Deze 15 muzikanten lieten zich dik betalen door automakers [updated]

Auteur: , 15 Reacties

De Auto- en muziekindustrie ontmoeten elkaar regelmatig, in de vorm van samenwerkingsverbanden en soms ook gewoon als fabrikanten een bekend gezicht bij hun product willen. We verzamelden 15 muzikanten die zich graag voor het karretje van de autoindustrie lieten spannen.

Danger zone

Will.i.am. – Lexus (NX)

Vraag ons niet waarom, maar het leek Lexus een goed idee om deze uitgerangeerde Black Eyed Flessentrekker als uithangbord voor de nieuwe NX te strikken. Met zijn loonstrook kan hij misschien door met zijn ‘eigen’ automerk.

Will I Am

Swedish Hoos Mafia – Volvo (XC60)

De wereld achter je laten, waarin kan dat nou beter dan in een XC60?

SHM

Swizz Beats – Lotus (Evora)

Rapper/producer en echtgenoot van zangeres Alicia Sleutels. Dany Bahahaha maakte hem tot ambassadeur van Lotus maar dit eindigde vrij vlot nadat de Luchtfietser van Istanboel de aftocht blies bij het Britse merk.

Lotus Evora GTE by Swizz Beatz

Eminem – Chrysler (200)

In 2011 vonden twee iconen uit Detroit elkaar: Chrysler en Eminem. Het resultaat: een veelgeprezen Superbowl-reclamespot, zo schoon als Will Smith.

Eminem

Lana Del Rey – Jaguar (F-Type cabrio)

Amerikaanse zangeres met een zwoele stem en sexy image. Nam twee jaar geleden even een break van het spelen van Video Games, en trok haar Blue Jeans aan voor een Ride in de F-Type Cabrio.

Lana del Rey op een F-Type

Dr. Dre – Chrysler

De Ferrari-trashende rapper straight outta Compton (LA) liet zich vastleggen voor Chrysler-promotie, toen het allemaal nog goed leek te gaan in Detroit.

Dr Dre

Snoop Dogg – Chrysler

Snoop Doge pakt elke schnabbel die hij kan krijgen. Of het nou met Marco Borsato in een belwinkel is, of met Chrysler-icoon Lee Iacocca op de golfbaan (dit keer niet als caddy, maar als speler). Zodra je hem dik betaalt komt hij opdraven. Much pay! Many special! Such commercial.

Snoep Dogg

Robbie Williams – Smart

Parkeerles met meneer Williams.

Robbie

Robyn – Volvo

Zweedse zangmevrouw, misschien nog het bekendst van dit nummertje, werd door Volvo gecontracteerd om in een V70 te rijden.

Robyn, fleur en fijn

Lenny Kravitz – Jeep

I’ll be waiting. In my Jeep.

Lenny Kravitz

Melle Mel – Kia (Sportage)

Wat is leuker? Melle Mel of een stel dansende hamsters?

Melle Mel

Yes-R – Mitsubishi (ASX)

Nederrapper, neefje van Ali B, en aartsvijand van Youssef en Kamal. Ruilde zijn Opel Insignia in voor een sponsor-ASX. Tfoe.

Yes-R krijgt zijn Mitsubishi ASX en Dean Saunders is erbij

De hele familie Saunders – Mitsubishi (ASX)

Zangtalentjes uit Noord-Holland. Werden beroemd door John de Mol-tv-producties, en cashten o.a. in de vorm van zo’n gerse Mitsubishi. Met het geld dat hierop wordt bespaard kan je mooi weer een paar tats laten zetten.

DJ Hardwell – Opel (Adam)

Een van de hetere DJ’s van dit moment. Opel wist hem binnen te hengelen, en maakte een speciale editie van lifestyle-auto Adam met zijn naam erop.

Opel Adam met DJ Hardwell

Armin van Buuren – eerst Seat, later Jaguar (F-Type)

Waar Seat eerder nog aan de haal ging met de meervoudig DJ van het jaar, doet hij zijn kunstje nu in een Jaguar F-Type. Overigens vernamen we uit betrouwbare bron dat Armin eigenlijk he-le-maal niets met auto’s heeft/had.

Toet, toet, boing boing, Armin van Buuren

Lawrence Fishburne – Kia (K900)

Weliswaar geen zanger, maar de aria die Morpheus ten gehore bracht in deze tenenkrommende Superbowl-commercial deed ons toch besluiten hem in het lijstje te verwerken. Abominabel slecht natuurlijk, maar als je net zoveel alimentatie moet betalen als hem verlaag je je standaarden nog wel eens. Gettin’ paid is the name of the game.

Lawrence F

Update 30-09: Vandaag maakt Mercedes bekend Ryan Tedder, de zanger van ÉénRepubliek, gecontracteerd te hebben. Hij gaat de elektrische B-Klasse pluggen.

Ryan Tedder

BONUS – wel reclame, geen centen

Rick Rozay – ondanks dat deze Maybach-afficionado veul reclame maakte voor Mercedes’ dode (maar bijna gereanimeerde) superluxemerk, heeft hij er bij ons weten geen cent voor gekregen. Sterker nog, het zou ons niets verbazen als zijn label Maybach Music elk jaar moet lappen aan de houders van de rechten. Cool move, Dieterbro.

Zelfs Ro$$ lijkt klein naast een Maybach15 reacties

Haha. De laatste. Iedere keer hoor je “maybach music” door het liedje geen
Seat heeft jarenlang Shakira gesponsort.

En was er niet ooit iets tussen Marco Borsato en Fiat? Hij heeft in ieder geval een tijdje zo’n knalgele Fiat Coupé gehad.
@potver7: ook een knalgele hummer ;)
@potver7: Moet ineens denken aan onze Dries in zijn prachtige zwembroek, die was ook geel.
Jennifer ‘prachtig achterwerk’ Lopez draaide toch haar rondjes in en om de Fiat 500?
Will.i.am heeft ook een spotje voor de Chrysler 300s met beats audio gedaan dacht ik
Hmmm, Will.i.am uitgerangeerd noemen…sir; in the USofA is dit nog steeds een grote meneer die achter heeeeeel veel zit. Verder, matig geschreven stuk!
@stgp: klopt, hier is ie uitgerangeerd:)
@stgp: ja achter heel veel ontzettende k*t muziek.
-edit: thanks! Is aangepast.-
Die reclame met Eminem had ik nog nooit gezien. Normaal ben ik niet van de ‘wapperende Amerikaanse vlaggen, glory-glory-halleluja’ filmpjes (of van de Chryslers), maar deze is wel héél gaaf!
Hoe mislukt moet je zijn als artiest om een aanbod van Kia te moeten accepteren??? Wahaaaa
en als die Jaguar-promo’s samen een hit maken, kan ’t wel eens erg leuk worden.
was leuker geweest als dit artikel werd aangevuld met geschatte geldbedragen….
Volvo maakt wel vaker rare keuzes in hun reclame…
Laatste een filmpje gezien in de bios waarin eigenlijk geinsemineerd werd dat je pas een echte man was als je in je nieuwe volvo je geweer legt, dan de bossen in rijdt en dan een bambi afknalt…
Leuk voor in Zweden waar bambi’s afknallen nationaal erfgoed is maar niet in andere landen waar bambi’s afknallen als bruut kan worden ervaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).