Vrouw rijdt op de A1 met een 45-km/u karretje

Auteur: , 48 Reacties

Nee mevrouw..

Vrouw rijdt op de A1 met een brommobiel

Invalide-voertuigen zijn een fijne uitkomst voor ouderen of mensen die niet zo best te been zijn. Het is wel belangrijk om de regels te weten van zo’n voertuig. Het feit dat ze standaard niet harder dan 45 km/u kunnen en dus niet welkom zijn op een snelweg bijvoorbeeld.

Een vrouw had gisteren op Eerste Kerstdag andere plannen. Ze reed met haar brommobiel de A1 op. Met maximaal 45 km/u karren over een snelweg, terwijl automobilisten met 100 km/u of harder voorbij razen. Dit verhaal kon heel naar aflopen. Gelukkig reden diverse automobilisten met de kerstgedachte in het hoofd.

Op de snelweg werd de vrouw klemgereden door een groepje automobilisten. Het voertuig werd vervolgens begeleid naar het dichtstbijzijnde tankstation. Daar nam de politie het over, die er voor zorgde dat de vrouw veilig thuiskwam. De politie zegt erg blij te zijn met het ingrijpen van andere automobilisten, die zo erger wisten te voorkomen.

Fotocredit: Team Hoofdwegen op Twitter48 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Top. Hoop dat ze ook een flinke boete heeft gekregen!
@fmgarcia:
Jij ook prettige kerst en vrede op aarde !
@desjonnies: Top in de zin van het is goed gegaan. Die boete krijgen wij ook als we 45 te hard gaan, dus vrede op aarde en laat het rechtsysteem de rest doen.
@fmgarcia:
Er is nog noooit één boete geweest die invloed op mij heeft gehad of die indruk heeft gemaakt of mijn rijstijl heeft veranderd.
De keren dat een vertegenwoordiger van het gezag een gesprek met me aanging en de boete liet daarentegen hebben veel meer effect op me gehad en indruk op me gemaakt dan dat rotgeld.
Die momenten ben ik namelijk nooit vergeten, de meeste boetes wel.
Noemden ze ooit de menselijke maat in Nederland, nu noemen we het tol inners.
@desjonnies: Een opmerking van een agent vergeet je als je dement bent. Een boete kan je op dr ijskast hangen en je doen beseffen dat het tijd is voor een taxi met de feestdagen!
@fmgarcia:
Als je dement bent weet je na een dag niet wat dat papiertje betekent, heb je weinig besef van het begrip geld.
Maar het is kerst en van mij mag jij gewoon gelijk hebben, omdat deze discussie zinloos is.
@desjonnies: En ja, 10 jaar geleden ooit s’nachts van de weg gehaald. Ik was aan het driften over een rotonde toen het een beetje nat was. Vervolgens zeg ik tegen hem ja dat krijg je met fwd he.. weinig tractie en nat wegdek en ik reed een beetje te hard, vandaar die piepende banden. Dus toen stapte ik met een waarschuwing terug in de 120i en heb ik geleerd dat je ook echt hele domme agenten hebt!
@fmgarcia: zijn er domme agenten?
@desjonnies: rest alleen nog de vraag of jouw argument wat zegt over het systeem of over jou.
@desjonnies: dus helemaal geen boetes uitschrijven met kerst?
@dampu020:
Nee, het begrip mensenkennis en de menselijke maat is zo onderhand met de reorganisatie en het Koos Spee-fascisme verdwenen, om iedereen slaafs en vooral angstig en onderdanig te maken, getuige de bezopen hoge boete bedragen en de grote steden die vooral op grote doorgaande wegen volgepakt staan met tolkasten.
Zelfs bij een Belgische motoragent ben ik er ooit met een waarschuwing vanaf gekomen zonder te slijmen of onderdanig te doen, maar door volmondig toe te geven dat ik iets ondeugends had gedaan!
@fmgarcia: Stel dat je eigen moeder achter het stuur zat
@c200: ik had dr dat ding afgepakt… stond gelijk op marktplaats, te ruil voor taxi abonnement. Liever dat ze wat meer kwijt is dan dat ze t met dr leven moeten bekopen.
@fmgarcia: Wellicht helpt de aanvulling dat deze vrouw in ernstig verwarde toestand verkeerde. En zoals dat dan vask gaat: de familie ziet het wel aankomen, maar óf ze onderschatten hoe ver oma al is, óf ze kunnen of durven (nog) niet in te grijpen. En voor al die AB’ers die dat maar bezopen vinden, hoop ik dat ze tegen de tijd dat ze zo oud zijn, wél mensen in hun omgeving hebben die op tijd ingrijpen, want zelf zijn ze er overduidelijk veel te eigenwijs voor.
@potver7: Ja ik ging er ook niet vanuit dat je met vol verstand de a1 op gaat met zo’n karretje. Zou het alleen weer typisch vinden dat ze geen bekeuring zou krijgen. Helemaal eens dat familie of naasten eens flink moeten nadenken.
@fmgarcia:
Een boete uitschrijven heeft in dit specifieke geval geen enkele functie.
@Rob: Maar bijvoorbeeld rijbewijs afnemen? Dat is ook niet zo makkelijk gedaan dacht ik.
@fmgarcia:
Helaas moet het bij ouderen vaak eerst (bijna) mis gaan, voordat ze veranderen. Tis gewoon een lastig verhaal. Mobiliteit, vrijheid en zelfstandigheid is gewoon heel belangrijk voor ouderen. Dat moet je niet onderschatten. In een geval als dit is het beter om te kijken hoe de risico’s zo klein mogelijk gemaakt kunnen worden. Zomaar rijbewijzen doorscheuren ben ik geen voorstander van.

Zo hebben wij met mijn opa en oma afgesproken dat ze niet meer mogen rijden als het donker of slecht weer is. Ook afstanden langer dan 30 kilometer doen ze niet meer. Dan kunnen ze altijd een (klein)kind bellen. En de ritjes die ze wel rijden, achja, dat gaat niet altijd even voorbeeldig. Maar dat stukje vrijheid wil ik ze in ieder geval niet afnemen.
@fmgarcia: van bromsnor?
@fmgarcia: Toen er een paar terroristen in Friesland klem gereden werden door locals was de politie anders helemaal niet zo blij eerder een maandje geleden …
@dawwg: jawel, daar was de politie heel blij mee. Die in Dokkem welteverstaan. De rest? Niet.
Gelukkig hoefde ze geen nachtje te brommen…
En zo’n iemand is dus wel gewoon onderdeel van het dagelijks verkeer…
Meest belachelijke uitvinding ooit: “Jij bent niet geschikt om in een auto te rijden want je reactievermogen, kennis van de regels en gezichtsvermogen zijn niet toereikend. Hier is een ietsjes langzamere versie van hetgeen waar je ongeschikt voor bent bevonden….”
@bruud: precies dat, snelheid zegt niet veel, ook met 45kmh kun je levensgevaarlijk zijn…
@bruud: er zijn ook mensen die hun rijbewijzen niet mogen halen vanwege slechte ogen maar diezelfde mensen mogen wel tractors rond rijden
@rob5nismo: Ja, maar die mogen ook maar 16 km/u. Dus dat is veilig. Toch?
@bruud: dat is lang geleden. Die mogen officieel 25km/u, maar in de praktijk lopen ze allemaal minimaal 40, sommigen tegen de 60 zoals een Fendt Vario en Valtra met snelbak
@bruud: oh ja. Een volle kiepwagen weegt ook gewoon 20ton tegenwoordig en een schamelaanhanger vol met kisten met winterwortelen ook over de 30ton. Mag allemaal ;)
@rob5nismo: Niet meer, voor landbouwvoertuigen is tegenwoordig een volwaardig rijbewijs nodig, rijbewijs T.
@robert110: wist ik niet, dat scheelt een hoop ouwemannengebrom van mijn kant ;-).
@bruud:
Inderdaad, karretjes die het levensgeluk van bejaarden verhogen, het zou VERBOTEN moeten worden….
@Rob: ooeh, zo scherp. Ik denk dat het juist een uitkomst is voor 16-jarigen die niet willen fietsen of in de wind op de brommer of snorfiets zitten. Als die bejaarden niet meer fatsoenlijk aan het verkeer deel kunnen nemen lijkt me dat volkomen REDELIJK (gebruik ik de CapsLock goed zo?)
Spookrijders ook
Zo handig oma een Tomtom geven voor kerst dan rijd u nooit meer om, altijd de snelste route.
Niets aan t handje. Gewoon opvoeren dat ding. Restrictie uit cvt halen en gaan.
@connielingus: even dat ding op fietsroute zetten en hopen dat hij daar op blijft staan.
Je mag ook niks meer hè.
Misschien was hij wel dik opgevoerd en kon hij 60. Dan mag je wel op de snelweg
@gulli: ze reed er slechts 30 km/u mee dus de situatie was nog (iets) gevaarlijker als wordt verteld
@gulli: nee dan mag je als nog de snelweg niet op een voertuig moet harder kunnen en MOGEN dan ik dacht 50km/u om om de snelweg te mogen.
@california: ja dat MOGEN doet het hem idd 😊 Het is overigens minimaal 50 op de autoweg en minimaal 60 op de snelweg. Dat weet ik vrij zeker omdat ik drie weken geleden nog de vraag goed heb beantwoord bij het CBR (rijbewijs A) 😊
@gulli: gefeliciteerd?
@pomoek: thx!
@gulli: ik vraag me oprecht af hoe dat te rijmen valt met artikel 5. Stel je kan 60, maar niet harder, dan mag je er theoretisch gezien rijden maar je brengt tevens het overige verkeer in gevaar.
@karhengst: er is ook zwaar vervoer (ZZ kenteken) die zelfs niet harder kunnen dan 60 km/u, de minimale snelheid op de autosnelweg.
Mag je 145 km/u of harder op de A1?
-EDIT: tot ziens!-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).