Tientallen VW’s en Audi’s gestolen van diesel-wagenpark

Auteur: , 20 Reacties

Er was geen controle op de enorme parkeerplaats.

Tientallen VW's en Audi's gestolen van diesel-wagenpark

Sinds januari staan honderden dieselauto’s geparkeerd op een mega-wagenpark in Pontiac, Michigan. Deze geïnfecteerde diesels van de Volkswagen Groep waren onderdeel van een terugroepactie in de Verenigde Staten en zijn teruggekocht door het concern. De auto’s werden niet in de gaten gehouden. Nu blijkt dat er tientallen voertuigen missen na onderzoek van de autoriteiten.

Zeker 60 auto’s zijn als vermist opgegeven. Het gaat om Volkswagens en Audi’s. De auto’s werden door autodieven verkocht op een veiling in Clarksville, Indiana. Het vermoeden bestaat dat in elk geval één dealer hier iets mee heeft te maken. 41 vermiste auto’s werden door het autobedrijf gekocht op de veiling voor een bedrag van 11.000 dollar per auto. De voertuigen moesten opnieuw geregistreerd worden om een verkoop buiten de staat Michigan mogelijk te maken.

Op dat moment kwam de zaak aan het licht. Bij het uitvoeren van deze administratieve handeling doken de VIN-nummers opnieuw op in het systeem van Volkswagen. Toen ging er een lampje branden en de autoriteiten begonnen een onderzoek. Ongeveer de helft van de gestolen auto’s doken op in een straal van 640 kilometer rondom Indiana. De politie zoekt verder naar de resterende missende auto’s. (via WDRB)

Foto: screenshot uit DEZE video van het wagenpark20 reacties

Ik stel voor om deze auto’s te doneren aan de inwoners van Sint Maarten
@raoufff: Zodat ze het hele eiland kunnen omtoveren in een zwarte roetwolk des doods?
@berlinetta: ik weet niet of je wel eens op de Antillen bent geweest, maar wat de gemiddelde taxibus eigenaar daar doet is eerst de brandstofpomp afstelling verruimen. Elke afgeragde Hi-ace en Urvan die van plek gaan, heuveltje op moeten, of debiele inhaalactie doen roken als een kalkoven. Zwarte pluimen die tientallen seconden blijven hangen bij de bushalte en stoplichten. Nee vervuilen doen die boys daar zelf al een decennia.
@berlinetta: Je moet het niet zo donker inzien, die roet waait wel weer weg daar.
@raoufff: is dat niet van de regen in drup? Van een orkaan naar een NOx wolk?
Bijzonder dat dit kan, een auto registreren zonder dat die van jou is in een andere staat.
@RickB: als de sleutels en eigendomsbewijzen in het dashboardkastje liggen dan kan het hier ook. Ik neem aan dat alles gewoon in de auto’s liggen, zo niet dan heb je een beste opslag en adminstratie nodig om papieren en sleutels op te slaan.
@rufctr01: Dat laat ik in het midden. Ik heb bij een groot inkoop bedrijf gewerkt, hier werden alle belangrijke papieren op 1 centrale plek bewaard. Waaorm zou VW dit niet kunnen?
Meestal gaat er een ander lampje branden..
Deze parkeerplaats moet toch wel de ultieme natte droom zijn van de RNS boevenbrigade
@bisazza: is toch ideaal. Je komt met 1 busje aanrijden en 10 minuten later rij je met 8 auto’s en een busje weg.
Doneren aan een corrupt boevennest? Nog bananenschil!
Ik heb wel meer dan $11.000 over voor een sjoemeldiesel Audi Q5 of VW Touareg, zo’n 3liter TDI lijkt me echt fantastisch om mee naar klanten te rijden.

Ach moet nu ook niet zeuren met mn 2 liter turbo benzine.

OT: wat een vreemd verhaal
@dell: op zoek naar een compliment met je 2 liter turbo benzine?
@rufctr01: Nee, hij wil dat wij nu gaan vragen naar wat ‘ie dan toch wel niet rijdt met zo’n beul als motor…
Schuifdakjes zijn polulair en diesels kon je alleen kiezen in zwart, donkerblauw, grijs, wit en rood?
@mashell: de zwarte en grijze waren ook wit
Bij koopman staan giga veel nieuwe auto’s. Die plek is heel erg goed beveiligd, en als ik me niet vergis is het bedrijf 24 uur open, dus altijd koopman medewerkers aanwezig.
Ze drukken bij VAG die Vin nummers toch zelf al dubbel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).