Toyota Auris TS Hybrid: stationwagen met 14% bijtelling

Auteur: , Geen reacties

Toyota heeft speciaal voor de Nederlandse markt de Auris TS Hybrid nét iets zuiniger gemaakt, met als resultaat dat het de enige stationwagen in het C-segment is met 14% bijtelling.

auris

Somden we eerder potentiële concurrenten voor leasetopper Peugeot 308 op, daar kunnen we er nu een aan toevoegen: de Toyota Auris Hybrid in stationwagenuitvoering is vanaf nu namelijk ook te leasen met 14% bijtelling. De Hybrid Lease NL-uitvoeringen van wat Toyota de Touring Sports, ofwel stationwagen noemt, hebben een 1,8 liter benzine onder de kap die dankzij hybridetechniek een gecombineerd vermogen heeft van 136 pk en toch maar een uitstoot van 82 gram CO2/km. Toyota gebruikt deze aandrijflijn ook in de Lexus CT200h en de eigen Prius, al komt laatstgenoemde niet meer in aanmerking voor 14% bijtelling.

Toyota heeft speciaal voor Nederland de Auris Touring Sports net iets zuiniger gemaakt, opvallend is dat behalve de Prius ook de Auris hatchback het zonder Hybrid Lease NL-editie moet doen en dus eveneens niet in aanmerking komt voor het gunstigere bijtellingstarief. Vorig jaar verkocht Toyota ruim 7700 Auris’en, nu de Auris TS Hybrid de enige stationwagen in het C-segment is met 14% bijtelling, zou de Japanse fabrikant de cijfers van vorig jaar wel eens kunnen overtreffen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).