
Zelfs auto’s met een prijskaartje van de buitencategorie moeten soms als een gewone sterveling naar de dealer, vanwege een potentieel gevaarlijk issue.
Een terugroepactie kan allerlei redenen hebben. Een mogelijk probleem met de airbag, de gordel of een andere serieuze zaak. Het kan ook om iets lulligs gaan. Dat laatste is het geval bij de Lamborghini Centenario.
De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft alle Centenario’s in de Verenigde Staten teruggeroepen. Lamborghini heeft 40 exemplaren van de supercar gemaakt. 20 Coupé’s en 20 Roadsters. De States zijn een belangrijke markt voor het Italiaanse handtasje, want 11 stuks van de gelimiteerde Lamborghini vonden hun weg naar het land van The Donald.
De NHTSA heeft geconcludeerd dat de in Amerika geleverde Centenario’s beschikken over een verkeerd label. Op dit label zou een niet kloppend gewicht worden aangegeven. De Lambo moeten daarom terug naar de dealer om een correct labeltje te krijgen. Heel veel lulliger kan een terugroepactie niet zijn.
Eén van de Amerikaanse Centenario’s, via @thomcarspotter op Autojunk
Al dat gesjoemel bij VAG zouden ze ervan leren. Gewicht doe je niet per ongeluk verkeerd op een labeltje zetten. Natuurlijk slaan alle regeltjes door maar ja, slaan door voor iedereen. What else is new(s)?
@porker: misschien staat het gewicht er op in kilogram en begrijpen ze dat niet in Amerika ?
@nofxke: precies dit. Hoe lullig dit ook klinkt, maar het zou zo maar eens zo kunnen zijn.
@porker: Je snapt duidelijk niet dat ‘gewicht’ niet zo vanzelfsprekend is in de autowereld. Per land of staat verschillen de eisen over wat het ‘gewicht’ van een voertuig is. Met vloeistoffen, passagiers, bagage, extra uitrusting, etc…
Hoezo zou dit niet per ongeluk kunnen?
@sjonniedeluxe: Gewicht bepalen kan op meerdere manieren. Met of zonder bestuurder. Met of zonder vloeistoffen. Laadgewicht eventueel. En natuurlijk de gepatenteerde VW weegschaal
https://pbs.twimg.com/media/CXEtqL8WsAAfF7Y.jpg
@sjonniedeluxe: Het is een Volkswagen! Daar is niets perongeluks aan.
Stuur je die paar klanten toch even een stickertje op per post.
@porsche928: gewoon digitaal regelen voor die paar auto’s
In het land waar custom cars in de meest bizarre verschijningen te vinden zijn, lijkt me dit toch wel een gevalletje boter op je hoofd
@jeebee: vergeleken met andere landen is het blijkbaar ook van de zotten wat wij allemaal swappen en aanpassen aan onze autos. Britten kunnen er ook wat van met die kit cars, zolang er maar knipperlichten op zitten ect.
Een terugroep actie voor een labeltje? Mocht ik de eigenaar zijn had ik toch vriendelijk verzocht dat ding op te sturen
Hebben misschien gewoon perongeluk toevallig verkeerd omgerekend van kg naar lbs ?
Zat waarschijnlijk een standaard Aventador labeltje op, maar er hangt nu 200kg extra plastic aan.
Zoals zo vaak in een regel land dienen stickertjes door wettelijk erkende instanties aangebracht te worden.
Plakkende titel Ruben!
Maar wat is het verschil dan? 2kg of 200 kg?
Als de NHTSA zijn werk dus goed had gedaan was een terugroepactie niet nodig geweest toch?! Ik neem toch aan dat zij eerst hun goedkeuring moeten geven alvorens een voertuig in The States de weg op mag? In dat geval hadden ze zelf beter op moeten letten.
Ach lekker boeiend ook. Komen de 11 potentiële barnfinds ook nog eens buiten.
@soes750: op een trailer waarschijnlijk. Ongelooflijk leuke klus voor een stagiere. Het land afrijden om 11 Lambo’s te voorzien van een klein stickertje.
Verdomme, moet ik um dus toch alsnog uit de garage rijden dit jaar…
Bij gebrek aan bronvermelding heb ik zelf maar ff onderzoek gedaan:
https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/2018/RCLRPT-18V244-7221.PDF
https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/2018/RCAK-18V244-1921.pdf
Het gaat dus om een foutief aangegeven maximaal laadgewicht per model op de sticker.
Hoeveel de afwijking is, staat helaas niet aangegeven …
Hoogstwaarschijnlijk is het eigen gewicht van de gemiddelde muricaan al voldoende om nog maar een beperkte hoeveelheid restlading over te houden.