Tesla Model S crasht, is zo sterk als een huis?

Auteur: , 40 Reacties

Amerikaanse huizen zijn niet zo sterk en de Tesla Model S blijkbaar wel. Een 71-jarige vrouw in Californië probeerde het uit.

Even een hapje halen

Groter, zwaarder, sterker, beter, daar komt het bij veiligheid in auto’s toch snel op neer. Waar kleine auto’s heel hard een veiligheidskooi en kreukelzones nodig hebben rijden grote auto’s dikwijls door obstakels of kleine auto’s heen. Een Tesla Model S is bepaald geen kleine auto. Accu’s en elektromotoren maken het bepaald geen lichte auto en bovenstaand neusje in een visrestaurant in Californië bevestigen een prima vormvastheid.

Helaas voor Tesla kleeft aan dit verhaal nog een vervelend staartje. De 71-jarige chauffeuse claimt namelijk dat de auto accelereerde terwijl zij het rempedaal indrukte. Hoewel het niet volstrekt onmogelijk lijkt dat de elektromotor de voering van de remmen trekt lijkt hier echter sprake van human error.

De vier inzittenden van deze Tesla Model S zijn er in ieder geval zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Op het moment van het ongeluk waren er gelukkig ook geen mensen in het restaurant aanwezig. Personeel is wat geschrokken en de opruimploeg mag een dagje aanpoten maar daar blijft het bij. Tenzij Tesla’s inderdaad *kuch* ongewild wegaccelereren. (via jalopnik.com, foto: @theshubinite)40 reacties

Zo die tesla wilde wel heel graag aan de oplader!
Zelfs een mijoenenbedrijf als Toyota kampt nog met zulke problemen. Geen schande dus
@melkkoe:

Gegeliciteerd…je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt!
@melkkoe:

*Gefeliciteerd*
@melkkoe: Daarom dus dat ze zijn vrijgesproken van alle aanklachten?
Was dat ff schrikken voor oma, deze scootmobiel ging wel af….
Een 71-jarige in een model S?? Die trekt een M5 & viper eruit!!!! Aangezien veel huizen in de VS van hout zijn gemaakt, is het niet heel erg moeilijk er doorheen te rammen. Wel mooi geprobeerd van haar!
@ravi: Niet elke Model S trekt een M5 er uit, alleen de (Signature) Performance editie. Gelukkig is dat ook de versie die we op kantoor hebben staan :P
@FelixF:
Staat die ook al bij jullie copieerapparaat….
Niet vergeten om die ringen er even op te shoppen voordat je de “spyshots” lekt….
@jrk68: Het enigste wat Audi op het kopieerapparaat legt is het vorige model ;)
@FelixF:
Dat is oud nieuws, ik hoop dat ze dat niet met de motoren doen.
In een ander draadje kan je ravi’s verhaal over zijn ervaringen met de huidige lezen.
Op zijn zachtst gezegd geen fraaie reclame.
Lijkt trouwens wel een ‘instagram’ foto met die blur-randjes. Zo kan iedereen fotograaf worden;)
@ravi: Doet mij denken aan tilt-shift
@ravi: het lijkt niet alleen zo, het is ook zo. Kijk maar waar de link naar verwijst die aan het woord @theshubnogwattes gekoppeld is.
Een vrouw op leeftijd. Twee ergernissen in een, lijkt me duidelijk toch?
Laatste zin voorlaatste alinea, die begrijp ik niet.
Tja zie wel vaker mensen in automaten vol het verkeerde pedaal intrappen en dan crashen, youtube staat er vol mee. Dat het een 71 jarige vrouw is laat het daar snel op duiden.
Wel toevallig dat het een bejaarde vrouw overkomt….
Wat moet zo’n oud gebakje met een elektrische sportwagen trouwens?
Die vrouw moet ook meer naar Top Gear kijken. Gewoon een piepend balletje onder je rempedaal leggen en dan vergis je je nooit meer.
@berlinetta: En als ze de verkeerde weg inrijdt, knalt de auto uit elkaar. Dat is een mooie optie!
Tja, die Amerikanen blijven denken dat ze gewoon kneiterhard goed bezig zijn met hun pre-fab boomhutten van hout. En toch blijven ze zich afvragen hoe alles zo snel stuk gaat… Snugger volk hoor.
@HDM: Mij was altijd verteld dat ze dat deden, omdat het beter bestand is tegen stormen en orkanen enz…Lijkt me ergens wel logisch. Hout “leeft”, dus heeft wat tolerantie als er een stormpje tegen blaast.

Als het baksteen is bv, geeft dat 0% mee, dus met een stormpie, heb je direct scheuren, en kan je de helft van je huis herbouwen met bakstenen, wat veel duurder is, omdat er specie tussen moet, dus is arbeidsintensiever=meer tijd nodig om het te zetten. Ook omdat bakstenen veel zwaarder zijn dan hout, heb je ook een fundering nodig, tegenover hout = veel goedkoper en lichter, en ook nog eens sneller geplaatst EN je hebt geen fundering nodig.

Dus áls het dan wegwaait, is het in mum van tijd terug gezet.
Heus zoooo dom niet hoor die Amerikanen.
@HDM:

zo .. wat dacht je ..

“ik ga wereldkundig maken dat ik een achterlijk stuk redneck trailertrash ben” ..
is je gelukt knul ..
@lincoln: Daar gaan we weer, je denkt elke keer meer te weten dan de ander. Leuk dat je steeds ongelijk hebt, je moet iets compenseren. Dan doe je het maar via AB.
@lincoln: oh jee, Albert Verlinde in the house.

Leuk hoor abraham, maar het feit dat je míj probeert neer te halen houdt alleen maar in dat het wel HEEL erg met je gesteld is als je in mij een concurrent of vijand ziet. Hoef je niet gelijk mij te noemen hoe jij je familie noemt want daar heb ik nada mee te maken. Gewoon een keertje normaal reageren doet veel mensen hier een plezier…

… en als je dat niet kan, ga je toch gewoon nog maar eens wat pre-fab houten hutjes neerzetten op precies die plekken waar tornado’s elk jaar hun wandeling houden?
@HDM: Ja, en lees nu maar weer is je voorgaande reactie..
Vraag daarna aan jezelf: heb ik hier überhaupt een seconde over nagedacht?
@kaasboerin: ik denk sowieso niet na dus dat scheelt. En blijkbaar meneer verlinde ook niet, dus dat scheelt twee keer zo veel. Als meneer zelf alleen maar rare uitspraakjes wil doen maar zelfs al geen indirecte (was toch niet naar hem gericht? umad?) klappen kan incasseren, is dat niet mijn issue.
@HDM:

het was je al gelukt hoor ..
je hoeft niet nog meer pogingen te doen ..
“Tesla Model S crasht, is zo sterk als een huis?”

Neen, huizen daar zijn zo sterk als luciferhoutjes. Een plastic trapauto komt daar ook wel door, met genoeg gang.
@rotarypowah: man ik wil niet veel zeggen maar als dit een oostblok flat was geweest waren de inzittenden dood maar de flat stond er is. Beter dat die huizen “makkelijk” kapot gaan dan is de schade ten minste materieel.
@mevipp: tenzij je vrouw/dochter/broer/zus boven in bed lag en een verdieping naar beneden lazert..
Wraak van Hendrik Fisker: Hij laat zijn moeder gewoon door een huis rijden, zodat het bedrijf snel failliet is na een hoop rechtzaken.
Komt even een auto door de muur gereden terwijl je geniet van je steak.
@spotu2: Of je zeebaars, zoals je wenst
@spotu2: toch wel van paard mag ik hopen?
Die Amerikaanse dacht ook eens iets uit de muur te halen…
De eigenaar van die Tesla wilde eigenlijk een Nissan GT-R :P
@JaxDryke: Verklaar u nader..
Drive through restaurant is heel normaal in de vs…
Mijn BMW trok ook bijelke garage naarrechts, deze nam het wel heel letterlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).