Varkens vliegen: parkeren in Amsterdam weer goedkoop

Auteur: , 8 Reacties

De termen 'goedkoop parkeren' en 'Amsterdam' in 1 zin gebruiken is net zoals 'Tim Kuik' en 'aardige man' of 'supercars' en 'brandveilig'. Hoewel...in hartje centrum kan je 24 uur parkeren voor een tientje. Wat?!?!

Oosterdok

Voor goedkoop parkeren ‘in’ Amsterdam ben je aangewezen op de P+R-constructies, waarbij je je auto ergens aan de rand van de stad neerzet en vervolgens met het onrendabelenvervoer je weg vervolgt. Dachten we. De Azijnbode (betaalmuur) gooit er vandaag een bommetje in, met de mededeling dat je pal naast het Centraal Station voor een appel en een ei kunt parkeren.

Zit er een addertje onder het gras? Natuurlijk. Het loont bij dit Parking Centrum Oosterdok alleen als je je auto een flinke tijd parkeert: voor de eerste paar uur tik je gewooon 1,50 euro voor elke 20 minuten af, “maar na 5 uur springt de teller terug naar tien euro, en daar blijft hij het hele etmaal staan” (fyi, 24 uur parkeren op de nabijgelegen Dam komt je op 52 euro te staan). Bizar: na 4 uur zit je dus op 18 euro, maar dan kan je beter nog even een uurtje lanterfanten, want dan is het goedkoper.

Het is een aardige stunt, waarmee KP Investments, de vastgoedtoko die de garage beheert, goede sier kan maken. Nu kunnen kreten gebezigd worden als “wij zijn 78 procent goedkoper geworden”, maar wanneer je kijkt hoe lang er gemiddeld wordt geparkeerd in de garage, dan heeft het gros van de klanten hier weinig aan, als je het mij vraagt.

Maar laten we het initiatief niet de grond in boren. Overal wordt parkeren duurder, maar daar niet. Als je een dagje Amsterdam doet, en je bent met de auto (bijvoorbeeld omdat je in een negorij met een waardeloze OV-verbinding woont), dan kan je tientallen eypo’s besparen door de juiste parkeergarage uit te zoeken. Kan je toch weer mooi een paar extra Bangladesh-shirtjes bij de H&M kopen.

Hou er alleen wel rekening mee dat je af en toe door een plasje water moet, en dat kansenjongeren de garage ook weten te vinden.8 reacties

Motorrijders parkeren gratis in Amsterdamned. Yay!
Ja ideaal, als je een dag in amsterdam moet zijn. Vind het wel een goed idee :D
Deze garage is verborgen en duur nogal logisch als je een beetje reclame gaat maken.
Mooie plek om als Amsterdammer je youngtimer van 25-40 jaar oud voor 3 maanden te stallen.
@escort77: 3 maanden, pakweg 90 etmalen maakt 900 euro. Toch niet heel goedkoop. En het is nog maar de vraag of het ook zo werkt, of dat ze je wagen na een week afslepen omdat ze denken dat je het oude barrel gedumpt hebt.
Ik ben zo sceptisch geworden dat ik dacht dat het wel om fietsen zou moeten gaan.

Goed initiatief!
Deze garage is ook altijd bizar leeg..
Klopt. Ik parkeer hier ook vaak. Is een prima garage (ruim, schoon) en inderdaad een tientje (na 5 uur). Tot nu toe….altijd plek. Misschien dat dat nu minder wordt :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).