Puik wark! Politie Diemen redt gevederde vrind uit grille

Auteur: , 10 Reacties

Herken jij de auto?

Valk

Get out my grill, brooooo. Het zou een uitspraak van Nico Hulkenberg kunnen zijn. Of een uitspraak van de Lexus-rijder die in Diemen werd geconfronteerd met een valk in zijn grille. Zoiets kom je ook niet elke dag tegen, ondanks dat verschillende merken steeds indrukwekkendere grilles op hun auto’s plakken. Valken daarentegen zijn wat zeldzamer in ons dichtbevolkte land.

De dierenbescherming had kennelijk wat moeite met het uitbreken van de lijpe vogel uit de CT200h, die na de facelift ook door het leven gaat met Lexus’ enorme Spindle Grille aan de voorkant van de auto. Zodoende werd de hulp van de politie ingeschakeld. Met vereende krachten werd het vogeltje daarna bevrijd uit diens benarde situatie.

De valk werd echter niet direct losgelaten, maar meegenomen door de dierenbescherming om behandeld te worden aan een gebroken poot. We gaan ervan uit dat dit euvel weer verholpen kan worden, waarmee er sprake is van een heuse ‘eind goed, al goed’. Zou jij het ook wel tof vinden om een valkje in je grille te hebben, of heb je liever een Ford Falcon?

Image-Credit: Politie Diemen Ouder-Amstel via Facebook10 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik herkende niet eens het merk, laat staan het type.
@alcantara: Zelfde hier. Herkende wel direct @jaapiyo
Ik heb een CT200h en herkende de grille niet eens.
Zou dat lekkerder zijn dan op de barbecue?

Een op een hybride grille gegaarde valk.
Als het dat ding van Aaron Kaufmann is, waarmee-ie Pikes Peak bestormde : HELL YEAH !
Deze bestuurder remde in ieder geval niet……
Even de ornitholoog in me loslaten: volgens mij een torenvalk. Is thans niet zo zeldzaam hoor. Je ziet ze toch regelmatig boven of langs de snelwegen of bermen, terwijl ze aan het “bidden” zijn ( stil hangend en speurend naar een prooi bv veldmuisjes). Is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit gebeurt.
@crosske: Is inderdaad een torenvalk. In Nederland is de stand wel aan het afnemen tov een aantal jaar geleden
@crosske: Held
Knap. Ik zag dit artikel vanochtend in de krant en dacht toch echt aan een Fiat Tempra of Skoda Favorit gezien den grille.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).