Vergeten racer: de Alfa Scighera GT

Auteur: , 18 Reacties

Een zoektochtje door de donkere hoeken van het internet levert soms verrassende zaken op.

Gamers kennen ‘m nog, de Scighera die in Need for Speed III Hot Pursuit z’n opwachting maakte. In het spel was deze auto goed voor monsterlijke prestaties, wat op zich prima paste bij de koets die door Italdesign werd getekend. Minder bekend is de Scighera GT; een raceversie van de “gewone” concept car.

Van de GT werd, net als van de gewone Scighera, slechts één prototype gebouwd. De auto’s stammen uit 1997 en de GT onderscheidt zich met een heftig stickerpakket, een nog grotere spoiler en een koets die niet zilvergrijs maar rood werd gespoten. Zeker in combinatie met die gele spiegels kunnen wij de livery wel waarderen, al is het maar omdat de vormen van de carrosserie op deze manier wat minder goed zichtbaar zijn.

De Alfa V6 onder de kap levert net als in de reguliere concept car 400 pk. De gehele voorzijde van de koets is vervaardigd/gebakken uit één stuk carbon. Prestatiecijfers, gewicht en andere interessante zaken zijn helaas niet bekend. Hoewel Italdesign van plan was om de Scighera (met het AWD-systeem van de 155) in een beperkte oplage te bouwen, kwam het nooit tot een productieversie. Ook de racer werd de nek om gedraaid.18 reacties

In raceteam vind ik hem niet mooi, daarentegen de gewone conceptcar kan ik zeker wel waarderen! Bijzondere auto dat is een ding wat zeker is.
@patrick: racetrim *
via Android app
Bugatti, is it you?
Oh nostalgie… NFS Hot Pursuit, dagen gespeeld op m’n Pentium3. Prachttijd, lang geleden.
@volvo-s60-adept: uhh, pentium3? Dat zal wel heeeeeel lang geleden zijn!
@banaan7: toen schreven fabrikanten nog in megahertz, ipv gigahertz haha. Had er zelf ook een.
@banaan7: misschien was jij toen nog wel een vieze gedachte van je vader!
@volvo-s60-adept: en eindeloos proberen de El Niño op de weg te houden :)
Misschien ben ik de enige, maar met die lichten en de snuit lijkt ie op een Lamborghini veneno
@jasperlisse: ik dacht toch echt gelijk aan een bugatti… Lampjes idd wel meer van de veneno.
Ja, vond dat echt een mooie auto! De Alfa V6 in deze auto, is dat gewoon een busso? Met turbo ofzo? Nooit bij stil gestaan, maar was toen ook nog een stuk jonger (11) en nog niet op de hoogte van de magische busso.
@rrk147: Volgens mij is het motorblok afgeleid van het 155ti DTM blok. Het DTM blok heeft 2500cc en heeft 400pk bij 11.500tp/m, de Scighera had 3000cc en heeft 410pk bij 7500tp/m. Dit natuurlijk om het in het “dagelijks” verkeer een beetje rijdbaar en betrouwbaar te houden.
Oh ja, en het dashboard van de straatverlichting was ook erg dik, met bruin Connelly (?) leer. Heb destijds de Autoweek poster nog jarenlang boven mijn bed laten hangen
Was dit niet al in need for speed 2se
@marvin1608: Ja, daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. NFS2 Se heb ik erg vaak gespeeld en die naam kwam mij erg bekend voor. NFS3 heb ik minder gespeeld en was qua auto’s ook anders. Minder conceptcars enzo.
Mooie concept net als de Carabo en Iguana.
Mooie auto!
Lelijk hok zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).