Twee mannen ontvoerd uit autobedrijf Breda

Auteur: , 99 Reacties

In Breda zijn dinsdagochtend twee mannen ontvoerd vanuit een autobedrijf in Breda. De politie heeft het volgende beeldmateriaal vrijgegeven.

Dit in de hoop dat de 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel (gezet, donker haar, opvallend lichtblauw trainingspak) en de 42-jarige Rien de Koning (spijkerbroek, donkerblauw capuchontrui) uit Schoondijke zo snel mogelijk worden teruggevonden. De Officier van Justitie is namelijk bijzonder bezorgd dat de heren het slachtoffer zijn geworden van een “kidnap in het criminele circuit”. Lees: de mannen hebben waarschijnlijk een schuld openstaan bij het soort mensen waar je geen schuld wil hebben openstaan.

Gino Heeren en Rien de Koning

Heeren is de zoon van een bekende drugscrimineel uit Rucphen en schoonzoon van de eigenaar van het garagebedrijf (check die CL55 “Black Editions” dan) aan de Aardenhoek in Breda, waar de mannen ontvoerd zijn. In dat garagebedrijf Volgens bronnen uit zijn woonplaats is Rien de Koning ook meerdere keren in aanraking geweest met justitie, inzake drugs gerelateerde zaken.

De mannen werden ontvoerd door vier daders, die zichzelf waarschijnlijk vermomd hebben als leden van een arrestatieteam. Ze zijn in een Volkswagen Transporter met blauw zwaailicht en het valse kenteken 26-BX-NT vertrokken in de richting van de Heusdenhoutseweg. De politie roept getuigen op zich te melden. Er zitten zo’n 30 mensen op de zaak.

UPDATE
Gisteravond is er een inval gedaan in Chaam, zonder resultaat.

UPDATE 14:10
Mogelijk is er sprake van een persoonsverwisseling en is Rien de Koning per ongeluk ontvoerd, omdat men eigenlijk zijn oom René wilden ontvoeren. De stiefvader van Rien de Koning, Jef Mathijssen, nuanceert ook de verhalen over het bekend staan bij de politie. De enige reden dat men de jongens bij de politie zou kennen, zou zijn omdat ze een wapenvergunning hebben.99 reacties

Tsja, zaken doen met de verkeerde mensen… Gegokt en mis gegokt. That’s life.
En weer door…
@borrelnoot: ja precies. Vervelend voor de mensen eromheen maar het komt bij niet over als een stel frisse jongens en een fris bedrijf. De autootjes die er staan (niet mijn smaak) leunen ook wel naar een bepaalt slag volk toe.
@smoothoperator: Fris letterlijk en figuurlijk als ik zo die foto’s van die jongens eens bekijk.
@smoothoperator: hoe kom je daar nou bij? Een Mercedes coupe (in wit met zwart dak) is zeer geliefd bij onderwijzers en medewerkers van het provinciehuis.
@borrelnoot: Inderdaad, ik kan me ook weinig dingen bedenken die me minder boeien.
Doet Me denken aan Peter Aarts aka the lumberjack van new kids…. Achja wat verwacht je bij dit soort malafide business.. Trainingspak sneakers capuchontrui, alles..
@henkhupelschoten: wat heeft Peter Aarts hier nou mee te maken… Z’n capuchon???
@freezzr: Iemand heeft onder een steen geleefd..
@freezzr: https://m.youtube.com/watch?v=MBweRAOwx0w veel kijk plezier!
@henkhupelschoten: Peter Aerts een van de beste kickboxers ter wereld en jij associeert hem meteen hiermee… beetje jammer
@michiel1: volgens mij kent die beste jongen Peter Aerts niet…
@michiel1: ook mij idee ;) beetje jammer.
@henkhupelschoten: je weet dat het een film is he? Peter Aerts doet geen vlieg kwaad. Alleen in de ring dan ;)
@henkhupelschoten: dat zegt natuurlijk geen drol.
De echte grote criminelen dragen een pak.
En werken in den haag, maar dat is weer wat anders.
@g40freak: Ooh toe, wat is dat nou weer voor een uitspraak man…
Drugs is bad, m’kay?
Medelijden met de volgende eigenaar van die m5…. Wat is de staat van de lak? Vol kogel gaten?
@maxx1: Ow, je denkt dat die M5 eigenaar wél koosjes is ??? :’)
@smultie: koosjer
Legaliseren die drugs, ben je in een keer van al dat criminele tuig af. Dan kan ook de kwaliteit beter gecontroleerd worden en de gebruikers en er kan belasting over geheven worden. Dan levert het de staat tenminste geld op ipv dat het geld en ellende kost. Maar ja, de eerste de beste minister ofzo die dit idee serieus voorstelt, zal wel gelijk omgelegd worden.
@henkp1: Legalisering lost het probleem slechts deels op. De Nederlandse overheid kennende worden de legale drugs dan behoorlijk duur t.o.v. de huidige prijzen door de toevoeging van accijnzen en BTW. En reken er maar op dat er ook bepaalde kwaliteitseisen komen waar de drugs van de legale kanalen aan moeten voldoen.
Voor de grotere partijen in de drugswereld zal het dan ook voordeliger zijn om het illegaal te blijven doen. Geen regeltjes, geen BTW, geen accijnzen, geen administratie die bijgehouden moet worden etc. Het enige wat je met de legalisering van drugs doet is ervoor zorgen dat mensen met een kleine hoeveelheid drugs op zak niet meer in de problemen komen met politie en justitie, en dat de staatskas wat beter gevuld raakt. Zeg nou zelf, als jij af en toe een pilletje op een feestje neemt, zou jij dan overstappen naar een duurder legaal kanaal terwijl jouw dealer al jaren dezelfde kwaliteit voor een goede prijs levert?
@Edge: gegarandeerde kwaliteit en geen risico meer?? als het niet te duur word (en je hebt gelijk dat verpest de regering toch meteen) zou ik het er zeker voor over hebben. Vele met mij gok ik. Als ze zich dat nou eens realiseren in Den Haag, hoeven ze niet meer de automobilisten uit te melken, ik zie zoveel voordelen opeens he!
@Michiel1: Nouja, wat je tegenwoordig vaker hoort is dat er in XTC pillen twee keer de normale hoeveelheid werkzame stof MDMA zit. Om “veilig” gebruik te garanderen zal de overheid met duidelijke richtlijnen moeten komen over hoeveel werkzame stof ergens in mag zitten, met welke dingen drugs versneden mogen worden etc. Je moet als consument ervan uit kunnen gaan dat je een deugdelijk product koopt, en dat zal in een legale drugsindustrie niet anders zijn. Je wilt immers niet je geld uitgeven aan pillen die gevaarlijker dan normaal zijn doordat er veel te veel werkzame stof in zit.
@Edge: `
Je hebt het nu over harddrugs. Dat gaan ze natuurlijk nooit legaliseren. Sterker nog, ze zouden de gebruikers daarvan veel harder aan moeten pakken. Nu wordt daar wat betreft handhaving hetzelfde beleid gevoerd als bij softdrugs.
@poes: waarom gebruikers aanpakken? Zelfde geldt voor alcohol, net zo slecht
@Edge: ja, dat is het antwoord op de laatste vraag. Zo’n pil kost echt geen drol, zeker vergeleken met een avond bier drinken. Als je met een 1 a 2 euro meer (ongeveer 50% extra) af bent van het illegale dumpen gegarandeerde kwaliteit hebt zullen heel veel mensen dat wel doen.
Voor de fans van wiet geldt denk ik hetzelfde.

Ot: toen ik die foto’s zag op de NOS wist ik al hoe laat het was, ondanks dat die toen nog niks meldde over de criminele achtergrond. Die gasten zien er ook niet heel snugger uit.
@mrb: oogjes iets te dicht bij elkaar. De loopjongens hangen altijd als eerste (zonder een bepaald lichaamsdeel) onder een brug.
@Edge: ja ik zou zeker over stappen op iets duurder want je hebt net als bij morfine (medische heroïne) dat de kwaliteit ongekend hoog is dus je weet wat je krijgt en de risico op overdosis of andere rare bij werkingen verkleinen (door de andere rotzooi wat ze er in stoppen) en een dealer die altijd de zelfde pillen in handel heeft bestaat (bijna) niet. Ik vindt t prima om 10 a 15 euro per pil te betalen voor zekerheid en veiligheid
@Edge: Zijn er illegale tomaten op de markt? Nee, want het kost geen drol om een legale tomaat te kweken.

Drugs kosten ook geen drol zodra het legaal gemaakt kan worden. Dat beetje accijns zal het verschil niet maken. Hoeveel mensen stoken thuis zelf alcohol? Bijna niemand, het loont gewoon de moeite niet.

Zodra drugs legaal zijn en normale bedrijven het efficient gaan maken dan kan de hele illegale markt opdoeken. De vraag is natuurlijk of het uiteindelijk problemen zal oplossen. Wat wel zal gebeuren is dat Nederland leveranciersland nr 1 zal worden als exporteur van drugs voor de smokkel. Dat zal ons niet geliefd maken in de wereldpolitiek.
Wacht ff hoor…die man met afdakje boven z’n jonkheer en trainingspak is 18 jaar oud?!?!

Gozer lijkt verdomme wel een jaar of 40. Ben ik meer geschokt over dan de ontvoering zelf…
@Rick-dos: ik vond ‘gezet’ ook een vriendelijk eufemisme.
@sir_smokalot: het is een flink understatement inderdaad
@sir_smokalot: niks ten nadelen van Casperh, maar smoke kun jij dit artikel niet even herschrijven??? Gewoon nog een keertje, want dit is toch helemaal in jou straatje….
@Michiel1: Smoke in no more
@sketcher: I know, vandaar ook de: nog een keer….
want bij zo’n artikel als dit heb je hem toch gewoon nodig??
@sketcher: wait what?
@michiel1: please please….laat me genieten….
@sir_smokalot: Dus de app werkt wel vanaf de alpacaboerderij in Zwiterland!
@Rick-dos: Ik vind schoonzoon ook nog wel een interessante. 18 jaar en getrouwd? Dat moeten wel kampers zijn…
@Praeses: briljant!
@Praeses: en oma ( die rond de 50 is schat ik zo in ) roept dat hij nog nooit een bekeuring heeft gehad….nee, wat wil je….hij is net 18 en de politie durft niks
@Rick-dos: Ik heb niks tegen dikke mensen, maar als je pens zo dik is dat ‘ie onder je t-shirt uit hangt mag je toch wel eens een bezoekje aan de sportschool brengen ;’)
@Edge: of een grote kledingmaat aanschaffen.
@Edge: zn broek hangt onder zn kont, vandaar
@Edge: sport? Mercedes Sport!
@Rick-dos: Vandaar ook die VW Transporter. Ontvoerders waren echt op alles voorbereid.
@Rick-dos: en dan die roze onderbroek……wie heeft hier de verklaring?
Hebben die lui maar één outfit, of hebben ze de zelfde ochtend nog even pasfoto’s laten maken?
@robskilov: Haha, je zou het haast denken…..
@robskilov: haha scherp!
Denk niet dat ze echt blij zijn met die foto’s haha
Dit is toch een interne aangelegenheid waar de politie zich niet mee hoort te bemoeien. Opgeruimd staat netjes, zou ik zeggen.
Het kan aan mij liggen, maar is het niet een beetje hun eigen schuld?
Aaahahaa, Rucphen weer hoor.
Ben daar één keer geweest om een Berlingo op te halen; man man man, dat hele dorp is één groot woonwagenkamp; vol met mensen die niet tot 10 kunnen tellen maar wél een Ferrari in de garage hebben staan….
@smultie: wat zat er in die berlingo? :’)
@smultie: Gelukkig zit een Ferrari onder de 5 seconden aan de 100, dus tot 10 tellen is niet per se nodig blijkbaar
@smultie: Meeste zijn ook stratenmaker dus dat is gewoon verstand op 0 en stenen leggen…
@smultie: Rucphen is al wat maar dan is St. Willebrord daarnaast ook wel een van de meer bijzondere gehuchten.
@stephane8200: Excuus, je hebt gelijk. Ik bedoelde ook St. Wilibrord ;)

Sorry Rucphen! Jullie hebben een prima skibaan!
@smultie: St. Willebrord
Wat een tjappies! Goed bedacht van de 4 mannen om ze zo (vrij gemakkelijk) mee te nemen. Lost zich vanzelf wel op.
De politie zet 30 man op de zaak… Die hebben vast wel wat beters te doen. Dit is gewoon een crimineel onderonsje, geen aandacht aan besteden.
Het ruimt zichzelf op. Laat die 30 man oud en nieuw gaan vieren. Lekker wachten tot ze ergens gevonden worden en dan dossier sluiten. Deze lui maken de autobranche tot schande.
Ik zou er niet raar van opkijken als wat auto’s in die showroom van dubieuze eigenaren afkomen, met dank aan deze schoonzoon van de eigenaar. Ik zou er dus met een grote boog omheen lopen.
Lijpe shit! Fijne AMG btw
Bevestigd weer alle vooroordelen over bepaalde merken/modellen en de tokkies die ze verkopen of rijden :-)
Lekkere CL AMG
Zo onprofessioneel altijd die louche randcriminelen. Moet je de teksten bij hun advertenties lezen: “deze auto is echt hellemaal vol opties”

http://www.dekoningautos.nl/Volkswagen/Phaeton/3.0-TDI-5p-2229104/4376/1/23/details.aspx?zoek=&so=gallerij
@riddertevoet: haha bij de cl “550 amg” hebben ze ook gezet: helemaal opgebouwd met originele mercedes onderdelen. Haha ik weet niet wanneer mercedes voor het laatst een lelijke wide body kit voor de CL heeft uitgebracht, maar ik vrees dat het een leugentje is.
@riddertevoet: hahahahah
@riddertevoet: Ik moest lachen om de beschrijving bij de CLS 55 black edition; “De auto is volledig nieuw gebouwd” .

Gelukkig maar! Hij zou maar niet nieuw zijn gebouwd…
@olivier420: stage gelopen bij Jetcars?
CL55 AMG “Black Edition” is een CL500, nieteens een AMG.
Zijn gewoon twee keurige heren zo te zien…
Dus als jij, je pa en je vriend scharrelen in chemie, en daarnaast in louche voertuigen, kan je bij zakelijke conflicten 35 man overheid plus de media inschakelen?
’t Is nou niet alsof er veel verloren zou zijn als het busje wel gewoon van de overheid was geweest. Als die 35 man politie een halfjaar eerder zoveel aandacht aan dit gezin hadden gegeven.
Ik wil ook wel 35 man overheid bij mijn zakelijke conflict. Of doen ze niet mee als de tegenpartij ‘belastingdienst’ heet?
Criminelen die elkaar opruimen. Dat moet je toe juigen. En verder geen werk van maken.
Met de administratie van de Politie zou het zomaar kunnen dat ze gewoon gearresteerd zijn en nog niet in het systeem staan :)
@sketcher: 30 man op de zaak….ja ja…op papier….die hangen even achterover deze oliebollendagen en wachten tot het tuig elkaar opriimt
goh, louche autobedrijf en penoze, die combinatie hoor je ook niet vaak! ;-) die twee tokkie/kamper uitbouw amg mercedessen die ze te kopen hebben staan maken het plaatje af..haha
zijn dit niet die twee gasten uit Dumb and Dumber? ;-)
@maarten020: Die rechter doet me meer denken aan Randy van My Name Is Earl
Ik snap niet waarom mensen zo snel gaan praten terwijl ze van niks weten!! Ik ken Gino al jaren en het is gewoon een hele normale aardige gast ook al ziet hij er zo niet uit!! Niet gelijk gaan oordelen over iemand anders aub!!
@youriamg: Daar heb je zeker een punt, maar als je alle factoren bekijkt ( uiterlijk, type auto’s en last but no least, hun relatie met justitie… ) dan kan je bijna niet anders concluderen dan dat het hier nou niet om de meest frisse types gaat ( en dan doel ik niet alleen op het uiterlijk ;-) )
@youriamg: Of u ontvangt de prijs van het jaar voor sarcasme, of u heeft boter op uw hoofd van het formaat Brabant.
@youriamg: De voertuigen, de stamboom, de strafbladen, de provincie met het meeste moorden door georganiseerde misdaad, en de stijl van de ontvoering: Ik zou het toch net ff iets meer noemen dan ‘van niks weten’.
Een ander dan jij zou zich achter zijn oren gaan krabben over zijn kennissenkring. En ’t is niet alsof je eerdere posts die zorg wegnemen.
@youriamg: briljante reactie. Ik ken hem ook, van de foto’s
@kruimel:

ik ken hem van zijn trainingspak ..
die had ie ook aan bij zijn bruiloft ..
crimineeltjes onder mekaar ….Lekker uit laten spelen…
Tot nu toe nog maar 1 auto met kloppend tellerstand in z’n voorraad gevonden en dat is die golf 1.4. Misschien waren de heren boos dat ze een auto is verkocht met veel te lage tellerstand wat niet klopte en laten ze op deze manier zien dat ze daar niet van gediend zijn.
Het blauwe trainingspak heeft voorlopig geen voedsel nodig.
@kruimel: Die kan idd de oliebollen wel een jaartje overslaan.
@rikus: hij heeft een oliebol onder zijn trainingspak
Betere PR voor je autobedrijf kan je niet krijgen.
Neem dan meteen die benz mee!
en dit zijn de mensen die graag in een “sportieve” auto rijden ..

18 jaar !!
@lincoln: Met zo’n lichaamsbouw heb je wel wat motorvermogen nodig.
En wat die spoilers betreft: Misschien houdt ie gewoon van ‘dik’?
Hmmm… een auto kan je zo uitbouwen met spoilers. Misschien zijn het siliconen, op die foto’s?
Mooi kut dit
Zag ik dat goed? Had Dikkie Dik een string aan?
En inmiddels zijn ze ontsnapt uit een loods..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).