Tesla wil nieuwe auto’s verkopen inclusief ALLES

Auteur: , 25 Reacties

Bijna alles dan, want de kWh'tjes mag je wel gewoon zelf aftikken.

Tesla wil nieuwe auto's verkopen inclusief ALLES

Elon Musk was al vastberaden om de auto-industrie een schop onder de bips te verkopen door EV’s te bouwen die mensen ook daadwerkelijk willen hebben. We durven voorzichtig te stellen dat dat aardig gelukt is, maar Musk wil moar. De Tesla CEO is namelijk hardop aan het dagdromen over auto’s die worden verkocht inclusief onderhoud en verzekering. Daarmee wordt stroom dus het enige dat je echt zelf dient te betalen, al het overige wordt al voor je geregeld. Overigens was die stroom ook nog eens gratis voor klanten die via het Tesla-netwerk opladen, maar da’s verleden tijd.

De crux in het verhaal is autonome techniek. Auto’s met deze techniek zijn volgens Tesla veiliger, maar verzekeringsmaatschappijen houden daar premietechnisch (nog) geen rekening mee. Dat moet anders en dus wil het merk de verzekeringen en dergelijke zelf op zich nemen.

Overigens is dit idee niet nieuw. In Azië heeft Tesla al auto’s verkocht inclusief een verzekering die is aangepast op de verschillende modellen. Hierbij wordt rekening gehouden met Autopilot, maar ook met de (relatief) geringe onderhoudskosten van Tesla’s.

Of we binnenkort inderdaad Tesla’s kunnen kopen inclusief verzekering en onderhoud valt nog te bezien. Musk wil eerst met verzekeringsmaatschappijen om de tafel om te bekijken of zij hun premies kunnen aanpassen op de voordelen die Tesla’s bieden. We staan echter niet raar te kijken als Tesla besluit om zelf het heft in handen te nemen als maatschappijen daar inderdaad niet toe bereid zijn. (via: Mashable)

Foto: rijtest met de Model X25 reacties

Als ik Mr. Musk zou zijn dan zou ik gaan werken met een lease-principe, of betalen naarmate gebruik. Je hebt dan namelijk ook het onderhoud onder controle wat verzekeringstechnisch ideaal is, en dat is bij koop niet het geval.
Als ik Musk was zou ik een beetje opschieten met het gaan leveren van betaalbare modellen.
@freezzr: Als ik Elon Musk was zou ik straks voor het slapengaan Ambertje nog eens goed verwennen.
@freezzr: Doet ie toch al? Planning is juli productie beginnen, eind van het jaar leveren voor Amerika. Rest volgt later. Maar vanuit jouw optiek moet ie zich maar met 1 ding bezighouden?
@stfu: rest volgt later: 2018/2019?

Had ik overigens gezegd dat mr. Musk zich met 1 ding tegelijk moet bezighouden?
Verzekeringsmaatschappijen zijn ook niet dom.
Zolang iets een uitzondering is wat positief voor de verzekeringsmaatschappij kan werken, dan zullen ze alleen korting aanbieden als ze denken dat ze uiteindelijk meer zullen verdienen. Dat zal op het moment dus nog niet zo zijn.
Op het moment je Musk belooft alleen met Axa in zee te gaan om samen verzekeringen voor de Tesla’s aan te gaan bieden, zal dat een stuk interessanter worden voor Axa. Dus ja, het is te begrijpen dat Tesla op dit moment de verzekeraars aanspreekt.
Lijkt me interessant. Zo heb je een duidelijk overzicht van alle kosten bij aankoop van een nieuwe wagen. Niet bij verschillende partijen maar bij 1 partij, ik juich zijn voorstel toe.
@leaper035t: ja alleen heet het koppelverkoop en dus kan het niet zomaar doorgevoerd worden.
@airc: inderdaad. Keuzevrijheid moet er altijd blijven.
@leaper035t: is misschien wel even schrikken als je vooraf alle kosten krijgt voorgeschoteld, hoe duur autorijden eigenlijk is
Idee is mooi maar ja, dan rijdt straks iedereen een tesla, gaat alles autonoom en zijn duizenden mensen hun banen kwijt. Daar denkt de ‘slimme’ Musk dan weer niet over na.
@ghost: Dit argument is al zo oud. Inmiddels heeft ieder bedrijf IT systemen en heeft de landbouw ongeveer 10x zo weinig mensen nodig als vroeger. Volgens mij werkt de economie nog steeds.
@ghost: En dus kunnen die mensen hun geld gaan verdienen met modernere klusjes dan het land spitten of pakketjes/mensen van A naar B vervoeren. Doordat die zaken automatisch worden gedaan kosten de basisbehoeften ook bijna niet meer. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je in een gemiddeld west-europees land niet eens hoeft te werken als je geen zin hebt. (Het ligt gevoelig, je moet het iets anders brengen bij de betreffende instanties).
Eens. Heb je daar ook geen gezeik meer over en kan je makkelijker produceren
Je kunt de kwh tjes toch gratis opzuigen bij de turbo laadstations van tesla ?
@yamaha: aanschaf van een tesla na 2016 moet je betalen bij de laadstation.
@vtechlover: Na 400 kWh per jaar, dus zo’n 1500 km gratis nog steeds.
Daar zullen de lokale dealers niet blij mee zijn. Klantje piepelen is dan wel voorbij.
Wel top als je Tesla dan ook autonoom naar de dealer rijdt voor een beurtje.
Terwijl je zelf nog ligt te slapen uiteraard!
@bierbuik: Dat gebeurt nu toch al bij diverse merken? Ophalen (en omruilen) door een mannetje. Het kan dan alleen nóg goedkoper. Nu is het ook al niet meer dan een paar tientjes per beurt.
Grappig ik heb gehoord dat de verzekering van een Tesla onbetaalbaar is. Daarnaast dat schadeherstel van een Tesla onbetaalbaar is.

Het zou wel een aardig verdienmodel zijn als Tesla’s die niet verzekerd zijn bij Tesla door de fabriek zo worden ingesteld dat ze kleine parkeerschades maken (grandmother-modus). Dan stap je vanzelf over op Tesla verzekering.
@p406: Ik betaal nu zo’n 1.400 euro per jaar. Mensen met AP hebben 40% minder ongelukken dan Tesla’s zonder, dus ik verwacht ook niet echt veel schade ;) Aluminium is inderdaad wel erg prijzig.
@stfu: welke autopilot? Ik heb met beide type gereden en ik vond AP type 2 nog een beetje krakkemikkig.
@p406: ap2 is nog beta, vandaar
@p406: Ik heb AP1, AP2 wordt opnieuw opgebouwd dus is zoals AP1 twee jaar geleden was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).