Verrassing: de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross

Auteur: , 34 Reacties

Het merk met de diamantjes neemt een primeurtje mee naar Genève.

Gisteren toverde collega @WillemE aka Williepedia nog een lijst uit de hoge hoed, bestaande uit auto’s met dezelfde naam die weinig met elkaar te maken hebben. Lezer @solksagen reageerde alert in de comments, want ook Mitsubishi hoort in het rijtje thuis. De Eclipse kenden we voorheen als een soort van sportwagen en nu wordt de naam gebruikt op een compacte SUV.

De 4,4 meter lange Eclipse Cross staat vanaf de herfst bij de dealer en wordt gepositioneerd tussen de ASX SUV en natuurlijk de Outlander. Mitsubishi benadrukt de dynamische styling van de nieuwe Eclipse. Kennelijk hebben ze goed gekeken naar de Toyota C-HR, ook al zo’n strak gesneden SUV-achtige.

Connectiviteit stond, zoals het heurt, hoog op de agenda bij de ontwikkeling van de Eclipse Cross. Verder is de auto uitgerust met een elektronisch gestuurd AWD-systeem. Onder de kap ligt een geblazen 1.5 die wordt gekoppeld aan een CVT met acht voorgeprogrammeerde verzetten of een 2.2 diesel, die wordt gelinkt aan een 8-traps automaat.34 reacties

Laat maat waaien…
Wat een lelijk hok!
@maartentesla: Na de Espada heeft niemand succesvol een tweedelige achterruit uitgevoerd, waarvan wederom akte…
Met de achterkant van een Pontiac Aztek!
@autoblaag: spoiler voor breaking bad?
@autoblaag: idd voor 96% hetzelfde
@autoblaag: Ik zie een Volvo V40 geboren worden uit de kofferbak.
Als het geen Hybride is, waarom moet ie dan zo’n lelijke achterkant hebben?
Oef, wat een gedrocht
In het donker ziet hij er beter uit.?
Wow die achterkant! Dat ken echt niet.
Maar de ouderen zullen het wel leuk vinden. Hoge instap en toch lekker hip of zoiets
Met recht een stuiptrekking van een stervend merk.
@jochempie: Denk het niet. De Mitsubishi Group bestaat uit ongeveer 40 onafhankelijke internationals met dezelfde merknaam, samen goed voor ongeveer 10% van het Japanse BNP.
@solksagen: inter- = multinationals
@solksagen: Natuurlijk, maar de auto’s, in ieder geval in Europa, stellen weinig meer voor, competetief gezien..
@solksagen: Mitsubishi staat daar sinds 21 oktober 2016 los van en behoort tot Renault/Nissan.
Wat een hok..
Bah bah, vooral die achterkant is niet te smaden. Vraag me ook af wat Lexus van de gril vindt.
De ASX PHEV II zag er duidelijk beter uit van binnen en van buiten, dit heeft een geslaagde voorkant maar de zijkant en achterkant… tsja smaak gevoelig. Ik vind het niet mooi. Als deze niet in PHEV uitvoering komt, dan gaan verkopers het zwaar krijgen deze aan de man te brengen.
Ik mis een gevoel voor finesse en stijl. Dit ontwerp slaat de plank behoorlijk mis. Het is begrijpelijk dat de meeste Aziatische landen hun ontwerpen afkijken van de Europese top designers. Zelf beheersen ze het kunstje niet zo goed, op enkele na waaronder Infinity en Lexus.
@tonny: en Mazda, mooie wagens.
@pier: Daar staat dan weer een Europeaan (Nederlander?) op de ontwerpafdeling.
Je kunt je toch niet voorstellen dat er iemand is die dan op gegeven moment zegt: ‘Yes! Prachtig! Produceren die wagen…’
Bah, hoog Honda gehalte. Vooral die achterkant gooit lage ogen. Vroeger had Mitsubishi nog wel de minst lelijke auto’s uit het verre oosten. Galants of Sigma, Pajero, 3000 GT, etc, zelfs een Lancer was te pruimen.
Mooie kopie van Honda. Maar dan net wat slechter
Ik weet niet wie bij Mitsubishi verantwoordelijk is voor het ontwerp van de achterkant, maar die moeten ze eens snel ontslaan. Ik heb lang niet zo’n lelijke achterkant op een auto gezien.

Eigenlijk best wel jammer, want het front is gewoon goed te pruimen.
Wij willen een fatsoenlijke nieuwe Eclipse, waar je 33 spoilers op kan bouwen, stickers op de zijkant kan plakken, die een schietbuis van een tank als uitlaat kan hebben, die lekker te tunen valt en dan heel hard gaat….
Ik kreeg vanmorgen een melding van netcarshow en zag mitsubishi eclipse 2018. Ik denk leuk meteen gekeken bleek het dit te zijn. Teleurstelling van het jaaf
Dan vind ik de C-HR 10x mooier… Wat een lelijk hok. Maar goed, smaken verschillen. Gelukkig is de Outlander PHEV wel mooi. *kuch*
Is toch honda chr?
Nu de Europese merken eindelijk terug op iets trekken (Peugeot, Renault, ….), de Koreanen eindelijk op iets lijken zijn ze in Japan echt totaal de andere kant uitgeslagen, mijn god want een gedrochten komen er nu toch uit het verre oosten: Toyota, Lexus, Mitsubishi echt allemaal om te wanstaltiger….
Dit is een Pontiac Aztec, een Lexus, een Honda en een Prius in de mixer…. het ziet er niet uit
Vind dat deze niet de naam eclipse mag hebben.. word tijd dat Mitsubishi een vernieuwde eclipse gaat maken. Het liefst met awd of rwd en een lekker turbo blok onder de kap
Mooie auto. Top kwaliteit Mitsubishi.
Uiterlijk is best te pruimen maar op dash design niveau blijft het teveel bij het oude bij Mits!. Jammer want hier hadden ze onderscheidend kunnen zijn in de compacte klasse van SUV’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).