Toyota lanceert 520 pk sterke Sports Utility Cruiser

Auteur: , 37 Reacties

Qua brute power zijn we de laatste jaren niet echt veel verwend door Toyota, maar het concern zet de inhaalslag in met een gestroomlijnde 520 pk 6 liter powerdiesel met grote spoiler. Dit is de Ponam-31.

Ok, de pk-gewichtsverhouding van deze 5.600 kg zware witte Toyota is misschien niet geweldig en op land kan je er weinig mee, maar er passen wel 12 mensen in deze 10,5 meter lange speelboot. Achteraan hangen twee 3 liter viercilinder diesels met directe injectie, die allebei maximaal 260 pk uitblaffen. Een tankinhoud van 620 liter garandeert de landrot met zeebenen enig onafgebroken vaarplezier.

Het is misschien geen powerboat a la cigarette racing, maar desondanks is het (samen met de GT86) de Toyota waarmee we je de meeste kans geven wat leuke dames mee te nemen voor een rondje.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hier een item over een paard dat Porsche heet… Misschien ook interessant voor AUTOblog?
@mar10us: http://www.harryshorse.com/nl/paardvandemaand/view/eva/252/
@mar10us:

ben je sarcastisch .. +1 ..
ben je serieus .. +2 ..
@lincoln: a gut, Porsche springt in het M, maar gelukkig wel de punten voor het Z op Zak; ….je zou daar toch maar maar een VK krijgen voor vloeiende kak.
@gregorius:

Porsche is dus gewoon rijp voor de lijm-fabriek ..
en dat debiele wijf die het nodig vindt om met haar dikke kut boven op dat beest te springen helemaal ..

dus hier @mar10us .. alsnog je topic over je nichtje ..
@lincoln: maak er dan maar 1,5 van…
@mar10us: Dit is je eerste reactie in 4 weken. Die van 4 weken geleden luidde ‘appelen en peren’. Bedankt voor je constructieve bijdrages in de commentpanelen.
@sir_smokalot: ben je nou serieus op je p*k getrapt dat ik je item afzeik? Komop zeg. Ik ben één van de velen die vind dat er teveel items naar voren komen waar geen serieuze auto in te vinden is.
@mar10us: nee, dat ben je niet. Je bent één van de weinigen. En gaat lekker heen naar Autoweek of zo, kun je lekker tussen je denklijntjes blijven.
@sir_smokalot: als we zo bezig zijn zet er anders eens een leuk filmpje op van een dame genaamd Mercedes! giggity!
@Michiel1: Vooruit. Niet sexy, wel hardbody: https://www.youtube.com/watch?v=m2e3o2yFhNA
@mar10us:
Waarom zo zuur op de vroege morgen?
Als je het artikel niets vindt zal niemand je verplichten om het te lezen.
Prijs?
@PunicaOase: ¥29,700,000, oftwel een kleine 220k in euro’s
Allemaal leuk en aardig, maar ga naar een average jachthaven in Amerika en je ziet tientallen boten met meer dan 1000pk erachter hangen, vaak in units van 350pk. Dat is erachter en niet erin; da’s waar.
Maar een boot als deze met 520pk is totaal niet bijzonder.
@gregorius: precies allemaal met die chevy 5.7liters met een dikke supercharger erop en dan kom je normaal gesproken op 700 a 800pk maar dat is volgens amerikanen niet genoeg dus komt er een 2e
@gregorius: Klopt, daar (USA) waar de benzine bijna niks kost. In Europa is het toch fantastisch om een relatief zuinige diesel te hebben? Vind het een mooie boot voor een relatief gezien gunstige prijs, zou me er wel mee vermaken! Hard varen mag en kan toch bijna nergens meer.
bootblog
520 pk is niet bijzonder, maar denk dat dit bootje een knoop of 40 wel redt. toch leuk.
@rnej: deze boot haalt zeker geen 40 knopen. Wij hebben een fairline targa 42 met 2 keer 780 pk 6,9 liter diesels erin en die tikt net de 42 aan
@bmwx6mdriver: dus? valt niet te vergelijken met zo’n diepe V-romp en tig ton minder gewicht. ik zou het een trieste zaak vinden als ‘ie geen 40 haalt… zal ook wel niet veel harder gaan hoor…
Komkommertijd
Het allerleukste van varen is; meevaren.Een eigen boot wordt je dood..
niet de peekaas maar boegsnelheid is van belang ..
wel mooi trouwens zo,n gelaste aluminium romp met baleinen ..
@lincoln:
boegsnelheid? bedoel je ms rompsnelheid? maar dan nog is aantal pks altijd van belang, zeker bij dit soort semi planerende rompvormen.
@lincoln: rompsnelheid is niet van belang. Deze boot planeert over het water. Bovendien is rompsnelheid alléén gerelateerd aan lengte (het moment dat de boot 1 golf trekt). Model bepaalt of de boot het überhaupt kan halen en hoeveel pk’s er vervolgens voor nodig zijn.

Veel mensen denken dat rompsnelheid de snelheid is waarop een boot golven begint te trekken. Dit is wel de hoogste economische snelheid maar niet de rompsnelheid.
doe mij maar een kleine aluminium boot. 5pk motor er acht kleine elektrische motortje erbij en mooi snoekbaars vissen, Heb ik meer plezier aan!
@gerjan: Er zitten 4 hengelsteunen ingebouwd aan de zijkanten acherop, ga je toch lekker eens een dagje trollen op tonijn o.i.d., wil je nooit meer snoekbaarzen.
Mooie diesel voor de Tacoma en Tundra!
@E34M5Touring: Never mind, dacht dat het 1 motor was. “gaat koffie halen”
@E34M5Touring: Diesel is afgeleid van de Land Cruiser Prado:

“The Ponam-31 is powered by two 3.0-liter inline four-cylinder direct-injection diesel engines derived from the Land Cruiser Prado. Specially tuned for marine applications, the engine combines high power with excellent fuel efficiency, while keeping emissions, noise, and vibration to a minimum.”
@406_v6: Thanks voor de extra info! Had er overheen gelezen. Had even hoop op een dikke diesel voor de Tacoma/Tundra
Een 6 cilinder in een Toyota! en dat zonder hybride techniek.. het moet niet gekker worden..
@michaelb: Jij hebt de lessen leren lezen overgeslagen op de basisschool?
Ik snap nooit waarom er zo’n hoog specifiek vermogen in dat type boot moet. Je hebt altijd ruimte zat en het meergewicht van 2 keer een 6L motor heeft bij dit type logge ‘speed’boot toch geen effect. Grote motor is vaak zuiniger want laagtoeriger en gaat altijd langer mee…

Eigenlijk snap ik dit type boot helemaal niet. Slechte speedboot en slechte conventionele boot gecombineerd. Slecht dus.
@lekbak: 6L motoren?? Waar heb je dat vandaan?
@406_v6: beter lezen. Ik heb het over specifiek vermogen en vervolgens grotere motoren. Ik zeg dus dat het me beter lijkt motoren te gebruiken van bijv 6000cc. Ik heb het dus niet over een inline 6 mocht je dat denken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).