The Grand Tour 4 aangekondigd: alles wordt anders

Auteur: , 20 Reacties

Amazon heeft de drie heren een nieuw seizoen toegewezen. Er gaan wel een aantal dingen veranderen.

The Grand Tour 4 aangekondigd: alles wordt anders

The Grand Tour lijkt beter dan ooit te worden. Saaie segmenten, zoals The American, werden al eerder uit de show geschreven en met een nieuw seizoen gaat Amazon nog een stapje verder. Het Amerikaanse productiebedrijf dumpt de welbekende tent voor The Grand Tour 4. Dit is best wel groot nieuws, want die tent was een stukje fundering waar The Grand Tour op is gebouwd.

Tegelijkertijd was de tent ook wat moeilijk om naar te kijken. Er zaten veel geforceerde grappen in de scènes verwerkt. Wat dat betreft waren de daadwerkelijke autotests een stuk vermakelijker om te kijken. Amazon is de beroerdste niet en heeft het mes in het script van seizoen 4 gezet.

Amazon zegt dat in plaats van de tent er meer gefocust zal worden op grote roadtrips. Of alle segmenten die in de tent plaatsvonden, zoals het bespreken van het autonieuws, ook in de prullenbak verdwijnen is niet bekend, maar die kans is heel groot. Het is afwachten welke invulling Amazon hiervoor gaat geven. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Sun kunnen we een ware make-over verwachten. Het zou veel meer gaan draaien om avontuur en grote reizen, die samen komen in meerdere afleveringen. Een soort kerstspecial, maar dan in de seizoenen verwerkt.

In een reactie laat Jeremy Clarkson weten dat het ‘studioverhaal’ na 17 jaar wel gedaan is. Segmenten met het publiek, een rondetijd zetten met een auto op een circuit. “I’m 58 and I’m too fat to be climbing on to the stage.”, aldus de presentator.

Na The Grand Tour 4 komt er mogelijk ook een vijfde seizoen. Amazon heeft aangegeven nog meerdere jaren met het trio te blijven doorwerken. Seizoen drie, nog wel met de tent, (trailer) is vanaf 18 januari 2019 exclusief te zien op Amazon Prime. In de laatste aflevering van het derde seizoen laten de drie presentatoren weten te stoppen met het studiogedeelte.20 reacties

Ik ben benieuwd, laten we eerlijk zijn, een daadwerkelijke rijtest hoeven ze niet te doen. Hun rijtesten lopen maanden achter op wie dan ook, dus dan maar gave specials maken.
die roadtrips zijn ook d leukste segmenten van de show, en laten ze conversationstreet ook maar schrappen is ook rete irritant
@gove: ik vind de budget car challenge afleveringen, altijd zo grappig.
Alles in en om die tent was ook tenenkrommend. Hopelijk gaan ze gewoon weer auto’s testen en roadtrips doen. Veel meer hoeft het niet te zijn. Mooie beelden. Wat flauwe grappen soms, niet alleen maar, en niet alleen maar hypercars.
Ze maken het zo moeilijk, zet die gasten met drie auto’s op een vreemde plek en verzin leuke opdrachten. De grappen die ze zelf maken zijn 10 keer beter dan die gescripte toestanden.
@5cilinder: die grappen tijdens de roadtrips zijn ook allemaal gescript ;)
@hiostu: Sinds seizoen 19 van Top Gear is dat een beetje begonnen en sindsdien is er nietveel lol meer te beleven. Als ik die gasten in een niet ‘Grand Tour’ omgeving zie komt die oude humor weer veelvuldig terug.
Het crirquit met de Stig en rondetijden was een mooi element. Ook het racen door bekende gasten was een leuk element vond ik. Hun “avonturen” steeds minder, te gemaakt, prachtige opnames wellicht, maar ergens moet wel een beetje auto journalistiek te vinden/herkenbaar zijn.. Vind ik..
@goodvibrations: dat ben ik volledig met je eens, die roadtrips en opdrachten waren in het begin nog leuk en kwamen spontaan over. Echter begon dat steeds krampachtiger en minder spontaan over te komen. Ik kijk al jaren niet meer.
@goodvibrations: Ik vond dat ook altijd wel tof. we jagen dit nieuwe snelheidsmonster over het circuit en we kijken hoe deze het doet ten opzichte vna de competitie. tegenwoordig zijn er echter mensen die dit een stuk beter doen dan dit trio/dit programma. ik kijk bijvoorbeeld graag naar Chris Harris, die geeft veel meer inzicht in hoe een auto voelt en stuurt. ook MotorTrend heeft een 2-tal programmas op netflix die voor de autogfanaat het kijken waard zijn.

De reden waarom ik The Grand Tour kijk, is omdat het lekker weg kijkt. De humor, hoe voorspelbaar en afgezaagd ook, icm het mooie camera werk kijkt gewoon onwijs lekker weg.
Entertainment met auto’s, dat doet dit trio nog steeds beter dan ieder ander.
Gewoon nog meer lachband ..

Dat vonden de kijkers 20 jaar geleden al zo lekker spontaan ..
Bijzonder lastig om naar te kijken. De neergaande lijn van Top Gear wordt versneld ingezet. Met moeite door de eerste seizoenen heen geworsteld.

Top Gear was geweldig, er was nauwelijks een alternatief. De heren (en het productieteam!) waren op hun toppunt. Bij TopGear werd het al minder. Er zijn genoeg (betere) alternatieven op YT.
@willeme: zoals Top Gear
@ikschrijfookoverautos: ik heb die oude DVD-serie met alle seizoenen. Af en toe stop ik eentje in de xbox. Blijft gewoon leuk om te zien tijdens het strijken 😅
@willeme: hoop dat dat sarcasme is. Willem aan het strijken..
Toevallig had ik laatst een discussie met een maat en stelde ik voor dat Amazon de heren alleen nog maar voor specials op pad moet sturen. Die afleveringen zijn/waren bij zowel hun Top Gear en hun Grand Tour toch het leukst. Vaak komen dan ook de mooiere momenten naar boven, zoals Clarkson die in die Argentinië-special vertelt over de Porsche 928 en waarom die auto zo speciaal voor hem is.
Af en toe kwam er ook een geweldig inhoudelijk stukje naar boven, zoals Top Gear’s Senna-eerbetoon, Clarkson’s item over Lancia in het WRC afgelopen seizoen en May’s Ford v. Ferrari Le Mans item, maar Clarkson die de zoveelste sportsedan over het circuit jaagt en POWAAAAH roept is toch wel achterhaald. Zoals @shogun hierboven zegt zijn er gasten die dat veel beter doen. Erg tof om te zien dat Amazon er ook zo over denkt!
@Edge: dat was dus een automaat?
The American was ook een verschrikkelijk stukje. Ook wel jammer dat alles zo gescript is waarom niet een beetje alles door elkaar. Meer werk maar veel spontaner.
Nog nooit gekeken.
Man wat worden die kerels oud….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).