Trotseer de drempels in de P.C. Hooft met deze Black Hawk

Auteur: , 21 Reacties

Dat kan 'ie sowieso wel aan.

Het is eigenlijk best opmerkelijk dat in een tijd van cross-overs en sportief getinte SUV’s (ja, we weten waar de ‘S’ voor staat), er toch ruimte is voor de ruigere terreinauto. Sterker nog, het lijkt een soort fashion-statement. Het eerste voorbeeld dat naar boven komt drijven is de Mercedes-Benz G-klasse, die onmetelijk populair is.

De Suzuki Jimny is aan de onderkant van het segment behoorlijk populair en ook bij de Land Rover Defender vergeven we allemaal de tekortkomingen dankzij dat goudeerlijke karakter en onverzettelijkheid op onverhard, ook al rijd je er alleen maar door de woonwijken van de betere vinex-wijk. Een auto die niet in dat rijtje mag ontbreken is de Jeep Wrangler. Ook bij die auto wijkt de fabrikant zo min mogelijk af van het originele recept. Juist het ongepolijste karakter is een USP. Maar stoerder, luxer of bijzonderder mag altijd.

Chelsea Truck Company Jeep Wrangler Black Hawk Expedition '19

Daar komt de Chelsea Truck Company om de hoek kijken. Een bedrijf (van Kahn Automotive) dat zich normaal gesproken meer op Defenders concentreert, maar de betere Wrangler dus niet schuwt. Ze noemen het resultaat de Black Hawk Expedition. Ze hebben eigenlijk hetzelfde recept toegepast op de Wrangler als ze normaliter doen op hun Defenders. Dus enorme 275 mm brede Cooper STT Pro-banden met 20″ velgen. Voor de fraaie exterieurafwerking zijn er spatlappen gemonteerd, evenals enorme uitlaten, een hoop LED-lampen, matzwarte lak en uitklapbare sidesteps. Handig.

Chelsea Truck Company Jeep Wrangler Black Hawk Expedition '19

In technisch opzicht lijkt er niet veel veranderd te zijn. Dus ondanks het vervaarlijke uiterlijk van de Black Hawk Expedition gaat ‘ie geen streep harder. Wel krijg je meer luxe aan boord. Ook hier zien we extreme sportkuipen, die zeer ongepast lijken in een dergelijke auto. Het interieur is verder afgewerkt met fraaie leer en natuurlijk de nodige badges dat je in iets bijzonders rond rijdt.21 reacties

Die Black Hawk mist alleen nog een trekhawk.

Mooi interieur wel!
@donald: die zit alleen op een Jeep…
Totnutoe nooit last gehad van een midlifecrisis, maar dit kriebelt toch wel… gelukkig zien de vrouwen mij nog staan dus kan ik de aankoop nog even uitstellen :D
@Volvo_440_turbo: gelukkig zien de vrouwen mij nog staan… Zum kotsen
@chriscross: het gebrek van gevoel voor humor treft een zeker deel van de bevolking, met jou reactie is dit bevestigd
@Volvo_440_turbo: vrouwen vinden juist mijn humor zeer aantrekkelijk
@chriscross: Mijn vrouw is licht autistisch, maw ik begrijp heel goed welke vrouwen jou humor smaken.
@chriscross: Dus niet je outfit die je andersom aan hebt?
@chriscross: don’t feed the troll… Sarcasm is a bitch.

On topic: lekker man, met zulke terreinbanden onder je auto over glad asfalt cruisen. Weet je zeker dat je geen last meer hebt van het windgeruis.
@Volvo_440_turbo: mensen die dit soort uitspraken over zichzelf doen neem ik niet al te serieus.
@hplh: Advies: voortaan een Lagavulin Ipv azijn op de zaterdagavond!

Of een korreltje zout ;-)
@olivier420: maar das lekker, ben meer fan van Edradour maar de jouwe is ook niet mis
@hplh: dan deel ik jou mening, ik neem mezelf gelukkig ook niet te aux serieux, maar ik merk dat in sommigen hun woordenboek het woordje humor niet voorkomt, ik doelde met deze reactie zelfs niet op mezelf.
@Volvo_440_turbo: Jezus kerel, ga het niet lopen uitleggen man. Jij ligt blijlbaar nog goed bij (oude) wijven en chriscross weet niet hoe hij z’n kleren moet aantrekken.
@Volvo_440_turbo: Lijkt me best eng op jouw leeftijd. Hoop dat je ook Volvo genen hebt en alles het nog gewoon doet wanneer nodig! OT: Jammer dat de grille zo standaard zijn gebleven.
Vloermatten met traanplaat motief, tsja.
We have a Black Hawk down…..Black Hawk down. There is a Black Hawk on the deck!! Dit is zo’n kleur voor de extra depressieve dagen in een verder vrolijk jaar.
Hoi autoblog, ik lees al verschillende keren dat jullie die kuipstoelen in een dergelijke auto niet snappen. Mij lijkt het toch vrij logisch dat deze er zijn zodat je niet van de stoel valt in de eerste de beste bocht bij auto’s met een dergelijk slechte weglingging.
Racestoelen in een auto die niet harder dan 150 km/h kahn….. :-(
@bennyweisz: ga er maar eens hard een bocht mee door.
Totaal zinloos, maar best stoer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).