Twee brute pick-up concepten van Chevrolet

Auteur: , 13 Reacties

Mogen we jullie voorstellen aan de Silverado Z71 Vulunteer Firefighter en de Silverado Black Ops concept. Een survival- en brandweerauto. Leuke namen geven kunnen die Amerikanen wel.

Chevrolet Silverado Black Ops Concept

De Volunteer Firefighter concept is een eerbetoon aan de vrijwillige brandweer. De rood-zilvere pick-up is een versierde Silverado en moet de pyromaan gelukkig gaan maken. De terreinskills zullen vast acceptabel zijn, maar heel praktisch is een pick-up niet voor de gemiddelde brandweerkazerne. Er is geen hoge ladder, niet veel water en het zuipt enorm veel brandstof. Wel is de concept uitgerust met alles om in vurige hitte te overleven. Denk daarbij aan brandveilig materiaal, een set sirenes en gereedschap. Het ding staat op 22 inch wielen en onder de kap ligt een nieuwe 5.3L EcoTec3 motor met 355 pk.

De Silverado Black Ops Concept moet volgens Chevrolet de ultieme survival auto zijn. Of dat echt zo is laten we over aan Bear Grylls, maar het merk heeft in ieder geval goed zijn best gedaan. De zwarte mastodont zit vol met accessoires die je helpen overleven. Zo heeft de auto zijn eigen stroomvoorziening met generator en zonnepanelen, zijn er gasmaskers aanwezig en heb je tanks en kratten voor water en voedsel tot je beschikking. De pick-up heeft dezelfde 5.3 V8 als de Firefighter en staat op zwart-gele 18 inch wieltjes. En oja, een EHBO-kit is inbegrepen.

In Amerika zullen de laadbak-chevy’s ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien, pick-ups verkopen daar als een dolle. De Silverado is nummer 2 in de top 10 bestverkochte auto’s in de VS. De twee concepts staan momenteel op een beurs in Texas en worden in november op de SEMA tentoongesteld.
13 reacties

Stiekum toch wel leuk die black ops.
@rob68: Waarom stiekum als ik vragen mag?
@bsxc2: Eigenlijk een beetje kinderachtig…
@rob68:
Die Volunteer Firefighter zou anders wel ruig zijn als Rescue op Zandvoort. Wel een stuk gaver dan de Nissans waar ze nu hun werk mee doen.
Black Ops? Ik dacht dat je bij covert operations juist niet wil opvallen.
Ze hadden hem beter ‘Doomsday preppers edition kunnen noemen. Met die laadbak vol met twinkys.
Gaaf , zeker die black ops versie. Ben een grote fan van pick ups al zal ik zelf eerder een NP300 of een Hilux nemen
Als ik mocht kiezen, dan zou ik voor de nieuwe GMC Siƫrra gaan, het broertje van de Silverado. Die heeft een net wat ruigere voorkant met de merknaam in grote dikke letters in de grille. Het interieur van beide merken is praktisch gelijk, en gelukkig nog heel erg Amerikaans.
Black ops:
Yo dawg, we heard you like fenderflares,
so we’ve installed fenderflares on top of your fenderflares, so you can flare your fender while fenderflairing.

Echt geen gezicht die wielkast verbreders bovenop de wielkast verbreding
Voor beide geld wat mij betreft dat ik bouwjaar 2000 ook had geloofd.
beiden supergaaf
die firefighter is wel wat voor op de circuits
Concurent van de F150 SVT Raptor? Moestbik kiezen zou het toch de Raptor worden :)
leuke speeltjes hoor, maar als je dan toch all-the-way redneck gaat, doe mij dan maar een SVT Raptor
Wauw, wat innovatief…

Het komt helemaal in orde met de Amerikaanse autoproducenten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).