Gerucht: Valtteri Bottas heeft contract getekend voor 2018

Auteur: , 13 Reacties

VB77 gaat lekker. Niet alleen was hij gisteren sneller dan Hamilton in de kwalificatie, hij zou ook een nieuwe deal hebben getekend.

VB77

Dat is in ieder geval wat Sky Sports F1 journo Ted Kravitz meldt in ‘Ted’s Notebook’. Bottas volgde dit jaar Nico Rosberg op bij het team van de driepuntige ster, maar velen hadden hun twijfels over de kwaliteiten van de Fin. Dat gold kennelijk niet alleen voor de buitenwereld maar ook voor mensen binnen het team, want Bottas kreeg maar een deal voor slechts één jaar. Dat is uitzonderlijk bij topteams, die meestal toch enige continuïteit nastreven op het gebied van hun coureurs.

Aan de Fin dus de schone taak om zich snel te bewijzen. En het moet gezegd worden, Valtteri doet het niet onaardig. In het kwalificatieduel staat het momenteel 6-5 voor Hamilton en in de strijd om het kampioenschap staat de Fin maar 22 puntjes achter zijn teamgenoot. Daarbij moeten we wel aantekenen dat Hamilton tot op heden een ‘hit-or-miss’ jaar beleeft. Alle keren dat hij Bottas versloeg in de kwalificatie, stond hij ook op pole. De Fin scoorde daarentegen nog maar twee poles, maar lijkt wat constanter te zijn. Vooral als de Mercedes W08 niet zo lekker gaat, zoals dit weekend in Hongarije, steekt BOT HAM regelmatig de loef af.

Enfin, bij Mercedes wilden ze naar verluidt graag hun opties open houden voor 2018. De contracten van grote namen als Vettel en Alonso lopen na dit seizoen af. Terecht of niet zouden de Duitsers echter vooral interesse hebben in Vettel en niet zozeer in de Spanjaard. Nu Ferrari de vorm echter weer te pakken heeft is de algemene gedachte dat Vettel blijft in Maranello, in ieder geval nog in seizoen 2018. Een wild gerucht is dat Toto Wolff Sebbie gevraagd zou hebben slechts een jaar bij te tekenen bij het rode team om vervolgens in 2019 de overstap naar Mercedes te maken.

Omdat de Red Bull coureurs muurvast zitten bij RBR in 2018 (toch, Helmut?) wordt er alle speculaties ten spijt als puntje bij paaltje komt dus waarschijnlijk bar weinig met coureurs geschoven bij de topteams voorlopig. Het zou nu een kwestie van tijd zijn voordat Bottas bevestigd wordt voor volgend seizoen. Het zal toch niet gebeuren dat die andere Fin dadelijk ook nog een jaartje langer door mag bij Ferrari…13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wisselen van “Top 3” team geeft geen garanties op succes.
Ferrari lijkt iets beter dan Mercedes dit jaar en Red Bull komt langzaam dichterbij.
Volgend jaar kan en net weer anders zijn tussen de “Top 3” teams.
Bottas is een prima coureur voor Mercedes. Een coureur die steevast punten pakt voor het team en altijd meedoet in de top 3. Geen enkele reden om te kijken naar een andere coureur.
@viezefreddyw: absoluut. Een vaste waarde voor het team, steady prestaties dus loon naar werken.
@viezefreddyw: Ik vraag me af, heeft Hamilton nu zo’n slecht jaar of rijdt Bottas nu zo goed? En hoe zou dit jaar eruit gezien hebben als Rosberg nog bij Mercedes had gereden. Mijn idee is dat Rosberg wel eens kampioenschaps leider had kunnen zijn en dat Hamilton dit jaar wederom en overtuigender door Rosberg zou zijn verslagen. Bottas is in mijn ogen nou niet een topcoureur als Alonso of een Vettel. Naast Massa was hij niet overtuigend beter dan de Braziliaan, die al jaren niet meer op zijn top presteert. Als ik Mercedes was zou ik volgens jaar voor Bottas en Alonso gaan.
@wif1: nee want Nico is geen winnaar.
@str8six: Nee, Rosberg niet en Bottas wel. Want hoevaak is Bottas wel niet wereldkampioen geworden…
Iets wat logisch is is toch geen gerucht.
Bottas is ook een prima kerel en kan zich (soms) meten met Hamilton. Dus duo Bottas en Hamilton lijkt me ideaal voor een top team. Als ik Vettel was zou ik inderdaad lekker in Italië blijven. Blijft alleen Kimi nog over, gisteren heeft hij weer laten zien dat de snelheid er echt nog in zit, maar ben benieuwd hoe het in de race gaat. Als hij Vettel nou weer niet kan bijbenen wordt ’t toch het laatste jaar voor hem denk ik.
@trustmeiamanengineer: Kimi blijft ook bij Ferrari volgens Olaf, dus geen wissels bij de topteams.
Toch is Hamilton beter ..
Tja..Bottas is een prima 2e rijder…meer niet
Dat zou heel mooi zijn, aangezien dat betekent dat Vettel ook negens heen gaat en Ricciardo bij RBR blijft. De enige voor wie ik het echt jammer vind, is Alonso. Die vent loopt qua leeftijd tegen het eind van zijn carrière aan en verdient het om die carrière af te sluiten met een paar succesvolle seizoenen of in ieder geval seizoenen waarin hij weer mooie dingen kan laten zien.
Kimi volgend jaar ook nog bij Ferrari zijn de geruchten…
Lijkt dus weinig te veranderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).