Toyota Yaris en RAV-4 duiken samen in bed

Auteur: , 23 Reacties

Met die filosofie heeft Toyota de ViRa concept ontwikkeld.

Toyota heeft een concept voor op de Tokyo Auto Salon bedacht. Wellicht zou het een nieuwe designrichting van het Japanse merk moeten tentoonstellen. In dat geval is het helemaal geen verkeerd uitziende automobiel, hooguit een beetje a-typisch voor Toyota. Alleen als we een blik werpen op de zwarte ‘kentekenplaten’ zien we daar het logo van het submerk van de Toyota Group: Toyota Industries Corporation; verkoopgigant van heftrucks. Slaan ze een nieuwe weg in, zoeken ze een nieuwe doelgroep of zegt de badge helemaal niets? None of the above. Het submerk is tegenwoordig verantwoordelijk voor de productie van de RAV-4 en de Yaris, dus logisch dat dat logo wordt gedragen.

Technische specificaties zijn nog niet bekend. Wel zal Toyota zich met dit concept vooral willen richten op een jongere markt. Joh. De zinkende daklijn verklapt waarschijnlijk een 2+2 stoelindeling en de deurgrepen zijn op magische wijze gladgestreken. En wanneer worden de buitenspiegels nou eens eindelijk echt vervangen door camera’s en monitoren?! We zijn benieuwd waar het heengaat met de ViRa…23 reacties

Het eerste wat ik denk is Mazda CX-3
@dutchdriftking: ik dacht meer aan mijn schoonmoeder
@theyoungsaablover: klinkt eerder als een trauma dan aan een personificatie van design. Vertel maar knul, wij zijn er voor je!
@dutchdriftking: met een snuifje Juke erbij
Even goed naar de oude en de concept Juke gekeken
Geinig, je ziet de familieband met Lexus. Zou me niet schamen als er eentje (voor de vrouw) op de oprit stond.
Dit heeft toch niets met Toyota te maken, de styling lijkt wel compleet random..
@Jochempie: Het lijkt ook wel alsof de opdracht omschrijving was: een beetje als een 70er jaren Corvette een Audi A1 en een Volvo C30 en dat dan stoer hoog op de poten met agressieve koplampen. En ohh ja, de grille moet eruit zien als de mond van een kruimeldief.
Ik vind wel dat deze Toyota Raris.
@stephane8200: woordspeling +1
Nee, dan toch maar gewoon een RAV-4.
Mooi, neh. Speciaal, ja. Fleurt in ieder geval het straatbeeld (een beetje) op
Zozo en dat op de zondagavond nog wel?
Voorkant lijkt wel verdacht veel op die van de lykan
Beetje pk’s erin en gaan!
Dit is gewoon de neus van een zenvo st1? Het ziet er eigenlijk best leuk uit.
Veel beter dan de huidige rav 4
“Wel zal Toyota zich met dit concept vooral willen richten op een jongere markt.” Mag ik er toch een? Ook al word ik dit jaar 68? Of dan eerst toch maar een botox-behandeling?
Gekheid op een stokjen. Ik vind het een geweldig leuk karretje en zou er best een willen hebben. Zou ik me ook weer wat jonger kunnen voelen en wie weet weer eens op “jacht” kunnen gaan op de Promenade des Anglais in Nice…….Nice! Here I come! Ik zie het zo voor me…….
Voorbode op een model onder de RAV-4? Urban Cruiser opvolger?

Anyhow. Het ziet er zeker niet verkeerd uit!
Maak hier een Dakar racer van!
Ik vind m vet,

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).