Tips en trucs om te besparen op je autoverzekering

Branded content, 51 Reacties

We zouden het graag willen, maar bij de meesten van ons staat geen geldboom in de tuin. In deze crisistijd kan het dan ook lonen nog eens kritisch naar je autoverzekering te kijken.

Eurootjes

Dekking verlagen

Verzekeren is maatwerk, en er zijn maar weinig polissen hetzelfde. Kijk daarom nog eens goed naar wat er allemaal binnen de dekking van je verzekeraar valt, en misschien kan er wel het een en ander afgestreept worden. Pas op dat je niet als een bezetene alles overboord gaat kieperen, check wel goed wat de consequenties zijn.

Verzekeraars vergelijken

Veel mensen kiezen een verzekeraar, en blijven daar bij, vaak door gemakzucht. Toch kan het helpen om af en toe je licht op te steken bij wat er allemaal op de markt is. Onderlinge verschillen zijn zeker aanwezig, dus misschien kan je met een half uurtje leeswerk een aardig bedrag aan besparing opstrijken.

Of je nou all-risk of WA verzekerd bent, vergelijk je autoverzekering! Een kleine tip: staar je niet blind op de prijs maar kijk ook wat je krijgt voor je geld, bijvoorbeeld qua bereikbaarheid, eventueel vervangend vervoer en de kwaliteit en snelheid van de schadeafhandeling.51 reacties

Hyundai staat op naam van mijn vrouw, die rijdt al 25 jaar schadevrij dus dat is lekker goedkoop. Volvo op mijn naam op een veteraan verzekering , kost me 125 Euro per jaar. Caddy is sterfensduur in verzekering maar dat wordt door de klantjes betaald :)
@norge: Heb je in Vietnam gediend jongen?
@MLTB: Zo heet dat nou eenmaal hier als de auto over dertig jaar oud is…
@norge: Nee Oldtimerverzekering
@MLTB: Oh jij woont ook in Noorwegen?
@Jochempie: Indeed my friend.
@MLTB: Dan pak ik er een zak chips bij, let the Norwegian face-off commence!
@Jochempie: You got it!
@MLTB: Nei det heter veteran forsikring.
@norge: Ik wist niet dat ze in Noorwegen Twents praten…
@norge: Nee ik ben nooit vrienden geweest met Anders Breivik, hoe kom je daar nou bij..
@norge: sterfensduur? Je woont zeker al lang in Noorwegen? Je Nederlands is niet al te best.
@kor1: Walt vel mee, maar er vil vel eens een voutje met f ,v , w in zitten. En dt is ook nog wel eens een probleem….
m.a.w. gebruik je hersens…?
Autoblog die naar een anwb site linkt, dan weet je gewoon dat je reclame zit te lezen XD
@nsmeijer: je weet dat, omdat er misschien het er ook bij staat: “Advertorial:”
@thomcarspotter: ik lees ab via de ios app, daar staat het niet bij ;-)
@nsmeijer: aha, ja de apps zijn nog niet perfect, maarja..
@thomcarspotter: je mag een gegeven paard niet in de bek kijken enzo..
@nsmeijer: check, dit zullen we in de nieuwe versie vd app aanpassen!
Smokalot steek jij ook ff een licht aan om te zien dat ANWB niet de enige verzekeraar is op de markt. Vergelijk de torenhoge prijzen van de ANWB met de concurrentie en let goed op de minimale dekkingen die de ANWB aanbied.
@pomfriet: die advertorial moet ook ergens van betaald worden.
@pomfriet: ik weet nog wel dat ik een paar jaar geleden keek voor een verzekering bij anwb. 250 euro per maand voor een 316 uit 96 (20 en geen schadevrije jaren). Helemaal gek geworden die gasten..

Uiteindelijk verzekering gevonden voor 70 p/m met wa+ en inzittende verzekering. Na een jaartje 50 en daarna opeens 80 ;)
Ja, lekker goedkoop. 102 Euro p/m voor WA+ (waarom is die goedkoper dan WA????). Ik betaal nu 30 Euro p/m WA+ (19 jaar, 1 jaar schadevrij).
@Joel_D: Ja hier komt die ook uit op € 75,75 per maand terwijl ik nu € 34,– betaal.
Mijn tip is om PMA eens te gaan checken op http://www.PMA.info. Ze worden bij de meeste vergelijkingssites niet meegenomen. Waarschijnlijk omdat de anderen dan belachelijk duur lijken, want hij is verdomd goedkoop. Als 21 jarige verzeker ik mijn MX-5 voor minder dan 25 euro WA. Bijna 3 schadevrije jaren :) Voorwaarden zijn die van Allianz, want het is gewoon Allianz met een andere naam, en goedkoper.
@fant: das serieus goedkoop, ik ga van 43 naar 24, vanavond maar even overstappen
@fant: Dat valt idd erg mee, ik ben 20, geen schadevrije jaren, saxo 1.4 VTS en betaal dan voo WA 34 euro. Lijkt me erg mee te vallen, of niet?
@fant: Inderdaad, goede tip! Zit er zelf bij met autoverzekering en zorgverzekering, beide de goedkoopste voor mij.
@fant: Bedankt voor de tip, echt goedkoop!
independer.nl ??

ANWB is trouwens belachelijk duur.. ik had 0 schadevrije jaren, ging daar 100+ euro per maand voor WA+ betalen, bij allsecur betaal ik 28 euro

sloeg echt helemaal nergens op, ANWB verzekering..
@rnej: Bij Allsecur moet je op jaarbasis uitkijken.

Begon met 52 euro per maand werd opeens 64 euro per maand door belasting (kan ik begrijpen). Kreeg vorige maand een verlengings voorstel voor mijn contract en had +1 schadevrij jaartje erbij en er kwam nog eens 12 euro boven op mijn premie. Heb dus ook heel snel die brief tegen de vlakte gesmeten en heel snel overgestapt naar ohra waar ik nu 28 euro per maand betaal.
@xyrrath: ik check het ook elk jaar bij verlenging, en ik ben nu een paar euro duurder uit dan de goedkoopste partij, maar het scheelt niet veel.. ik houd het goed in de gaten :)
Ga gerust eens op bezoek bij Di Rupo, die heeft een geldboom in de tuin staan.
Ik ga van €22,08 naar €29,98 bij gelijke dekking.
Neemt niet weg dat de tips goed zijn: Inzittenden meeverzekeren? Of niet? Rijd je al een poosje in dezelfde auto? Dan kan je misschien beter van all-risk naar WA+ (lager ga ik niet, want met een ruitje per 4 jaar is dat al terugverdiend).
Een goedkope auto rijden en geen schade maken is nog het meest effectief.
Off topic: Dus de ANWB betaalt AB om een ANWB-dienst te promoten waarvan de AB bezoeker voordeel zou hebben. Waarom staat er dan zo klein bij dat het een advertentie is? Komt dat omdat AB eigenlijk achter de inhoud van de ANWB-dienst staat en dus het niet erg vind dat er een promotie wordt gedraaid? Of gaat het er om dat de ANWB hoopt dat AB bezoekers onder de indruk zijn dat AB ANWB aanbeveelt en dat ze daardoor meer kunnen slijten (dit is dan tevens de sales pitch van AB’s mediabureau)?
He verdomme weer gemist dat het om een advertotial ging!! Ik dacht al wat een onzin stukje. Er staat echt werkelijk niets in wat ook maar een beetje ruikt naar een top tip. (die niet ontzettend voor de hand ligt iig)

Hier in de UK loont het bv om naast de vergelijk sites ook naar de verzekering in de top 5 te bellen. Soms kan er dan veel meer. Werkt wellicht ook zo in NL
ik heb een ibiza uit 1995 en betaal bij de autoweek verzekering 52 euro per maand voor een half casco verzekering omdat ik pas 18 jaar ben, dat is erg goedkoop! maar bij de anwb zou ik voor de half casco verzekering 136 euro per maand betalen, dat is meer dan het dubbele!
Tip: Zoek een goeie “Assurantie tussenpersoon” deze komt op voor de belangen van de klant. De scherpste premies tegen de meest objectieve service!!
Het mooie is: iedereen heeft het hier over andere maatschappijen die veel goedkoper zijn en dus de lezers misschien ook wel overstappen. Maar niet op de ANWB. Ik betaal 60 bij SNS en 150 bij ANWB per maand. (19 jaar, wa, 0schadevrij jaren). Zal de andere sites in de comments ook eens doornemen.
Nee, dan weet ik dat.
ANWB: we willen op autoblog adverteren.
Autoblog: dat mag maar ik denk dat de ANWB er niet serieus word genomen
ANWB: Hier is een zak geld
Autoblog: fair enough.
@Laue: lol zo dacht ik ook
Iedereen maakt er nu een sport van hey grootste verschil te vinden, haha. Bij mij zijn ze ongeveer €30 duurder. Zit nu all risk 5 schadevrije jaren bij Onna-Onna.

Ja, is voor vrouwen, ik weet het -_-
Ik keek laatst ook bij SNS, kwam door ook goedkoop uit, waarschijnlijk door de negatieve berichtgeving rondom hun de laatste tijd. Maar daar kan je dus wel je voordeel mee doen.
Welke gek laat zich nou verzekeren door anwb hahaha ! Dan snap je echt niks van auto’s en auto rijden enz.
€13 euro per maand voor een Corolla uit 1999 oh ja veelschadevrije jaren en in het noorden van het land wonen en ca 7000km p jaar rijden . (zal er ook vast wel iets mee te maken hebben) Via Independer gevonden!

Grappig dat dus de advertentie van de ANWB hier dus averechts gaat werken.
Waarom staart iedereen zich blind op de “ANWB”? Zij zijn ook maar intermediair voor Unigarant verzekeringen… Alleen krijgen de ANWB leden een stukje premie korting….
Het leuke is dat de comments nuttiger zijn dan het artikel zelf. Bedankt voor de tips allen.
Ik begon met een verzekering via de Citroënclub, gelijk 3 schadevrije jaren kado en nog voor mijn 18e 160pk en 1043kg verzekerd gekregen.
Inmiddels rijdt ik allang geen Citroën meer, maar heb beide auto’s nog steeds bij Emerpark verzekerd.

Top gasten, die je nergens anders zou aantreffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).