Toerist huurt Lambo, scoort 40.000 euro aan boetes

Auteur: , 46 Reacties

Hij zal vast genoten hebben.

Toerist huurt Lambo, scoort 40.000 euro aan boetes

Je bent op vakantie. Doe eens gek. Er zijn tal van plaatsen waar je als autoliefhebber een supercar kunt huren om evens los te gaan. Las Vegas bijvoorbeeld, maar ook in Dubai. En ja, die ene keer dat je een Lambo of Ferrari mag besturen moet het gas er wel op natuurlijk. Je wilt wel lol beleven aan je zuur bestede centen.

In dat geval kun je zoiets beter combineren met een bezoek aan het circuit. Daar kwam een toerist in Dubai ook achter. Hij gebruikte de openbare weg als speelveld met een gehuurde Lamborghini Huracán en dat kwam hem duur te staan. In een tijdbestek van slechts drie uur, scoorde de toerist 170.000 AED aan boetes. Dat is omgerekend ruim 40.000 euro. Had dit nog drie uur volgehouden en je hebt een tweedehands Gallardo aan boetes bij elkaar gereden. Het zou gaan om een 26-jarige toerist uit het Verenigd Koninkrijk.

De bestuurder reed met de Huracán snelheden tot 231 km/u tussen 02:30 ’s nachts en 06:00 ’s ochtends. Het zal ongetwijfeld niet druk zijn geweest op de wegen, maar de verkeersregels gaan 24/7 door. De man werd in totaal 33 keer geflitst. De actie vond plaats op 31 juli en naar verluidt zijn de boetes nog niet betaald. Regelgeving in de Verenigde Arabische Emiraten stelt dat het huurbedrijf de boetes moet voorschieten om een in beslag name van het voertuig te voorkomen. Uiteindelijk zal de toerist toch echt zelf het enorme bedrag aan boetes zelf moeten ophoesten. Hier komt ongetwijfeld een rechtszaak uit voort. (via Gulfnews)

Met dank aan @erwine60 voor de tip!46 reacties

Sjeik Zayed Road, daar staan idd nogal wat flitskasten. M’n broertje weet er alles van…
@E34M5Touring: Je broertje is hoofdrol speler uit het verhaal hierboven?
@isn1981: Nee, maar in zijn eerste week daar had ie ook 8 bekeuringen op die weg.
@e34m5touring: Als je maar niet meer dan 20+ km/h boven de max snelheid gaat rijden is er niets aan de hand. Dat is de standaard voor de flitspalen in de VAE.
nooit meer naar dubai is ook een optie.
@xiran: Als ik het verhuurbedrijf was zou ik die vordering verkopen aan een brits incassobedrijf. Laat hun maar achter het geld aangaan en mijn eigen schade tot een minimum beperken.
@wijsneus: zou het niet gewoon via de creditcard worden geind? Soms hebben die hoge limieten.
Wie zijn kont verbrand moet op de blaren zitten. Benieuwd of hij zomaar zonder meer Dubai mocht/mag verlaten..
@bakingmynextbenz: vaak krijg je dat soort boetes pas maanden nadat het gebeurd is. Kreeg in mei boetes van een tripje Italie in augustus 2017 (stukje in Bologna gereden waar we niet mochten zijn blijkbaar…..( 2x geflitst @ ~€180 totaal….).
@Rudy: de vraag is: heb je de boetes überhaupt betaald?
@janjansen: wel betaald ja, begreep dat je anders wel gezeik kunt krijgen anno 2018.
@rudy: zaten er foto’s bij dan?
@lekkaah: nee geen foto’s, maar eea klopte helaas wel. Was met mijn vader (en zijn R8) o.a. naar de Stelvio geweest vorig jaar, toen door naar de bekende auto fabrikanten en een dagje Bologna gepakt behoorlijk in het centrum.
Hotel met een ondergrondse parkeerplaats dichtbij, parkeren was wel een uitdaging (Top Gear aflevering met o.a. de Zonda leek er sterk op…. R8 is nieteens zo extreem laag). Helaas wat verkeerd gereden en dus in een afgesloten deel gekomen zonder dat ik dat in de gaten had…. vette pech.
@rudy: balen man, maar super trip en dito reiswagen :)
persoonlijk had ik ze de prullenbak in geflikkerd denk ik, maar goed dat is makkelijk te zeggen op het internet
@Rudy: nee hoor is alleen maar bangmakerij.
@Rudy: wij hebben net hetzelfde gehad. In Bologna twee boetes voor het rijden in niet toegelaten zones. Ook boete pas 6 maanden later gekregen. Wij twijfelen nog of we ze zouden betalen. Auto en nummerplaats zijn immidels al verkocht..
@bakingmynextbenz: Dit is pas een week geleden gebeurd. De Britse bestuurder heeft zijn paspoort ingeleverd als onderpand en heeft deze nog niet terug. De verhuurder was bang dat hij een nieuw paspoort bij de Britse Ambassade zou halen, onder het mom van ‘verloren’, en dan alsnog het land uit zou vluchten. Vooralsnog is de beste man volgens mij nog in de zandbak aan het spelen.
@roquez: Lijkt mij sterk. Na alle gedwongen slavernij perikelen is het ten strengste verboden om iemand zijn paspoort als onderpand achter te houden.. Als het inderdaad Sheikh Zayed Road is, is het een pannekoek – die flitsers zijn duidelijk te zien.
@tsaarno: Je mag je paspoort als Nederlander sowieso nooit afgeven, toch gebeurt het regelmatig. Zie hier: https://www.ad.nl/buitenland/britse-toerist-huurt-racemonster-en-rijdt-40-000-euro-aan-boetes-bij-elkaar~a08eb02d/
@roquez: euh?
Tsja, je doet het goed of je doet het niet. Geen half werk.
Zo, de moraalridder brigade is ook weer wakker.
@garp: jemig, jouw drempel is wel heel laag. Dat zegt meer over jou dan over de schrijver…
@davelepeef: ik had duidelijker moeten zijn. Het gaat om de reacties (zie hierboven). Artikel is prima en vermakelijk. Maar om de een of andere reden breekt de kudde moraalridders meteen los bij een artikel over hard rijden of een dure auto crashen.
@garp: huh?
Kudde moraalridders.
Lezen wij wel hetzelfde artikel, of heb je iets raars ingenomen?
@garp: je hebt gelijk Garp, 40.000 aan boetes rijden in 2 uur tijd overkomt ons allemaal wel eens, beetje hypocriet om daar over te zeuren….
@garp: Misschien wil jij de boetes van deze jongeman voor hem betalen? :-)
Hij had gewoon een witte Camry moeten huren, en binnen de snelheidslimieten moeten gaan driften, over de kop slaan en een paar theedoeken uit het tollende wrak lanceren. Dan was je goedkoper uit geweest.
@Jochempie: Hoe heet dat ook alweer… Hagwalah ofzo.
@Jochempie: een Suzuki Swift Sport ,
Volgende keer even valse kentekenplaten monteren als je zulke ritjes gaat maken.
@alcantara: En een valse naam opgeven , doe ik ook altijd als ik een auto huur…

So you want to rent our fastest car, you’re lucky sir, it’s available at the moment. What’s your name sir?

My name?

My name is Al… Al Cantara
@moveyourmind: ok, AL. Show me a valid ID, I make a copy, and then we’re all set.

Euhmmm, my dog…
Flinke boetes daar. Een snelle rekensom leert dat de boetes gemiddeld 1212,- per stuk hebben gekost. Dan ‘ valt het hier nog mee ‘.
@marijn90: je weet niet hoever de beste meneer daarvoor het gaspedaal heeft ingedrukt. Ondertussen zal het gezien de levensstandaard van de gemiddelde inwoner aldaar nodig zijn om pittige boetes uit te delen, anders doet het geen pijn.
@marijn90: inkomen ligt daar ook ook ‘net’ even wat hoger. Je moet dingen in verhouding bekijken.
Is het niet zo dat je snel moet rijden met een sportauto daar? Anders vatten ze vlam door de hitte😉 terug naar het topic. Zullen we ooit het einde van dit verhaal te horen krijgen?
Ach, nooit meer in die zandbak komen en ook niet met Emirates op vakantie. Prima te doen.
En met een schuld van 40k tov VAE, zal hij waarschijnlijk niet eens in de top 1000 staan van Britten met openstaande schuld die het land hebben verlaten.
Netjes netjes
Is het niet zo dat je daar geen schulden mag hebben? Of is dat alleen zo als je daadwerkelijk geld leent?

@tsteg: schulden kunnen daar makkelijk worden omgezet in gevangenisstraffen volgens mij. Vandaar dat een hoop expats met de noorderzon vertrekken en ‘hun’ supercars op het vliegveld achterlaten. Met de bekende stoffige bolides als gevolg
Normaal gesproken worden de boetes doorgestuurd naar de huurder op dat moment maar dan komt de vraag: hoeveel veren heeft die kip?

Maar als ze bang zijn dat hij het land kan verlaten door een ander paspoort bij de ambassade te halen dan informeer je de ambassade toch gewoon?

Kan eigenlijk nog best een leuk verhaal worden. De bekeuringen worden op kenteken uitgegeven dus de eigenaar (verhuurder) moet betalen en die moet dus nog maar zien dat hij het geld van de huurder terugkrijgt. Misschien inderdaad een goed idee om de vordering door te verkopen aan een Engels incassobureau zoals eerder werd geopperd.
Ik vind het humor. En 231 max met een Lambo? ‘s nachts op Sjeik Zayed Rd? (12 tot 14 kaarsrechte banen, tientallen kilometers lang) Had ‘ie net zo goed een Golf oid kunnen huren
Kan je maar beter 42km te hard rijden op een weg in Duitsland waar je euh maar 70 mag. Ik kreeg een mooie foto met een vraag of ik 180 euro wilde overmaken oh ja en een maand mijn rijbewijs kwijt. Dat eerste heb ik netjes overgemaakt, dat tweede euh niks mee gedaan. Had begrepen dat ik in Nederland zeker 420 euro kwijt geweest was. Nu ben ik weer braaf.
Ach, de beste man wacht gewoon tot er weer een 50% discount actie is op boetes :)

https://www.khaleejtimes.com/news/transport/Last-date-to-avail-50-discount-on-Dubai-traffic-fines
Afgelopen weekend launch control gedaan in de Monaco tunnel en gelijk weer afgeremd, kwam tot een maximale snelheid van +/- 60. Auto werd gelijk in beslag genomen voor 24 uur plus 300 euro boete, dat is pas zuur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).