Totaaldebiel stopt op A1, veroorzaakt enorme kettingbotsing

Auteur: , 42 Reacties

Het einde van de werkweek is niet zonder problemen verlopen.

Totaaldebiel stopt op A1, veroorzaakt enorme kettingbotsing

Zoals wij wel vaker aan het licht brengen, hebben sommige figuren ze niet allemaal op een rijtje. Vandaag vinden we wederom zo een perfect specimen. Op de Rijksweg A1 bij Weesp is vanmiddag een verkeersruzie uitgelopen op een flinke kettingbotsing. Daarbij waren in totaal vijf auto’s betrokken.

Het ongeval gebeurde om precies te zijn net voor half 1 s’middags bij het aquaduct Weesp/Muiden. Het is niet precies duidelijk hoe de verkeersruzie is ontstaan, maar het is meer dan duidelijk dat er bij de uiteindelijke veroorzaker van het ongeval een steekje los zit. De automobilist in kwestie wilde namelijk “verhaal halen” en stopte zijn bolide bij degene waarmee hij ruzie had. Hierdoor ontstond abrupt een file, waarin vervolgens vijf auto’s met elkaar in aanraking kwamen.

Totaaldebiel stopt op A1, veroorzaakt enorme kettingbotsing

De beoogde veroorzaker van het ongeluk had uiteraard geen zin om zijn verantwoording af te leggen voor het incident, dus voordat hij zichzelf in de problemen kon brengen, schoot hij met hoge snelheid weg van de file.

Hoewel de Politie Gooise Meren spreekt van een levensgevaarlijke situatie, zijn gelukkig geen van de betrokkenen gewond geraakt door het voorval. Ondanks het grote aantal auto’s dat het incident heeft meegemaakt, is de politie momenteel nog op zoek naar tips over de verkeersruzie en de veroorzaker van het ongeval. Mocht je tips hebben, dan kun je ze bij hen kwijt.

Totaaldebiel stopt op A1, veroorzaakt enorme kettingbotsing42 reacties

Paar jaar rij-ontzetting en alles lekker terug laten betalen. Je kan best eens boos zijn maar stil gaan staan? Tss
Blij te horen dat jullie ook debielen hebben, toch niet enkel in BE ….we zullen er wat toesturen …we hebben teveel autodebielen in BE .
@dwfc: inderdaad, wat ge hier allemaal ziet op nen dag is ni normaal
@dwfc: houd ze maar…
@mopar: niet voor niks staat er achteraan bij de nummerplaat BE ” Blinde eikel(s)” noemen we die mannen!
@dwfc: uitwisselen?
@dwfc: fijn om te weten dat België ons zo hoog in schat
@dwfc: ja maar in Bels is ’t wegdek nogal een factor. Dat excuus hebben wij niet. Dus onze randdebielen zijn kwalitatief de betere. 😉
Elke ochtend stoppen er hele volksstammen op de snelweg om hun drinkontbijtje te nuttigen en dan gaan we daar nu moeilijk over doen? Gewoon opletten, stilstaande auto’s op de snelweg zijn in het file verpeste Nederland heel normaal.
@mashell: kom op man…
@rallypowerr: ahh, jij bent zo’n drinkontbijtjes iemand?
Je snapt toch wel dat op zo’n leeg artikel je niet serieus kunt reageren en roepen om keihard aanpakken: “14 jaar rijontzegging, auto door de schredder en 1 teelbal amputeren, dat zal em leren” roepen heeft ook geen zin.
@mashell: vooruit
@mashell: ik zit te wachten op de eerste:”Had ie bij mij moeten proberen, had ik me auto voor die van hem gestopt en m een paar tikken gegeve.”
@mashell: beter lezen.. De veroorzaker stond niet in de file :)
@bluster: klopt die staan altijd vooraan in de file..
Is dat nou een Kia Opirus?
@bussie88: Yep, viel me ook als eerste op. Die gast zal flink balen want aan onderdelen komen lijkt me niet gemakkelijk voor zo’n model. Hij ziet er iig nog aardig “fixable” uit.
@bussie88: met zo’n auto zou ik ook spontaan stoppen, en gaan lopen….. bestuurder mag wat mij betreft permanent overstappen op een gazelle.
Er hangen overal camera’s dus ?
@gokartmozart: nemen niet op
@robbert166: weet je dat zeker?
@rufctr01: die informatie heeft de politie zelf verstrekt, en is dus opzoek naar dashcam beelden.
@rufctr01: als het hier gaat om de kamera’s van Rws boven de weg, die nemen inderdaad niet op en zijn alleen voor inspectie, toezicht en de veiligheid.
@robbert166: moet je ook niet proberen te bellen, het is een camera, geen telefoon
@gokartmozart: Beelden mogen niet gebruikt worden voor dit soort opsporingen. Raar, maar zo schijnt het te werken. Beelden van tankstations bijvoorbeeld weer wel, dus daarop zou je kunnen zien of ie voorbij schiet.
@granlusso: hopelijk sparen ze toch de beelden, maar bewijs moet dan van ergens anders komen…
Maar heeft hij nog wel verhaal kunnen halen?
yk via Android app
@strammermax: gast…
@strammermax: hij heeft in elk geval autoblog gehaald!
Testosterongeluk.
Dit is poging tot doodslag. In Jaso013 land staat dat in dit geval gelijk aan: Rijbewijs afpakken, auto in de shredder en een paar maanden cel.
Tjah dit soort ongein gaat wel vaker voorkomen… drukte op de weg neemt toe,
Gunnen elkaar absoluut geen cm ruimte want iedereen duwt het ervoor vinden we.
appen of spelen met de MMS en zoeken liedjes op spotify en de ander slingert en tüüteren een beetje .. bla bla

Dus de totaaldebiel zelf is niet aangereden en had dus geen schade? Hoop wel dat ze hem pakken dan pffff.
Ik raak ook wel eens gefrustreerd op de weg, maar ik zal me nooit afreageren tijdens het rijden. Je maakt het alleen maar erger zo.
Ontzettend dom, mensen met een kort lontje zijn sowieso vaak niet echt tactisch (lees: gedragen zich impulsief en dom).
Sorry voor het generaliseren.
Dat wordt even Apeldoorn bellen en daar verhaal gaan halen!
Die zou zijn stoeltje gewoon meteen kwijt moeten zijn.
Ik ben vind het ook achterlijk en wel een artikel 5 waardig, maar niet direct verantwoordelijk voor het ongeluk. Dat heeft toch meer met afstand houden te maken. Plotseling hard remmen kan ook om andere redenen noodzakelijk zijn.
@jeroen83: je mag geen verkeerssituatie veroorzaken waardoor ongelukken kunnen gebeuren. Als er een eend oversteekt moet je er dus ook overheen ipv boven op je rem waardoor achteropkomend verkeer gevaar loopt.
Artikel 5 is juist voor dit soort idioten bedacht.
@gulli: vandaar dat ik ook al zeg artikel 5. Hij creëert onnodig een gevaarlijke situatie, maar dat neemt niet weg dat het ongeluk niet zo gebeuren als mensen voldoende afstand houden. Ik heb in mijn leven al meerdere konijnen plat gereden. Een keer de velgen laten balanceren is toch minder erg dan op die dikke boom belanden naast de weg ;)
Durf te wedden dat een slome linksplakker hier uiteindelijk de echte schuldige aan is, het is een ware epidemie lijkt het, om sneller verkeer opzettelijk te willen blokkeren.
Die veroorzaker mogen ze hard pakken.
Maar ook deelschuld voor de rest, afstand houden is een kunst. Tenzij je kon stoppen en er iemand achter je er alsnog inknalt, dan moet je dat maar kunnen bewijzen. Dashcam…
@onehp: Yep. Boven op stilstaande objecten is nog steeds illegaal… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).