Valet geeft Ferrari 458 Spider aan verkeerde persoon

Auteur: , 22 Reacties

De nachtmerrie van iedere valet-jongen.

458 Spider

Een resort in Florida heeft een rechtszaak aan de broek hangen wegens een voorval dat in 2017 gebeurde. Een medewerker van de valet van het hotel gaf de sleutels van een Ferrari 458 Spider aan de verkeerde persoon mee. Een 28-jarige man was met een 24-jarige meid samen en stelde dat de Ferrari van hem was.

De man zei dat zijn valet-ticket nog in het hotel lag en volgens het politierapport maakte de man een haastige indruk. Hij geloofde de man en gaf de sleutels van de 458 Spider aan hem. De man stapte vervolgens met zijn date in. Het stel reed niet meteen weg, vermoedelijk was de man aan het uitvogelen hoe de Ferrari gestart en gereden moest worden. Ze zaten enige tijd in de auto. Uiteindelijk werd de 458 Spider gestart en reden ze van het resort vandaan.

Heel ver kwamen ze niet, want het rijgedrag van de man trok de aandacht van de politie. Ook waren de lichten van de auto niet aan (het was ’s avonds). Blijkbaar had de 28-jarige niet eerder in een supercar gereden. De twee werden staande gehouden door een agent. Op het dashboard werd vervolgens twee gram cocaïne aangetroffen. Het stel werd aangehouden.

James Fowler, de rechtmatige eigenaar van de Ferrari, heeft het hotel aangeklaagd voor nalatigheid. De 73-jarige man is toevallig senior partner bij een advocatenbureau. De 28-jarige man heeft gezegd de Ferrari niet gestolen te hebben. “De valet gaf de auto aan mij”. Dit verhaal zal nog een staartje krijgen in de rechtszaal. (via Tampabay)



22 reacties

“..vermoedelijk was de man aan het uitvogelen hoe de Ferrari gestart ”
Wordt bij een Valet service de auto gewoonlijk niet voorgereden? Meestal draait de motor dan toch al?
@ardonjr: ja, maar heb verschillende vallet projecten mee gedraaid. Je stapt uit en overhandigd de sleutel, ook al heb je een start knop je zet de auto uit. Althans zo is het ons geleerd.
@leandro: dat de auto uitgezet wordt lijkt me logisch. De eigenaar hoeft niet de uitlaatgassen van de eigen auto staan te happen en als de eigenaar een fooi wil geven moet de valetmedewerker wel verstaanbaar dankuwel kunnen zeggen.
@ardonjr: dat kan maar hoeft niet, kan alle kanten op. Dat de valet hem alleen weg zet en je hem zelf weer meeneemt, dat ie hem ook weer komt brengen zoals je zegt of zelf op een aangewezen plek parkeren en sleutels achterlaten indien hij verplaatst moet worden (dubbel parkeren)
@ardonjr: kan je nagaan hoeveel coke die gast al op had!
@circlestorm69: nog mooier zou het zijn als dat lijntje van de echte eigenaar zou zijn en die jongen dat ook even handig in zijn schoenen geschoven krijgt!
Murica weer, in plaats van dat de man blij is dat de auto gewoon veilig terug is moet er weer aangeklaagd worden…..ok dat de valet misschien ontslagen wordt kan ik nog begrijpen….maar dat en een diner op kosten van de zaak moet toch wel voldoende zijn….en dan vragen ze zich af waarom het zo’n verrot land is.
@maartenoosterbaan: Ik ben dan ook benieuwd wat de vordering van de beste man zal zijn. Zoals ik het hier lees, heeft hij niet echt schade geleden. Of schrijft die Ferrari zo hard af dat hij nu alweer een paar duizend minder waard is? ;)
@berlinetta: emotionele schade natuurlijk!
@porsche928: Ja in Amerika is zoiets mogelijk inderdaad. In Nederland wordt zoiets niet snel toegekend.
@porsche928: precies! tienmiljoenmiljard dus!
@berlinetta: De vordering van de beste man zal zijn dat de valet zijn job niet naar behoren heeft uitgevoerd, en hierin een zware fout heeft begaan. Deze mensen mogen in geen omstandigheden sleutels van een auto meegeven die geen bewijs hebben dat de auto aan hen toebehoort (zoals het valet ticketje in dit geval). De schadevergoeding zal in dit geval niet bijzonder hoog zijn denk ik, maar zoiets mag je eigenlijk niet evalueren aan de hand van de gevolgen ervan (in België toch).
@maartenoosterbaan: ik ben het met je eens hoor, maar als je als senior partner van een advocatenkantoor zo een -potentiele- riante claim in je schoot geworpen krijgt grijp je die natuurlijk aan.
@2wheeler: Dus advocaten strijden voor het geld in plaats voor gerechtigheid? Noooooooo!! :O
Eerst vrijwillig je auto meegeven aan een jongen met een bijbaan, die ‘m dan voor je gaat parkeren. Daarna boos worden als iemand anders ‘m voor je uitlaat. Ik zie het verschil niet…

Nooit, maar dan ook nooit gata mijn auto (al was het een Opel Kadett uit 1989) naar de Valet parking en laat ik m’n sleutels achter. Weg = pech namelijk, je kunt hooguit een civiele procedure starten tegen het parkeerbedrijf.
@technofreak: Nouja weg = pech gaat niet helemaal op. Je kan inderdaad een civiele procedure starten en waarschijnlijk zal je die ook wel winnen in die zin dat je schade zal worden vergoed. Het enige probleem is dat een vergoeding niet gebaseerd zal zijn op de nieuwwaarde van de auto, maar op de dagwaarde.
@berlinetta: Het lijkt zo makkelijk, dat valet parking. Toch zijn de bedrijven nooit aansprakelijk voor je auto, dat is je eigen autoverzekering.
Valet is een parkeerdienst, geen anti-diefstal dienst. Als je een kaartje koopt voor een parkeergarage en je auto wordt daar uit gestolen, is de eigenaar van de garage daarvoor ook niet aansprakelijk. Zou de dienst “anti diefstal garantie” heten en je auto verdwijnt, dan is er niet geleverd en moet de schade worden vergoed. Zelfde geldt voor schade, misschien nog wel leukere casus: stel dat de valet met jouw auto tegen de Ferrari ernaast rijdt, dan moet jouw verzekering dokken. Niet de bestuurder. Heb je geen all-risk, is jouw schade niet te claimen.

Zie ook https://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/wie-vergoedt-schade-bij-gebruik-valet-parking/
@technofreak: Ik heb zelf heel wat jaren als valet gewerkt en nog nooit zulke situaties meegemaakt gelukkig. Dit soort dingen komen altijd in het nieuws, maar die andere 99,5% waarbij het goed gaat redden het nieuws natuurlijk niet. Ook schades werden in alle gevallen netjes opgelost door de bedrijven waarvoor ik werkte, ook al stond er in hun voorwaarden dat ze niet aansprakelijk waren voor schades.

Desondanks zou ik inderdaad toch ook niet zomaar mijn auto af willen geven, maar zo erg als je het schetst is het ook weer niet ;)
@technofreak: je hebt in de VS, zeker in Florida niet altijd de keuze om zelf je auto te parkeren. Vaak is bij zulke resorts/hotels/restaurant zelfs ‘verplicht’ dat hun de auto voor je wegzetten. Zie je bijvoorbeeld ook bij Olivia Valere in Marbella
Tja, erg vervelend voor de betreffende knul die werkt bij de valetservice. Wellicht is hij nog niet assertief genoeg om een bewijs van eigendom te eisen bij een mondige klant.

Essentieel bij dit werk, maar zoiets gebeurd natuurlijk niet met opzet. De rechter zal er denk ik streng naar kijken, aangezien de valet service ongetwijfeld garant zal staan voor aandacht met zorg voor de auto van de klant.

Een situatie met alleen maar verliezers. Jammer voor het bedrijf dat de klant een advocaat betreft.
Onder het mom van verantwoordelijkheid spant de man een rechtzaak aan. Eigenlijk wil de man gewoon geld verdienen op een vreselijke manier!
Zo’n 458 Italia spyder is wel echt heel mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).