Combospot: Porsche Turbo S 918 Edition en Aston Martin DBS

Auteur: , 33 Reacties

Geld genoeg in Zwitserland, dus ook toekomstige Porsche 918 Spyder-eigenaren. Alleen zij kunnen deze speciale 911 bestellen. Hij werd gespot naast een allerminst kinderachtige Aston Martin DBS.

Uberspot Aston vs Porsche

Porsche is al even bezig met de aankomende supercar. Ergens dit jaar krijgen we als het goed is de nieuwe 918 Spyder te zien. Ontwikkelingen van dat kanon zijn verbazend genoeg redelijk openbaar geweest. Daar komt wel bij dat ze sinds de laatste ‘specificaties’ en de bekendmaking van LaFerrari en de McLaren P1, het vermogen wat willen opschroeven. Mochten ze niet tegen rare obstakels oplopen dan krijgt ook de Porsche meer dan 800 pk.

Extra vermogen, dat is goed nieuws voor de bestuurder van deze Porsche Turbo S Cabrio 918 Spyder Edition. Hij heeft deze 911 namelijk besteld bij zijn nieuwe 918 Spyder. Alleen als je al getekend hebt voor de 918, mocht je een zilvergrijze 530 pk Turbo met fluo-gele stickers kopen. Standaard een coupé, cabrio kost extra.

Hoeft het allemaal niet zo extreem dan kan je natuurlijk ook ‘gewoon’ een Aston Martin DBS kopen. Niet voor het technisch vernuft of de extreme prestaties. Aston Martins zijn niet licht, niet bijzonder snel en al helemaal niet zuinig. Wel zijn Britten heer en meester in afwerking en afstelling. Vooral het onderstel is vaak een stuk soepeler dan de Duitse concurrenten. Is een 517 pk V12 genoeg? Foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan wolfssjrd voor de spot!33 reacties

Beiden supercars, maar zo verschillend. De Aston ongekend mooi en statig en de Porsche lekker speels.

Het zou helemaal afhangen van de bui of moment welke ik zou prefereren :).
Stickers los te koop bij mij voor 5000 Euro.
@norge: nee laat maar vind de verzendkosten vanuit Noorwegen te hoog
Is het trouwens al bekend hoveel 918 Spyders er worden gemaakt?

Slimme handel van Porsche 2 vliegen in een klap, klanten die een 918 bestellen hebben het vermogen om nog een ”erbij” te kopen.
@agera: ik heb ook geen idee maar ik heb wel gehoord dat er een stuk of 8 nederlanders zijn die hem al besteld hebben
@veyronlover & @jensdm & @jorisk:
http://www.porschecentrumgelderland.nl/pcg.asp?Id=16&news_Id=55&page=nieuws

Als het klopt wat hier staat start de productie al in september 2013, wat betekent dat Porsche de 918 binnenkort al gaat onthullen. En inderdaad 918 exemplaren zoals jorisk al zei.
@agera: 918 stuks, maybe?
@jensdm @agera ja er worden 918 exemplaren gemaakt! Doe mij btw de dbs maar in dit artikel..
Wat is die Porsche ineens een Sjakenbak zeg, met die groene remklauwen en letters op de deur. Geef je zoveel geld uit aan een accesoire, rij je nog voor aap. In mijn ogen althans.
Nou, Duitse auto’s kunnen wel soepel zijn hoor. Carrera 4s ligt veel soepeler op de weg dan een DBS.
Alleen mensen uit Zwitserland kunnen een 918 spyder bestellen?
@e550: alleen mensen die een 918 gaan kopen, kunnen deze ‘speciale’ 911 kopen
love the DBS!
de nieuwe Vanquish is mooi
maar van de DBS krijg ik kippevel..
Wat een prachtige wagen!
Wellicht een idee voor AB een leuk artikel over alle versies van de 911 op een rij inclusief foto en info.
Denk een jaar of 5 werk maar als de heren niets te doen hebben of een stagiair …..
@cocksdriveaudi: kan je stage lopen bij Autoblog?
@cocksdriveaudi: Goeie man!
Mwa, Britten en afwerking? Gevaarlijke combinatie als je het mij vraagt.
@W115: lulkoek verhaal. Dit was in de jaren 80-90 zo, nu al heel lang niet meer. Over Duitse merken met roest problemen, elektronica problemen, motorproblemen etc zullen we het maar niet meer hebben.
Zeker nooit van Rolls, Bentley, Jaguar gehoord?
@rufctr01: welke auto is nog echt brits? Ik denk dan aan de vroegere rovers en MGs
Topspot !! Ik blijf het zeggen; Zwitserland is hét land voor spots. Tuurlijk monaco en london zijn leuk maar Zwitserland zie je altijd veel leuke bijzondere modellen rijden. In mei of juli ga ik weer :))
Ik vind Porsches echt wel mooie auto’s en de 918 zak heus wel weer een fantastische auto worden, maar 911 918 edition die je alleen kan bestellen als je een 918 besteld hebt?!

Kun je dan niet beter een groot zoeklicht en zo’n grote digitale teller kopen, een mannetje/vrouwtje inhuren die dan de hele tijd met je meeloopt dat licht op je kruis schijnt en met die teller op haar/zijn rug aangeeft hoeveel geld je op je bankrekening hebt staan? Is toch een beetje hetzelfde effect?
@Rick-dos: Ach joh, maak er niet zo’n probleem van. Die man zal vast ergens voor moeten compenseren. Anders koop je echt niet zo’n auto die keihard “KIJK EENS IK HEB ZOVEEL GELD DAT IK EEN 918 EN EEN 911 KAN KOPEN HEB!!!!” schreeuwt
@Edge: misschien vond hij die accent gewoon mooi. En als je dan toch bij Porsche aan het shoppen bent, waarom dan niet gelijk een Turbo S 918 Spyder Edition bestellen? Zoveel duurder was die volgens mij niet dan de reguliere Turbo S.
Ik ben de grootste Turbo fan, maar zo veel geld voor een paar stickers? Dan toch liever een gewone…. Wat is zo’n DBS ook een prachtding trouwens.
D
B
S
Wat een gedrocht die Porsche. Raar bericht overigens.
Supervet:D
is dit in Luzern?
@TDI-goeroe: dit is Genève. Zie het verkeersbord met Lausanne erop en de beroemde fontein op een andere foto. De 911 heeft een GE kenteken, en een paar ander auto’s op de foto’s ook. De DBS en VD kenteken (en een heel laag nummer wat duidt op dat je aardig goed bij kas zit, of dat je over-over-over groot opa een van de eerste was die een auto had, maar dat komt meestal op hetzelfde neer) en dat kanton grenst aan Genève.
Ik reed vorige week nog 3 keer door Genève. Het lijkt wel een auto show wat daar in en om de stad rijdt! Wat een geld zit daar.
Aston Martin is misschien niet de snelste of sportiefste, maar het is echt een hele mooie auto en heeft echt stijl.
doe mij dat ding met dat Ford blokkie maar ..
Ben wel weg van Duitse auto’s , dus daar ligt het niet aan
Wat is zo’n Turbo toch lelijk zeg. In deze kleurstelling en met die stickers is het echt foeilelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).