Deze 2 Peugeots maken hotels overbodig

Auteur: , 15 Reacties

Ruimte voor discussie.

Campers heb je in allerlei soorten en maten. Het liefste behandelen we de enorme motorhomes met waanzinnig luxe interieurs. Veelal zijn dat eigenlijk Amerikaanse vrachtwagens die voor enkele tonnen al dan niet miljoenen is aangepast om ook extreem luxe onderweg te kunnen zijn.

Een ander uiterste is natuurlijk de Europese camper. Een symbiose polyester, spaanplaat en MDF. Wil je een betaalbare camper, dan moet je zo’n oude Fiat Ducato met Dethleffs opbouw zien te scoren. Maar ja, misschien wil je juist onderhoudsvrij de elementen trotseren en heb je niet zoveel behoefte aan veel luxe en ruimte, maar wil je wel de zelfstandigheid van een camper.

Alpin Campers Peugeot Partner Camper '19

Gelukkig heeft het Duitse Alpin Camper een oplossing. Speciaal voor de Caravan Salon 2019 die binnenkort zijn deuren opent in Düsseldorf. De kleinste is op basis van de Peugeot Partner (afbeelding boven). Je moet echt even drie keer kijken, om erachter te komen dat het daadwerkelijk een camper is. Maar als je hem helemaal uitklapt zie je inderdaad wat camper-esque eigenschappen. Aan de binnenkant is er een bed en wat andere items die je aantreft bij de betere Nederlandse gevangenis. Behalve het gevoel van v vrijheid, uiteraard.

Alpin Campers Peugeot Traveller Camper '19

Een maatje groot is de de Alpin Camper op basis van de Peugeot Traveller (afbeelding boven). Deze heeft niet alleen meer lengte in de aanbieding, maar je wint ook aan ruimte in de hoogte en in de breedte. Bijzonder is het uitschuif-stuk aan de achterkant. Als een soort Zwitsers zakmes kan het uitgeklapt worden. Zo is er een tweepits gasstel, tweepersoonsbed en kun je zelfs, meh, de afwas doen. De Caravan Salon 2019 gaat van start op 31 augustus. Hotels kun je overigens dag en nacht boeken.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ze zeggen wel eens dat het huis bij de schuur moet laten. Sleep het dan ook niet mee. Ik ga liever met een heerlijk sturende cabrio of GT van hotel naar hotel.
@rickthestig: Drie weken lang constant uit eten gaan word ik persoonlijk ook wel gek van hoor. Een skottelbraai of Airbnb met keuken biedt dan wel meer uitkomst, maar snap zeker dat campers met een volle koelkast etc ook wel gewaardeerd worden.
via iPhone app
@volvov70: ik ga nog liever met de tent op pad!
Leuk dingetje! Als de kinderen groot genoeg zijn om niet meer mee op vakantie te gaan zien ik zoiets nog wel zitten als het met de motorfiets niet meer zou lukken althans.
@tjorque: bestelbus kopen met 1 bed en plaats voor de motor. Beter kan niet.
Het zijn niet bepaald de fraaist uitgevoerde campers…

Maar zo’n Rifter in Dangel 4×4 uitvoering zou ik wel als campertje willen hoor!
Je bent nog steeds aangewezen op campings want waar moet poepen en douchen. Poepen op dat uitklapding? :-P
Snap de ophef niet, bestaat al jaren https://ququq.info/ , ideaal toch als je van kamperen houdt, zet het in je bus voor vakantie, en in de garage als je terug komt. Zie niemand zijn camper interieur verwijderen na zijn vakantie.
Als je van kamperen houdt best leuk. Ik heb liever iets meer comfort.
Jammer dat het voor onze Belastingdienst geen camper is en je dus de volle mep mrb moet betalen…
…tenzij ik het hefdak over het hoofd heb gezien natuurlijk.
@markos78: volgens mij moet er in een auto een bed en een soort van keuken zitten om in aanmerking te komen voor een camper registratie. Zo heeft iemand het bij mij op het werk ook gedaan met een Master. Alles demontabel en voor de APK wordt alles even netjes ingebouwd, zodat er nooit gezeur over komt.
@crosscabouter: er moet stahoogte zijn en de keuken moet vastzitten. Haal je de keuken eruit en krijg je controle dan mag je dik betalen…
Vind het interieur van de kleinere toch wat geslaagder. Prima te doen. Overdag ga je toch fietsen, wandelen, dorpjes bezoeken en ’s avonds relaxen voor het slapen gaan. Kamperen is sowieso vaak een stuk goedkoper en niet iedereen wilt in een hotel zitten zonder uitzicht
Het is pas een camper als hij voldoet aan de regels van het RDW en de belastingdienst. En dat gaat em in deze uitvoering alvast niet worden…
Ik snap de toegevoegde waarde van dit soort campers niet zo. Je kunt echt net zo goed een matrasje achter in je gewone station leggen. Er is geen wc en douche dus dan kun je net zo goed ook je afwas bij de campingdouches doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).