Top Gear onder vuur om, nou ja, eigenlijk niks

Auteur: , 18 Reacties

Doorgaans beginnen Britse media pas te knetteren als het olijke Top Gear-trio in een aflevering iets zegt of doet. Nu krijgen ze tijdens de opnames de wind al van voren.

Jezza ft. Captain Slow

Ongelukkige filmlocatie

De ophef ontstond enkele dagen geleden toen de Daily Mail berichtte over opnames van Jeremy Clarkson en James May in het Britse Oxfordshire. De heren zette aldaar een -spoiler alert- crash in scene waarbij een Peugeot 607 in aanraking kwam met een 307CC. Botsinkje, auto’s in de greppel, auto-ambulances erbij, schijtlollig fragmentje, et cetera. Nu wil het toeval dat in de buurt van deze weg in Charlbury, Oxfordshire vier jaar geleden een vrouw van 26 om het leven kwam. In een tragisch ongeluk waarbij ze met haar Peugeot 106 frontaal op een tegenligger botste. Dat Top Gear hier stomtoevallig hun autotainmentprogramma aan het schieten was, was voor de Britse tabloid reden genoeg om wederom flink op Clarkson en consorten in te hakken.

De geënsceneerde crash – Foto: Daily Mail
De geënsceneerde crash - Foto: Daily Mail

The Mirror, de tabloid die Jezza enkele maanden geleden nog betichtte van racisme, wist zelfs een lokaal gemeenteraadslid zover te krijgen om zich negatief uit te laten over het toeval. “It is reckless and insensitive to use this spot for a stunt.” Aldus ene Victoria Edwards, natrillend van haar 15 seconds of fame.

Vervelend voor Top Gear, dat na een reeks incidenten onder een abnormaal groot vergrootglas ligt in Groot-Brittannië, en nog vervelender voor de nabestaanden van het slachtoffer. Maar als Top Gear eerst per weg moet onderzoeken of er zich in de afgelopen periode geen noodlottige ongelukken hebben voorgedaan, dan kan de BBC de hele show beter meteen in CGI schieten. Hoewel, dat kan nog wel eens heel tof worden, mits Michael Bay achter de knoppen zit.

Enfin, het Top Gear-jachtseizoen is in de Britse pers alvast begonnen. En dat terwijl seizoen 22 nog moet beginnen18 reacties

via Android app
Ik vind dat het top gear concept nog prima houdbaar is, kan nog van elke aflevering genieten. Dit is ook flink opgeblazen, als het nou met exact dezelfde auto op exact dezelfde plaats was had ik me nog wat bij de aantijgingen voor kunnen stellen, maar het is slechts ‘ in de buurt’ en met andere modellen.
No such thing as bad publicity.
stelletje zeikerds zeg….. zal overigens wel weer zoiets worden netzoals dat auto rijden veiliger is dan fietsen. ik kijk er naar uit!
Glas, water, storm…
Zeiken om het zeiken. Straks alle wegen waar ooit een dodelijk ongeluk is gebeurd afsluiten omdat de kans op herhaling bestaat en dat is pijnlijk voor nabestaanden
Als ze niet kunnen opnemen waar een ongeluk is gebeurd kunnen ze bijna nergens opnemen, dit gaat toch nergens over!
En als andere media dat op pikt en ook plaatst bij vermoedelijk gebrek aan beter dan word het ook nog een ding
Totaal zinloos weer! Keep on doing what they’re doing.! OW ps het betreft een 407 berline ipv 607.
Tja als er niets te zeiken is, zoeken we wel wat te zeiken.
Als je met je kop boven het maaiveld uitsteekt……

Kijk bijvoorbeeld naar dat ‘WK modelletje’ van België, dag erna gevraagd voor L’oreal als model. Er wordt gelijk massaal naar haar facebook gesurft en gezocht naar een foto die eventueel kan dienen als brandstof om haar kop – die nog niet eens figuurlijk boven het maaiveld uitstak op dat moment – keihard af te hakken.

En dan lekker massaal bashen om onszelf en genieten zodra L’oreal uit PR oogpunt genoodzaakt is af te zeggen voordat er überhaupt 1 afspraak is geplant.
2 seconds of fame, sla mij maar over.
@lekkaah: dat belgisch ding was heel simpel. Op haar pagina had ze gezegd “we gaan die Amerikanen afmaken oid, met betrekking tot voetbal. Dat werd door onze yanks natuurlijk letterlijk opgepakt, tere zielig eh zieltjes… en dan zit er maar 1 ding op, en dat is miepen naar loreal usa. Die mietjes roepen meteen ” no animals were harmed” en contract wordt opgezegd. Zo werkt dat voor nederlandse vrouwen, die coke snuivende colombos op facetubd zetten, die worden uut de VN geschopt.

De vraag is misschien wel meer wie der ticked of is op jeremy bij daily. Ditvis zelfs voor tabloid too much, too often
@schuimbekje3: ^ Dit bedoel ik dus.. :)
Schandalig inderdaad! Ook zouden ze alleen nog maar auto’s mogen gebruiken van een merk
@snorrie: en type waarmee nog nooit een dodelijk ongeval gebeurd is…
Dat gek doen is echt iets van Top Gear en dat moet je niet afpakken.
Ze zullen het niet express doen, maar lang niet iedereen weet van dat ongeluk mer die vrouw
Seizoen 22 moet nog beginnen, maar bij welk seizoen hoort dan die aflevering die vorige week maandag op Canvas werd uitgezonden? Cayman S vs Huayra/aventador vs veyron/golf gti vs fiesta st? In diezelfde aflevering kwam een T-Ford voor die in Monaco werd gebruikt. Ik had het gevoel dat ik naar een nieuwe aflevering zat te kijken maar ik begin nu te twijfelen…
@flatsbats: Dat was een topgear special ‘the ultimate roadtrip’ die op dvd is uitgebracht, maakt geen deel uit van een seizoen.
Het wordt tijd dat ze die achterlijke tabloids eens gaan verbieden, met hun sensatie en uit zijn op andermans ellende. Maar ja, vrijheid van pers enzo he :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).