Teamleden Mercedes AMG Petronas overvallen in Brazilië

Auteur: , 15 Reacties

This is Brazil!

Teamleden Mercedes AMG Petronas overvallen in Brazilië

Diverse leden van het F1-team van Mercedes hebben een nare nacht achter de rug. Na afloop van de trainingen, gisteren op Interlagos, werden stafleden overvallen bij het verlaten van het circuit. Eén van de medewerkers werd onder schot gehouden. Er zijn ook schoten gelost. Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft dit nieuws bekendgemaakt via Twitter.

De overvallers gingen er met waardevolle en persoonlijke bezittingen van de stafleden vandoor. Hamilton klaagt dat het ieder jaar raak is in Brazilië. Diverse criminele organisaties hebben in het Zuid-Amerikaanse land de overhand. Brazilië heeft door de jaren heen dan ook een negatieve reputatie opgebouwd.

Niemand raakte uiteindelijk gewond. De stafleden zullen het incident echter niet zo snel vergeten. De wereldkampioen hoopt dat er nu eindelijk maatregelen worden genomen om soortgelijke incidenten te voorkomen.

Twitter
Twitter

Met dank aan Dennis voor de tip!15 reacties

Als dit ieder jaar het geval is dan snap ik ook niet dat de teams geen privé beveiliging inhuren.
Misschien niet hun taak maar om nou af te wachten tot iemand anders het doet…
Tijd van de fia om de f1 on brazil te schrappen dan doordat dit telkens gebeurt? Tenzij de veiligheid enorm aangescherpt word door de overheid ofzo… snap dat het een mooie baan met geschiedenis is maar dit zou in mijn optiek toch echt niet kunnen (of groot hotel aanleggen op de paddock dat de teams en rijders het hele weekend niet meer van het circuit af hoeven)
@spykerboy: Van Interlagos naar Zandvoort, gewoon doen.
@atrak: in Zandvoort gebeuren ook gekke dingen
@kenner: Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen. In Zandvoort is altijd wel iets te doen.
Dan is het tijd om Brazilië vaarwel te zeggen…helaas!
Ik vermoed dat Hamilton deze keer niet bij de prijsuitreiking zal verklaren dat het Braziliaanse publiek het beste is…
@hammerman: Als ie wint, zou die er wel wat van moeten zeggen; dat de FIA zo laks is, is bij voorbaat al schandalig; het is de zoveelste keer. En de lokale organisatie & overheid zelf is natuurlijk gewoon corrupt met zoveel boter op hun hoofd ….
@dawwg: dan zegt hij eigenlijk wat zinnigs…
@dutchdriftking: Inderdaad … maar gaat niet gebeuren morgen :)
Heel midden- en zuid-Amerika is zo corrupt als het maar kan, dat is al decennia bekend. Niets nieuws onder de zon. Mercedes jankerd.
@marinepower: Wat een verschrikkelijk domme reactie zeg. Tot ze jou onder schot houden. Kijken of je dan ook zo flink bent.
@werf76: hallo meneertje de wereldverbeteraar: ik neem aan dat je al een paar maal in die contreien bent geweest. Dan moet je toch zelf ook wel vernomen hebben dat het daar niet overal pluis is. Ik ben de afgelopen 20 jaar diverse malen in Mexico, Guatemala, Panama en Venezuela geweest, en is het daar aan de orde van de dag. Het gros is daar ook gewoon hard werkend om de kop boven water te houden, maar alleen al de enorme politiemacht die daar op de been is, en tot op de tanden bewapend spreekt toch echt wel boekdelen. Op regerings en overheids niveau is het één en al grote corruptie. Wapens zijn relatief gemakkelijk aan te komen, en gewapende bendes wordt geen strobreed in de weg gelegd, op een enkele razzia na met het leger als back-up.
Dus zo’n F1 circus/Mercedes-clown moet zich gewoon beter indekken/voorbereiden, en niet achteraf gaan piepen.
@marinepower: Wat een rare reactie, dat is toch niet de context van dit bericht. Je wou gewoon even zeggen dat je al heel wat jaren op vakantie bent geweest in zuid Amerika en nu een almachtige expert bent?
@marinepower: Het ging voornamelijk om dat stukje “Mercedes jankerd”. Hij is helemaal geen jankerd. Het gaat gewoon nergens over. Dat het in die werelddelen zo gaat is niks nieuws. Maar dan heeft hij nog wel gelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).