De Alpine A110: dit is de productieversie!

Auteur: , 64 Reacties

Van het wachten kregen we onderhand een baard, maar die mag eraf.

Heel verrassend zijn de kiekjes van de uiteindelijke A110 niet. Toch is het goed om te zien dat de conceptcar in grote lijnen overeenkomt met het productiemodel. Over die conceptcar gesproken: we hebben het over de Alpine Vision die een jaar geleden werd gepresenteerd.

Veel info geeft Alpine helaas niet. De auto staat op een volledig aluminium platform en ook de body werd uit dit materiaal vervaardigd om het gewicht laag en het fungehalte hoog te houden. De naam verwijst natuurlijk naar de oude A110 al zette Alpine de wereld op het verkeerde been door eerder nog de naam “A120” naar buiten te brengen.

Meer specs hebben we over een weekje, als de beurs in Genève in alle hevigheid losbarst.64 reacties

In één woord: geweldig. Van dit soort resurrecties van ter ziele gegane merken word je toch gewoon vrolijk? Top dat Renault het aandurft!
Een beetje aziatisch frontje door die ronde lampen combinatie. Het doet mij in eerste instantie denken aan een goedkope crappy hyundai coupe uit de jaren ’90.

http://www.moibbk.com/images/hyundai-tiburon-8.jpg
@fiestacruizer: heb ik echt totaal niet
@fiestacruizer: de dubbele koplampen zijn in mijn ogen dan ook de enige gelijkenis…
@fiestacruizer: Die overeenkomst zie ik gelukkig niet zo sterk. Maar bedankt voor het terug in herinnering brengen van dit bewust verdrongen wangedrocht…
@fiestacruizer: doet mij eerder aan een CRX Del Sol denken.
@fiestacruizer: Eerder een Daihatsu Copen
@fiestacruizer: Je heb wel door dat dit van de A110 afkomstig is?
Lekker guitig karretje! Ben benieuwd naar de specs en eerste rijtesten.
Wat een leuk ding, echt! Lekker klein compact autootje die vast en zeker leuk is om te rijden. Ik ga dit ding zeker even van dichtbij bekijken in Genève.
Ben benieuwd naar de prijs. Het is een gave wagen maar indien de prijs te hoog is, zal het net als een 4C een zeldzame verschijning worden.
@ghost: Ik baseer het nergens op, maar ik gok dat het tussen de 60k en 70k gaat liggen.
@thearchitect: volgens autovisie gaat de auto tussen de 55 en 60 exclusief kosten en krijgt de auto een 1.8 turbo met 250 tot 300 pk.

De prijs zal dus op het niveau van de 718 en de 4C liggen.
Geweldige auto lijkt me! Gaaf dat ze hem maken.
Leuk autotje, nu nog een leuke prijs
Ziet er goed uit! Ben vooral benieuwd naar de prijs en de motor die er in ligt.
Krijg er zo’n konings-lied gevoel bij ……de dag die je wist dat zou komen met Alpine Renault en zijn nieuwe zonen, al zullen de anti francofielen dit karretje weghonen, omdat het is één of andere clonen van een wagen die heel wat heeft weten te vertonen met Ragnotti en Andruet en alle andere Renault Sport zonen.
Nu maar hopen dat deze Alpine er mag komen en dat’ie betaalbaar wordt, voor de gewonen, want anders bouwen ze hem voor spek en bonen.
@desjonnies: Ijzersterk!
@desjonnies: Merde, wat mooi..
@desjonnies: desjonnies, nieuwe Nederlandse rapper. Hitje maken met Roya2Faces lijkt mij wel wat ;)
Mooi hoor
In een tijd waarin 3 deurs modellen, betaalbare coupes en dergelijke met uitsterven bedreigd zijn past hier alleen maar: fantastisch, geweldig, enorme dank aan Renault!
Leuk en toch ook meteen herkenbaar als Alpine.

Hopelijk wordt het net zo’n succes als de Audi TT (in de zin van conceptcar die het bijna 1-op-1 tot verkooptopper schopt) en gaat ie niet de GT86/BRZ achterna (leuk model, maar niemand koopt ‘m)
@escort77: goeie vergelijking. De RC-Z is helaas ook zo’n auto. Heb daar een paar jaar geleden ook nog naar gekeken en ik vond het een fijne auto. Net zoals deze Alpine lijkt te worden.
Als dit betaalbaar wordt is het echt geweldig. Met een goed blok (weinig turbolag etc) is dit dan een heel anti-2017 auto en dat is alleen maar toe te juichen. De softroader/crossover maffia heeft al te veel marktaandeel.
Komt er ook een remake van de A610?
@dutchdriftking: Dat zijn de vragen die gesteld dienen te worden! ‘Willen wij meer of mider Alpina? Meer, Meer, meer!’
@kle500: Alpine.. uiteraard.
@kle500: met meer alpina op mijn oprit, zou ik ook niet ongelukkig zijn hoor, maar alpine in een vers jasje, zet maar neer!
Mooi! Alleen de spiegels mochten een formaatje kleiner…
Een Franse Elise/4C, geweldig! Hier kijk ik naar uit.
Al iets meer bekend over de motorisering? handbak? Gewicht?
@JanJansen: ik hoop meer Elise dan 4C, die laatste is helaas alleen leuk op papier en ook nou niet bepaald een Italiaanse schone.
@erwh: hoop het ook, en dat ie ook zo lang in productie mag blijven, zo lekker rijdt en betaalbaar is.
Gelukkig weten ze bij Renault tegenwoordig wel hoe ze een auto moeten laten sturen.
Zo, die ziet er een partij geslaagd uit! Goed herkenbaar als Alpine, heel onderscheidend ontwerp. Nu nog eens meemaken of het ook een goede auto gaat zijn.
Bouw dit op een mx5 platform en je hebt een geweldige auto
@gokartmozart: Want? Als er 1 merk is die een auto met fenomenale wegligging op de weg kan zetten is het Renault wel.
De Megane RS maakt gehakt van een RS4 op de Ring, ik weet niet of nu nog zo is maar de Megane Rs is heel lang recordhouder geweest vwb de snelste voorwielaangedreven auto op de Ring.
@gokartmozart: waarom? Een MX5 heeft de motor voorin liggen.
Ik zou nog wel een Alpine radio/cd en Michelin Alpin winterbanden monteren. En ooch doe eens gek misschien Alpina velgen en een fietsendrager voor een Alpina kinderfiets.
Ik ben erg benieuwd naar hoe ‘ie rijdt. Als het allemaal een beetje degelijk in elkaar steekt zou dit zomaar een sterke concurrent voor de 718 Boxster en 4C kunnen zijn.
Als ze er een knaller van willen maken dan mag het gewoon niet meer kosten dan € 30.000 inclusief belastingen net zoals destijds de Peugeot 206cc ongeveer kostte. Het moet leuk zijn als tweede auto, en niet te duur. Alleen dan zullen er veel van komen. Zo niet, dan is het gewoon weer gedoemd om te mislukken.
@jack_abarth:
Deze auto is helemaal niet bedoeld als verkoopknaller. Dit is een auto uit het duurdere segment, waar flink marge op (moet) zit(ten) voor Renault, geen auto voor ‘het gemene volk’.
@amghans:

Waar haal jij die info vandaan dan? Ik heb ze namelijk nog niet gehoord over gelimiteerde oplage, of dat ze het “exclusief” willen houden.
@jack_abarth:
Is vanzelfsprekend. Een autootje van het formaat van deze Alpine vrijwel geheel uit aluminium optrekken maakt ‘m verhoudingsgewijs duur en daarmee dus ongeschikt als verkoopknaller. Hoef je niet voor gestudeerd te hebben.
@jack_abarth:
30 duizend euro, inclusief belastingen? Meen je dit? Als ze hem onder de 60 duizend euro krijgen, zal mij dat heel erg meevallen.
@rob:

Dat weet ik, maar zoals ik al omschreef als ze er een verkooptopper van willen maken gaan ze het niet halen met bedragen richting de 60k. Dan wordt het een speeltje met een lage oplage.
Als je de ronde lampen er uit zou halen dan zou je denken dat het een Porsche ontwerp is.
mag ik deze uitroepen tot lelijkste auto van dit decennia?
@gwnbmw: Jij wel :-)
Nederlandse ontwerper aan het stuur doet het blijkbaar goed bij Renault en Alpine
Ongetwijfeld een erg goede auto! Prachtig ontwerp, uitstekend weggedrag en prestaties, degelijk en betrouwbaar (zoals alle Renaults sinds 2006).

Nu al meer dan 1.955 stuks van verkocht zonder dat al die kopers de productieversie nog maar hadden gezien, laat staan er mee hadden gereden!

Prijs in Frankrijk: € 55.000 – € 60.000

Gewicht: circa 1.000kg

0-100 km/h in 4,5 sec

Enige dat ik jammer vind, is dat men haar A110 noemt. Liever had ik bijvoorbeeld A210 gehad (ook al is er ooit eerder een race-Alpine met die naam geweest); er is (was) toch maar één échte A110!
Maar goed, kan ik overheen komen.

Ik gok op een hoogtoerige 1.8 turbomotor.
Verkrijgbaar in verschillende versies/vetmogen.
@henkp1: Zeker niet autocar gelezen? @MauritsH ;)
@dare2think: nu wel, staat precies hetzelfde als ik schreef. Plus dat de stoelen slechts 13,1 kg per stuk wegen, helft van een courante stoel en dat de auto van aluminium is gebouwd.
@henkp1: En dan lees je het autoblog artikel. Valt wel weer een beetje tegen. Maarja, dat is misschien makkelijk praten vanaf de zijlijn ;)
Meer gegevens en spec’s tijdens de persconferentie over één week om 13:15h.

https://group.renault.com/actualites/blog-renault/alpine-a110-comme-lettres-de-noblesse/
Te geforceerd het oude ontwerp in een nieuw jasje willen steken, retro gone wrong.
Doet me denken aan een Heynsdyk Roadster of Nissan Figaro.
Wat ontzettend mooi
Geweldig nieuws, na dat van de 3310 ?
Voorkant lijkt op een tor of een lieveheersbeestje met die gekke koplampen. Zijkant en achterkant vind ik wel erg mooi.
Prachtige heerlijke auto, een v/d weinige auto’s die mij hebberig maakt. Ben benieuwd hoe die rijdt en hopen dat deze goed gaat verkopen.
Ik ga alvast sparen..

Deze auto maakt mij blij, de originele A110 is wel mijn favoriete Renault, met de Clio Williams en de 5 Turbo op de tweede en derde plaats.
*Haalt Alpine-petje van zolder*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).