Verbeterde actieradius voor de Audi e-tron

Auteur: , 32 Reacties

Langer doorblaffen op een volle lading.

Verbeterde actieradius voor Audi e-tron

Audi heeft e-tron van een technische update voorzien. Dankzij aanpassingen aan de hardware én software stelt de Duitse autobouwer dat beide varianten van de e-tron (50 en 55) er 25 kilometer bij hebben gekregen. Wie al een e-tron bezit valt buiten de boot. Het is helaas niet zo dat je naar de dealer kunt gaan voor een update van je elektrische Audi.

Het topmodel, de e-tron 55, kan nu tot 436 kilometer ver komen op een volle lading. Audi zegt deze verbetering voor elkaar te hebben gekregen door een aanpassing door te voeren aan de remmen. Er zit een nieuwe wiel rem op de e-tron wat heeft geresulteerd in minder restremkoppel. Dit is een ongewenste frictie tussen de remschijf en de remblokken. De frictie heeft weer invloed op de actieradius. Naast de nieuwe wiel rem is de software van de elektrische SUV verder geoptimaliseerd. Derde puntje van verbetering heeft betrekking op de koeling. Het computersysteem dat over de koeling gaat is efficiënter afgesteld. Nu is er minder kracht vanuit het systeem nodig om de accu’s koel te houden.

In het voorjaar van 2020 krijgt de e-tron er een broertje bij in vorm van de e-tron Sportback. Ook deze EV komt er in twee varianten. Het gaat hier om de e-tron Sportback 50 quattro en de e-tron Sportback 55 quattro.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“Het is helaas niet zo dat je naar de dealer kunt gaan voor een update van je elektrische Audi…..door een aanpassing door te voeren aan de remmen. Er zit een nieuwe wielrem op de e-tron wat heeft geresulteerd in minder restremkoppel.”

Wel vaag dat je daardoor niet gewoon naar de dealer kan om dat te laten fixen.
@jamesbond007: Dat kan wel, maar dan tegen betaling. En hoewel ik een fanatiek tegenstander van Audi en hun rampzalige service levels lijkt me dat in dit geval ook gewoon logisch. Dit is gewoon een modeljaarupdate, dus je kunt niet verwachten dat ze deze wijzigingen gratis gaan retrofitten op alle reeds verkochte exemplaren van het vorige modeljaar, dan zouden ze in no time failliet zijn. Alhoewel dat dan wel weer een aantrekkelijke gedachte is.
@kminne: Als het tegen betaling kan zou het mij een serieuze overweging lijken. We geven massaal geld uit om onze auto te chippen, geld uitgeven voor een grotere actieradius uit de zelfde hoeveelheid stroom is dan toch geen gek idee?
Retrofitten, het blijft een vreselijk woord, wat is er mis met de vertaling ” naderhand monteren”?
@monsieurleloure: monteren is net zo goed Frans. Dus of je nu Frans of Engels verbastert,het is sowieso behelpen. Nu snap ik wel dat u een voorkeur voor het Frans heeft, maar dat ligt aan uw chauvinisme, monsieur!
“een nieuwe wielrem”
Artikelen door de Google Translate halen heeft zo zijn beperkingen.
@janjansen: handrem?? Dus wielrem is specifieker dan ‘rem’
@monaco: neem een kopje groene thee
@lekkerlinksrijden: daar zit nog theine in. Misschien is rooibos of kamille meer geschikt.
@monaco: Wat een abnormale reactie! Word tijd dat je meer afspraken moet maken met je begeleiding.Dit gaat hier over auto s .
Denk je dat je net als je Tesla uit 2013 een update kan krijgen om de auto te verbeteren… Kan je niet eens terug naar de dealer voor “software” en “systeem optimalisatie”. De klant wordt gewoon von der Audi geswaffelt. Je moet er maar van houden…
@florisje:

Hardware modificatie / update gaat zelfs bij Tesla nog niet middels software updates.
Is natuurlijk wel de natte droom van Elon Musk, maar hij moet nog eventjes wachten.
@florisje: ben benieuwd hoe Tesla je digitaal nieuwe remmen gaat sturen… makkelijk scoren voor non-lezers dit ;)
@stuko: Via de 3D-printer natuurlijk! Wel nog even zelf monteren.
Dit artikel is (wat mij betreft) zeer blokkerig geschreven en onduidelijk. ‘Je kunt niet zomaar naar de dealer gaan’? Dat kan wel, tegen betaling.

De zinnen zijn ook allemaal houterig en kort door de bocht.. Jammer.
436 km op 1 lading yeah right..
Onze E-tron haalt maximaal 350km als we moeite doen en dagdagelijks 280km.
@FB_100001036415374: ik kom in de winter(nu) ongeveer 300 kilometer ver. Maar dan doe ik ook niet zuinig. Gewoon 130/140kmh. Maar voor veel doeleinden helemaal prima aangezien ik elke ochtend met een volle “tank” start sta ik in verhouding veel minder bij te “tanken”. En dat snelladen gaat bij Audi ook echt als een malle dus als het een keer moet is er geen nood aan de man.
@reind: klinkt vreemd. Ik reed in een volgeladen e-tron een proefrit en daarbij stond de range voor het wegrijden al op 295 km. Het was niet koud. Na 20 kilometer rijden door stad en een klein stukje snelweg stond de range op 240 km.
Bij temperaturen onder 0 graden en met wat tegenwind of water/sneeuw op de weg kom je in de e-tron met die extra weerstand maar net 200km of zelfs minder ver schat ik.
@kroon: die sneeuw of tegenwind doet niks, dat doet het bij een verbrandingsauto ook niet echt. Kou is wel een probleem. Omdat de elektromotor enorm efficiënt is, is er geen restwarmte om het interieur en batterij te verwarmen, dat moet dus uit elektriciteit gedaan worden en dat kost heel veel energie.
@mashell: dan zou ik tegen even beter lezen in ervaringen en cijfers. Tegenwind doet natuurlijk heel veel. Sneeuw op de weg kan tot wel 30% minder range opleveren bij Tesla gebruikers zijn de ervaringen. Bij een e-tron met al niet te beste range blijft er dan op een slechte dag erg weinig over en moet je misschien wel op de vluchtstrook slapen.
@kroon: ik deel deze ervaring ook. Tegen vriespunt aan, zonder sneeuw en veel zon een mooie rit door Zuid Duitsland op B-wegen gemaakt. Volgeladen 300km maximaal.
@reind: bovendien moet je ook maar net kunnen snel-laden als het nodig is. Alles kan bezet zijn of er zijn laadstations kapot. Dat gebeurt namelijk regelmatig.
@reind: Het is herfst, winter begint pas over een week of 3, 21 december.
@FB_100001036415374: ok, jij hebt het net aangekondigde model op de oprit staan ja?
@kareljansen: Mijn vader heeft zijn E-tron in Juni in ontvangst genomen ja en in onze buurt zijn er nog 3 die ze al maanden hebben. In België gemaakt dus hier ook vroeg geleverd.
Gelukkig hebben we PON die voert deze update weer gratis door aan alle Eteron eigenaren. Zo zijn ze bij PON, alleen maar service daar, dat ze nog iets kunnen verdienen he…
Het is te makkelijk maar ik maak ‘m toch: Audi’s en remmen… LOL.
@AutomotiveDesigner: voor elke bocht sowieso, daar houden Audi’s niet zo van…🚘🤘
Hoe snel zal de accu leeg zijn bij 200 op de Autobahn?
Ik zou naast de edit knop voor niet subscribers (iig in de iPhone app) ook graag de mogelijkheid hebben om een post die ik per ongeluk ge-liked heb graag kunnen un-liken. Is er een bugzilla of jira waar ik feature requests kan doen?
@dunhozzie: hoe kan je nou een post per ongeluk liken?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).