Verkeershufters in de toekomst sneller voor de rechter

Auteur: , 11 Reacties

Al jaren wordt er met enige regelmaat een balletje opgegooid dat 'we onverbeterlijke wegmisbruikers harder moeten aanpakken', maar pas nu wordt er ook daadwerkelijk gehandeld: de ergste gevallen worden eerder via het strafrecht berecht, in plaats van met een sanctie weg te komen.

Pas maar op, Justin Bieber

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een brief geschreven waarin wordt aangegeven dat bovenstaande vanaf volgend jaar in werking treedt. We moeten hierbij denken aan vergrijpen als het negeren van een stopteken en vluchtstrookrijden. De 70-jarige brombeer opperde eerder al gevangenisstraffen, maar dat leek destijds een paardenmiddel.

De maatregelen moeten leiden tot een efficiƫntere aanpak van draaideur-verkeerscriminelen, door ze zichtbaar te maken in de justitiƫle documentatie. Met name het CDA klaagde steen en been, en liet diverse domme proefballonnetjes op, maar nu krijgen de verkeersspecialisten aldaar toch hun zin.

We moeten nog zien hoe dit gaat uitpakken, maar de intentie is er eentje die ons zeer aanstaat. Als alles mislukt is er altijd nog de publieke schandpaal.11 reacties

Hahaha en wie staat er op de foto? Echt briljant gewoon! Bedankt Autoblog, ik heb weer kunnen lachen vandaag.
@bastiaangt: grappig als ha ha
@reggie-boy_rood: Het was bijna een ROFL, maar ik kon nog net blijven zitten.
Maar niet harig als Abba.
@sir_smokalot: Harig als Appa, als je op de lines van de JVT doelt. Je moet blijven representen! En dat soort hippe dingen die je tegenwoordig allemaal moet doen om er een beetje bij te horen.
Goh ik dacht aan, meerdere malen veel te hard in bebouwde kom rijden

Roodlicht negeren,
Geen voorrang verlenen etc etc..

Nee komen ze aan met: het negeren van een stopteken en vluchtstrook rijden..

Alsof daar heel nederland last van heeft..
@lamborgfan: ik vind je opmerking wel terecht. Maar ja Opsteten is dan ook de minister van retoriek, anti privacy en vrijheid. Behalve als je je vergrijpt aan jongetjes en een dikke baan hebt. Dan is het Ivoor “t was niets, is niets en zal niets worden” Opstelten, minister, officier van justitie, advocaat en rechter ineen.
Totale aanfluiting voor een rechtsstaat die man.
@lamborgfan: ik sluit me bij je aan. En dan nog. De cel in omdat je over de vluchtstrook rijd? Ook bij genoemde draaideurverkeerscriminelen zelfs al doe je het systematisch elke ochtendspits omdat je de volgende afrit moet nemen vind ik het nog overdreven. Dat vluchtstrook rijden of 150 in plaats 120 rijden is m.i. Nog altijd minder gevaarlijk dan de hele tijd in je telefoon zitten waar ik ongeveer de helft van iedereen die ik voorbij ga of mij voorbij komt op betrap. (in een busje kijk je zo op diegene zijn scherm) ik kreeg een keer een bekeuring van 360 euro voor geluidsoverlast met de opmerking dat ik onder verkeershufters val en hij mijn rijbewijs eigenlijk wilde afnemen omdat mijn bandjes een kwartslag slipte. Dan denk ik ja…. het mag niet, het ging niet expres. maar heb ik iemand in gevaar gebracht?
@lamborgfan: ben ’t met je eens. ik vind dat ze gewoon de tolerantie moeten opheffen, want de pakkans is toch laag. regels zijn regels en zo moeilijk is het niet. dat mensen eens een foutje maken in een drukke/moeilijke situatie is best. maar ik zie constant verdrijvingsvlakken meegepakt worden , donker oranje , want stel je voor dat je een minuutje moet stilstaan. voorrang niet verleend worden want “ze kunnen best ff remmen op die doorgaande weg”… etc..
Worden ze wel eens gepakt dan?
Blijf toch rijden zoals ik wil als iedereen zich aan de regels houd zal ik dat ook doen. Haha nooit dus.. Zie het als extra belasting en dan maar zorgen als k weg rij dat k echt niet word gepakt hihi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).