TopGear presentator is zijn briljante auto zat

Auteur: , 22 Reacties

Er staat natuurlijk geen Porsche logo op.

Het was eventjes zoeken naar een goede presentator toen de grijzende Britse diva Jennifer Clarkson besloot zijn eigen collega te slaan. Uiteraard is het allemaal groter gemaakt dan dat het is, maar het was wel de druppel voor de BBC om door te gaan met Top Gear en dat was jammer. De heer Clarskon was namelijk samen met zijn kompanen Hammond en May briljant in het aantrekkelijk maken van een autoprogramma.

Je kon Top Gear bekijken met je vrienden, maar ook met je vriendin. Nu Chris Harris presentator is, is dat wat lastiger. Voor ons petrolheads niet, want de meeste kenden hem al van zijn vele shows voor zijn eigen kanaal, Drive, Evo en AutoCar. Hij heeft goed geboerd bij die bedrijven, want hij heeft de meest fantastische auto’s gehad.

Chevrolet Camaro Z28 '15

Een van de meest bijzondere is toch wel de Chevrolet Camaro Z/28. Het is een puristisch en hardcore monster. In het vooronder ligt een zeven liter grote V8, goed voor 505 pk. Deze atmosferische paarden worden via een handbak afgeleverd aan de achterwielen. De Camaro Z/28 heeft bijzondere hardware, maar geen gadgets. Dus geen Lane-assist, virtual cockpit of een panoramadak. Wel heb je keramische remschijven, een koolstofvezel splitter en 305-brede banden. Rondom! Jazeker, ook aan de voorkant heb je 305 mm per band tot je beschikking. Mede daardoor kun je de Nordschleife in 7:37.47 afleggen.

Chevrolet Camaro Z28 '15

De auto is in 2015 geïmporteerd door Litchfield, die ook de Civic Type-R van gisteren naar Europa bracht. Harris heeft de auto in de herfst van 2017 gekocht met slechts 223 mijlen op de klok. Sindsdien heeft de eloquente Brit er wel een paar rondjes mee gereden, want de teller staat nu op 7.962 mijlen, zo’n 12.816 kilometer. De auto wordt binnenkort geveild.22 reacties

Absolute droomauto!! Voor 50k vind je er in Duitsland al! Het is alleen die 7L… Je betaalt je arm zonder erin te rijden qua taksen.
Mooiste generatie Camaro
Heb het 2014 nooit mooi gevonden vooral de achterkant vond ik lelijk vergeleken met de 2013. Banden 305 voor vond ik ook lelijk staan en niet echt lekker om met hevige regen (Lees plassen )mee te rijden. En deze generatie vergelijken met de volgende qua rijeigenschappen is dag en nacht.
Ome Chris weet wat fijn is!
Laatst nog een poging gedaan om “het nieuwe Top Gear” te kijken. Vind die overdreven Amerikaanse opzet maar niks. Leuke auto trouwens
In het geval van Harris zijn het waarschijnlijk 7.737 zijwaartse mijlen die hij ermee af heeft gelegd.
@zwepp: Ik weet niet waar de mijlenteller op aangesloten is, maar de achterwielen hebben ook de dubbele afstand afgelegd van de voorwielen.
Dikke car, top looks!
“Hij heeft goed geboerd bij die bedrijven, want hij heeft de meest fantastische auto’s gehad.“

Zijn GT3RS 4.0 was zwaar gefinancieerd aan dik 8% over £100.000, terwijl de wagen ongeveer £138.000 kostte. De 599 was ook zwaar gefinancieerd. Dus het is niet allemaal zonneschijn in zijn leven geweest. Hopelijk hoeft ie nu niet meer te financiëren, maar je weet maar nooit!
@madvillain: sommige ondernemers financieren ook om de cashflow niet te verpesten of om geld over te houden voor andere dingen he. Zegt allemaal niks, je krijgt niet zomaar een autofinanciering van een ton.
@wildewesten: als je dat soort auto’s moet financieren ben je echt een ondernemer van niets.
@fileflirter: Die financieringen waren puur financieringen om de aanschaf van de auto te kunnen bekostigen. Auto’s die hij veelal met winst door verkocht. Dus zo’n slechte ondernemer was het niet ;-). Daarbij: hij verdiende zijn geld met die auto’s, dus grote kans dat ‘ie ze via de zaak financierde. Handig voor cashflow. En zoals je ziet doet ‘iet het meer dan uitstekend tegenwoordig ;)
Gaat om een auto van Chris Harris en dan toch de oude presentatoren weer noemen 😁 volgens mij hebben jullie het er nog steeds moeilijk mee. Ik mis het niet en die CH vond ik leuk de eerste 5x dat ie dwars over een circuit ging maar ook dat verveelt snel.
Wat?! 305 breed aan de voorkant!!
@kuip: fijn op een vlak citcuit, dikke pest als je hard moet remmen op leuke kleine weggetjes met spoorvorming…
@robusa stopt acuut met topgear kijken…
@racerx: Nope Chris Harris blijft baas een Z28 verkiezen boven Alles wat hij ooit gereden heeft !! Standbeeld voor deze slimme man. Het scheelt ook als ik weer moet lezen “ gaan USA wel een bocht om “ hoef ik alleen maar te zeggen “ vraag het Chris Harris “ ;)
Hij zal vast al een Corvette C8 hebben besteld trouwens de volgende ultieme meest betaalbare drivers car !
P.S. 7:16.04 2018 Camaro ZL1 nuff said.
@robusa:p.s. sneller dan 2018 Porsche Turbo s en 2017 GT3 trouwens lol (bron: wiki)
Foute auto, zoals de Mustang bijv. niet is. Chris Harris vind ik superirritant omdat ie zo hard z’n best doet / moet doen om grappig te zijn. Wat ie vervolgens niet is. Nieuwe TopGear kijk je niet voor je plezier. Hoewel ik hoor dat van de Grand Tour ook de glans af is. Nu de ouwe afleveringen van TopGear op Spike te zien zijn, valt me vaak op hoe briljant ze in elkaar zitten, qua entertainment, opbouw en humor.
@ericd: Hoewel ik die Chris Evans een zo mogelijk nog grotere eik.l vindt. Blij dat die elk geval is opgehoepeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).