Top 5: iPhones die met een auto worden overreden

Auteur: , 44 Reacties

Op een apparaat dat je 6 tot 700 euro kost, en waar je moeilijk zonder kunt, zijn de meeste mensen erg zuinig. Maar niet iedereen. Kijk wat er gebeurt als je een iPhone met een auto overrijdt.

Insult to injury: een steen onder de glasplaat

Ik hou zelf niet zo van het nodeloos slopen van gebruiksvoorwerpen, of het nou Toyota’s bij Top Gear zijn, of nieuwe gadgets. In de naam der wetenschap zal er echter eens wat moeten sneuvelen, hetzij door een blender, hetzij anderzijds.

In huize Smoke ligt geen Apple-mobieltje, maar ik moet toegeven dat het ding doorgaans in vergelijking met zijn concurrenten wel als zeer solide uit de bus komt. Toch heeft alles zijn grenzen, ook een iPhone 5.

Mocht je ooit eens op het lumineuze idee komen je eigen exemplaar met een stevige middenklasser te overrijden, ga gerust je gang. Of je er daarna nog wat aan hebt valt te bezien. In de volgende video’s zie je hoe het er in vijf willekeurige gevallen aan toe gaat:
En zo vergaat het je smartphone met een beschermhoes eromheen (v.a. 12:00):44 reacties

Wat is hier het praktisch nut van?
Dit is nou het ideale artikel voor zowel apparata als autoblog.
Ik gebruik mijn telefoon om mee te bellen, HTC One by the way.Maar die ouwe pokker Iphone wil maar niet kapot…
@norge: Goeie smaak, die heb ik ook!
@MLTB: Hier ook een eigenaar en op het moment nog steeds de beste Smartphone
@dahlback: Ja he, niet zo plastic. Sense. Gewoon lekker clean, zonder poespas
@norge: Goede keus. Ik wilde eigenlijk wachten op de HTC butterfly maar toch blij met mn one.
Lijkt apparata wel dit. Just saying.
@norge: Korean fanboy =’D
@norge: Leuk, die HTC One, heb ik ook. Maar, jij gebruikt ‘m alleen om te bellen? Kan je net zo goed een nokia nemen uit 2005, toch.
@fastandsmall: Gebruik hem voor meer dingen maar ga er niet overheen rijden….
Bedankt voor deze super interessante iPhone 5 reclame? NOT
Zijn wel sterke dingen hoor. Liet laatst mijn iPhone van 4 meter hoog op een stenen vloer vallen, geen krasje te zien. ;)
@Joel_D: Geloof er geen reet van.
@quattromeister: dat hoeft ook niet hoor, als je dat niet wil.

Hij viel precies op de punt, is serieus niets te zien.
@Joel_D: Dan ben je een geluksvogel. Die van mij viel van ongeveer een meter op de stenen vloer, en meteen een dikke scheur in het scherm.
@Corrado16v: Moet even vermelden dat dit wel om een 4S gaat.
@Corrado16v: alles gaat erom waarmee de telefoon de grond het eerst raakt. Ik heb mijn 4S tot nu toe 2 keer laten vallen en beide keren was dat ook van ongeveer dezelfde hoogte (40 á 50 cm). Het ding heeft geen schrammetje. Ik moet wel melden dat mijn 3GS due ik hiervoor had denk ik sterker was. Na de eerste keer vallen heb ik trouwens wel gelijk een hoesje gekocht om te voorkomen dat er wél barsten in zouden komen.
@ej20g: Ik heb inderdaad ook een 3e generatie iPod gehad, en die was niet kapot te krijgen, die is van de eerste verdieping naar beneden gevallen naar de begaande grond op een stenen vloer, en daar was niks mee aan de hand. Er zit volgens mij een duidelijk verschil tussen de iPods/iPhones van de 3e of 4e generatie, en dat is qua stevigheid niet positief voor de 4e generatie.
@Corrado16v: jep, mee eens. Ik heb in een ontzettend kwade bui mijn 3GS een keer keihard op de grond gesmeten met als resultaat een kapot scherm. Deze heb ik laten vervangen maar toen bleek het nieuwe scherm niet goed dus toen is er onder garantie een andere in gekomen. Vanaf dat moment nog weleens last gehad van vastlopers (de verbindingen tussen het scherm en de rest zal niet top meer zijn geweest) maar voor de rest deed hij het weer prima. Het was wel een hele verademing om de 4 te ontvangen trouwens.
@quattromeister: nou dan kan ik je mooi hetzelfde verhaal vertellen, hij zag in mijn zwembroek en ik rende de trap op. Toen toen ik bij de 2e verdieping aankwam viel hij uit me zak een glee in het gat tussen de trap en viel op de stenen vloer beneden. Ik zei tegen me vriend dat hij mocht kijken want ik was er heilig van overtuigd dat er 100 stukjes iphone lagen. Uiteindelijk: geen gebroken scherm en ALLES werkte nog.
Geen auto voor nodig gehad, mijn iPhone 5 is al voor de tweede keer stuk. Dit keer een niet meer werkende lightning adapter waardoor de iPhone niet meer op te laden is. Waardeloos ding.
Gelukkig gebruiken ze geen Pirelli banden
Een iphone uit je handen laten vallen is voldoende voor een gebarsten scherm. Een auto gebruiken is overkill.
@gop1: bij een iPhone 4(s) soms, bij een iPhone 5 heb je daar geen last van.
Nuttig….. -_-
Gelukkig gebruik ik een telefoon die wel tegen vallen kan… (Galaxy S3)
@smoked: todat daar het scherm intern barst… Dan heb je liever een iPhone.,,
@smoked: Je kan hem ook gewoon vasthouden.
@smoked: wahahahahahahaha grappig man.
Oh nee, een auto er over laten rijden?? Dat is geweldig vernielend ! Not…Er is eens een trend geweest ,genaamd “hand crushing”, waar je je hand ongemerkt onder iemands band moest steken, zodat die er over reed bij het vertrekken. Dus als je hand het al red, dan red zo’n gsm het zeker wel.

Wil je me overtuigen van de sterkte? Neem dan eens een heftruck met VOLLE rubberbanden, en rijd er eens over. Als ie dat overleeft, chapeau.
@SimonMc: Idd.
Effe uitleggen. Aan de binnenkant van de band heerst een druk van 2-2,5 bar. De druk die aan de buitenkant heerst op het vlakke contactoppervlak met een dunne telefoon is dus niet veel groter en qua mechanisch punt belastning is dit niet veel. En de band zelf is “onscherp” rubber. Totaal een paar honderd kilo wel maar dus wel heel lief en zacht verdeeld.
Rij er aan 100km/h over, dat is alweer iets anders qua slag :)
Geen krasje te zien toen ik dit deed.
logisch dat men zo een testen doet, wat kan je nu nog met een iphone als je een Android toestel hebt…juist, onder de auto ermee!
@Jantje_555: ik vind Android juist ontzettend vervelend werken…
Blijkbaar is Parkinson de nieuwe trend als ik de reacties lees.
Je kunt je telefoon ook gewoon vasthouden, toch?
IPhone is echt bizar sterk, ik heb een reparatie bedrijf, je maakt echt de meest bizarre dingen mee, van de week 1 die van een auto op de snelweg was gevallen, alles werkte nog, pas 1 die in de frituurpan was gevallen, gewoon weer 100% werkend gekregen.. Echt bizar gewoon;)
Niks geen problemen met m’n iPhone 5
Hier zie ik het nut niet van in en al helemaal niet op een auto site
Bedankt Autoblog, zeer erkent probleem voor mij. Heel vaak valt mijn telefoon uit m’n zak en is er altijd een klootzak die er precies weer overheen rijdt! Ben wel benieuwd hoe de Samsung Galaxy S4 uit deze test komt?! Ik neem deze tests zeker mee in gedachten bij het uitzoeken van mijn volgende nieuwe telefoon…

Pff.. Ik zie nog liever dat er een terugroepactie is van een Starlet uit 1989 hier op AB dan dit soort flauwekul!
ik vind het een beetje kansloos om dit soort dingen te doen. maar misschien ben ik een beetje te bekrompen daarvoor….
Grappig dat je voor een IPhone een Armor pack nodig hebt om de telefoon te beschermen. De Nokia Lumia 920 heeft geen problemen met een auto over een telefoon: http://www.youtube.com/watch?v=Z9cJrUtsLKc#at=26.
In plaats van over die iPhone te rijden mogen ze hem gerust aan mij geven
Heel belangrijk dit.. je rijdt ook zo vaak met je auto over je telefoon heen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).