Verkeersregelaar Vijfhuizen zoekt asociale motorrijder

Auteur: , 62 Reacties

Opsporing verzocht!

Verkeersregelaar Vijfhuizen aangereden

Vijfhuizen, een paar dagen geleden. Om precies te zijn: 24 mei. Beroepsverkeersregelaar Christiaan staat op de Vijfhuizerdijk voorbij tankstation Hendriks (Google Maps) het verkeer te regelen omdat er wegmarkeringen aangebracht moeten worden. Een motorrijder rijdt tussen de wachtende auto’s door naar voren en krijgt een stopteken van een collega van Christiaan. De motorrijder negeert dat stopteken met de mededeling “ik kan er wel tussendoor” en rijdt verder. Christiaan wordt hier via zijn portofoon over ingelicht en krijgt opdracht de man aan te spreken.

Hij ziet de motorrijder naderen, hoort hem opschakelen, geeft een stopteken maar de motorrijder negeert dat. Een paar meter van Christiaan af schreeuwt de motorrijder “Ga weg man!” waarna hij Christiaan van de sokken rijdt. Christiaan springt in een reflex nog op, maar raakt door de klap buiten bewustzijn. Naar inschatting van getuigen wordt hij met zestig kilometer per uur geraakt. De motorrijder vervolgt zijn weg.

Weet je meer over deze motorrijder? Heb je iets van het ongeval meegekregen, of was je in (de buurt van) Vijfhuizen en beschik je over een dashcam? Wellicht heb je dan informatie of beelden over / van het voorval en/of de motorrijder. Meld je in dat geval bij de politie, Christiaan zou je hulp zeer waarderen. Check zijn verhaal op zijn Facebookpagina.

Met dank aan @tenaci voor de tip, foto via Facebook62 reacties

jezus, als die kerel gepakt word meteen zijn rijbewijs innemen. Levensgevaarlijk actie.
@kilum: Heeft geen nut. Zulke vuile aso figuren rijden gewoon zonder rijbewijs.
@kilum: Rijbewijs? Wat dacht je van zijn vrijheid? Iemand die bewust met zijn motor op een ander inrijdt moet vast wel te pakken zijn voor zware mishandeling of poging tot doodslag.
@edge: Dat uiteraard ook. Maar tenzij de officier van justitie het voor elkaar krijgt om hem achter de tralies te krijgen voor poging tot doodslag staat zo iemand binnen no time weer buiten. Levenslang rijontzegging daarentegen zit je wel de rest van je leven mee.
@kilum: Ik wil het absoluut niet goedpraten. Maar voor een aanstormende motor blijven staan die je nog hoort opschakelen is ook niet bijster briljant.
@pielemuis: Dat is gewoon een reflex en die man niet aan te rekenen. Mensen die bijna aangereden worden op zebrapaden bevriezen vaak ook.
@inoh: hij wist dat hij eraan kwam en ging er zelf voor staan om hem tot stoppen te dwingen.

iig verstandig was het niet.
@pielemuis: bullshit met je niet verstandig. Die gozer staat daar gewoon zijn werk te doen en zo’n mongool op zo’n motor MOET gewoon gehoor geven aan zijn bevel om te stoppen. Daarbij gaat de verkeersregelaar er nooit vanuit dat die mongool op die motor op hem inrijdt.
@rhellema: Tussen moeten en doen zit een grandioos verschil.

Als jij een motor hoort opschakelen, ga je er dan voor staan? Nee, dan ga je aan de kant en noteer je het kenteken en laat de politie ermee dealen. Het is ernstig genoeg dat het gebeurt is, en de motorrijder moet een zware straf krijgen. Maar deze uitkomst had van beide kanten anders opgelost kunnen worden.
@pielemuis: had die verkeersregelaar dan een stok tussen de spaken van de mongool moeten duwen? Of met een honkbalknuppel hem van zijn motor rossen? Wat mij betreft laten ze die mongool op die motor zwaar maar dan ook zeer zwaar bloeden voor zijn daden. Dit soort mongolen is dus de oorzaak dat niemand verkeersregelaar wil worden.
@rhellema: De motorrijder negeerde een verkeersregelaar. Absoluut niet netjes en echt wel asociaal. Maar je leven in de waagschaal proberen te leggen om iemand op zijn rijgedrag aan te spreken? Eigen veiligheid eerst..

Zoals ik al eerder zei, als je merkt dat die niet gaat stoppen, door laten rijden en de politie ermee laten dealen. Dit soort acties van een ander zijn het niet waard jezelf er voor op te offeren. Helemaal niet voor zo’n prutser op een motor. Uberhaubt aangereden is erg genoeg, maar je zal maar verlamt raken omdat je iemand kosten wat kost aan moest aanspreken omdat die iemand negeerde. Dat is het niet waard.
@rhellema:

“Een paar meter van Christiaan af schreeuwt de motorrijder “Ga weg man!” waarna hij Christiaan van de sokken rijdt.”

Ik vind het bijzonder knap als de verkeersregelaar dit hoort bij een opschakelende motor en in de hectiek van het moment, mogelijk ook nog vanonder en integraal helm.
Ook is het nog maar de vraag of het stopteken op de juiste wijze is gegeven zoals voorgeschreven in het RVV.

Ik wil het verhaal ook horen/lezen vanuit de optiek van de motorrijder, wel zo eerlijk om een juist beeld te schetsen en een uiteindelijke veroordeling.
@erik2907:

een verkeersregelaar heeft een uniform ..
dus spreekt altijd de waarheid ..

hoe achterlijk het verhaal ook mag zijn ..
@lincoln: Hitler liep ook in uniform.
@pielemuis:

vandaar dat die alle NL ambtenaren / hoger opgeleiden mee had ..
@lincoln: ik had ook een uniform tijdens mijn werk voorheen en om dit uniform te mogen dragen een eed/gelofte afgelegd. Daar heeft mijn advocaat in 2 zaken ‘handig’ gebruik van gemaakt om de andere persoon in uniform wettig en overtuigend onderuit te halen.

Scheelde mij uiteindelijk éénmaal € 288.00, lasergun meting waarbij mijn snelheid over 4 schijven (politieambtenaren) werd doorgegeven tot aan de 4e agent die met mij sprak op de ‘opvanglocatie’ (P-plaats). De rechter achtte het aannemelijk dat bij het doorgeven fouten gemaakt konden worden indien het kenteken en snelheid over zoveel personen liep. Daarnaast werd er gemeten op een punt waar een bocht in de weg zat.

In de andere zaak werd wettig en overtuigend bewezen dat er door een Marechaussee valsheid in geschrifte was gepleegd en dat zijn eigen beleving (en niet van de opsporingsambtenaar) in het proces verbaal was terecht gekomen. Scheelde weer een tuchtzaak uiteindelijk.

Dus het kan wel degelijk om uniformen in het ongelijk te stellen.
@erik2907: “Ook is het nog maar de vraag of het stopteken op de juiste wijze is gegeven zoals voorgeschreven in het RVV.” Ja, want anders is het volkomen logisch dat je onverminderd hard doorrijdt als er iemand voor je op de weg staat. Ik ben ook voor hoor en wederhoor, maar je kunt ook spijkers op laag water zoeken…
@beefcake: Dit zijn wel de vraagstukken die dit soort rechtzaken maken of breken.
@beefcake: “maar je kunt ook spijkers op laag water zoeken…”

Dat is nu precies wat onze rechtspraak doet, tot in detail alle feiten op tafel en dan recht spreken.
@kilum: zo, tot zover het verhaal vanuit de zijde van de verkeersregelaars. Nu nog het verhaal vanuit de zijde van de motorrijder en de rechter kan zich dan buigen over de feiten en het totaal plaatje. Ben benieuwd wat de uitkomst is.

Hoop dat AB ons op de hoogte houdt?
Lekker dan… Weer zo’n lamlul die ‘ons’ een slechte reputatie bezorgt. Doe gewoon rustig en wat mensen die er over gaan je opdragen. Of keer lekker om en kies een andere weg. Nummerplaat dus blijkbaar door niemand genoteerd? Lijkt we wel een zaak voor de politie namelijk.
@trustmeiamanengineer: lijkt me inderdaad een zaak voor de politie.. and trust me! Daar hoef je geen engineer voor te zijn
@trustmeiamanengineer: “wij” autoliefhebbers hebben hier toch niets mee te doen. Het was een motormuis.
Camera’s van Hendriks wellicht? Ik ben er al een tijdje niet geweest, dus geen idee of er 1 goed op de weg gericht staat.
Dat karma hem maar snel mag vinden dan – in de vorm van een vangrail, lantaarnpaal etc
Testosteron ook altijd :(
Aso! Dat hij maar snel gevonden mag worden, of zelf tot inkeer komt en zichzelf meldt bij de politie.
@tenaci: yes, en bedankt voor de tip! (staat er inmiddels bij;)
Schoft. Invoegende vrachtwagen die ‘m over ’t hoofd is ‘m gegund.
@str8six: Met die uitspraak verlaag je je tot het niveau van de motorrijder. Maar ik begrijp je wel.
@granlusso: weet dat ’t op ’t randje of misschien erover is maar maakt iig duidelijk hoe ik hierover denk.
Wat een asohond, ongelooflijk dat mensen zich zo kunnen misdragen op de weg.
Ik denk dat we met deze motorrijder moeten praten, want dat lost alles op, wordt het meteen duidelijk waarom deze man Christiaan van zijn sokken afreed.
Het helpt echt waar, deze motorrijder zal veranderen in een man die nog sympathieker is dan Mathijs van Nieuwkerk !
@desjonnies: heb een hekel aan Van Nieuwkerk.
@str8six:
#metoo maar de hele rest van de goegemeente vindt hem fantastisch en als ik @Lincoln, Rutte, Gene Hackman, Morgan Freeman of Prins Harry neerzet, word ik neergesabeld
@desjonnies: Hij gaat met de fiets naar z’n werk.. dus zeer sympathiek die Nieuwkerken..
Ik heb laatst Django Unchained gezien, daar hadden ze een straf voor slaven die ze de “hotbox” noemden, dat lijkt mij wel wat voor deze motorrijder.
@rickross: Nou moet ik die film gaan kijken om te zien wat je bedoelt….. en bedankt.
@335istage1: Een stalen kist die ingegraven is in de grond. Ongeveer zo groot als een doodskist maar dan vierkant waardoor je je nergens volledig kan uitstrekken. Daar word je dan ingestopt en dan de zon de hele dag vol op die kist laten branden. I guess, you’l get the picture.
Het valt me op dat motorrijders (en met name op de snelweg) denken het recht te hebben om maar overal langs te kunnen. Als er file staat, je staat stil of stapvoetsgewijs, prima, komen ze tussen door. Maar al rij je tussen de 60 en 80kmh op de snelweg door de drukte dan komen ze nog steeds tussen je door rijden…….

Dit gedrag gaat steeds verder, getuige dit trieste artikel….
@slickrick: Ja inderdaad. sta dagelijks in de file. Niet dat ze er dan stapvoets tussendoor komen, nee gewoon met 60 ertussendoor. En wat je zegt, ook al rijden de auto’s weer 60-80 blijven ze er tussendoor steken, zelfs motors met dikke koffers aan de zijkanten.

Zo laatst ook eens, toen reden de auto’s ongv. 40-50, en een motor dacht er gewoon lekker tussendoor te kunnen. Echter verwisselde voor mij een auto van baan welke die motor rijder niet had aan zien komen, wat logisch is want met die snelheden verwacht ik ze zelf ook niet meer. Motor rijder dus vol in de ankers (want die reed wel 60-80 ergens) en nog boos durven worden op de autorijder ook, achterlijke.
@Texhnolith: Laatst op de A4 heb ik er eentje gelanceerd zien worden na zo’n actie. Discussie over schuld zal daar leuk zijn geweest, snelheid was ongeveer 40 en er wisselde iemand van baan.
@inoh: Met 40 à 50 km/u kun je inderdaad nog motoren tussendoor verwachten. In de gedragscode is vastgelegd dat tussen de file doorrijden met maximaal 50 km/u okee is, met een maximaal snelheidsverschil van 10 km/u. Natuurlijk zijn er motorrijders die zich daar niet aan houden, maar in mijn ogen doen de meesten het best netjes. Als je ze alleen verwacht bij stapvoets rijden kun je wel eens verrast worden ja.
@slickrick: scooters, wielrenners, e-bikes tegenwoordig..
@slickrick: tja, waarom gaat iemand motorrijden? Maar al te vaak om af te reageren. En zo’n fristi frusti duldt geen tegenspraak, van niemand niet. Verkeersregelaar, ander verkeer, alles moet wijken om de frustraties er uit te laten.
@mashell: Kan ik een keer een afspraak met je maken? Wil wat meer inzicht krijgen in waarom ik bepaalde keuzes maak. Jij schijnt daar nogal verstand van te hebben.

Kom op, meen je dit nu echt? De bewuste motorrijder gedroeg zich als een gigantische, onverantwoordelijke en ongeduldige eikel. Dat is klote, maar dat zegt iets over dit individu. Niet over motorrijders in het algemeen. Dat zijn namelijk net een soort mensen, praat er eens mee, je zult versteld staan. Misschien wil @desjonnies wel voor de thee zorgen…
@baardmijt: heb ik op je teentjes getrapt? Serieus, als je als motorrijder niet durft te erkennen dat er veel kaf tussen het koren bij de motorrijders zitten, laat ik het positief stellen, dan ken je waarschijnlijk wel jezelf.
@mashell:
Bullshit. Een gefrustreerde motorrijder leeft niet lang.
Tokkies gonna tokkie, krijg maar een klapband eikel.
Dit zijn net zulke asociale randdebielen als personen die op een afgekruisde rijstrook rijden.
Reed daar afgelopen donderdag ook toen waren ze iets verderop er mee bezig, het kost je hooguit 30 sec dus dit slaat idd nergens op
@jesper_schouten: het slaat ook helemaal nergens op idd. Maar helaas zijn er altijd debielen die menen dat regels voor hun niet gelden en dus gewoon lekker doorgaan.
Stoer man, niet luisteren naar een verkeersregelaar.

Mensen die denken dat zij boven de wet staan, bahhh..
Jammer, dit is geen reclame voor de motorrijders. Roze pasje inleveren en een paar uurtjes rolstoelen rondrijden zal hem goed doen.
@iannuzi: En bedankt, laat mij dan maar staan😜
Direct een oproep voor zondagavond rond 21:15 op de A12 bij bodegraven richting Den Haag. Daar een aantal automobilisten zien racen met elkaar (waarschijnlijk van of naar een bruiloft). Van links naar rechts op een drukke snelweg. Wie heeft ze op de film gezet?
Ik zien dat we in NL het rijbewijs afpakken. Diepe berouw en spijt en begrijpen wat je verkeerd deed kan je na een tijdje je rijbewijs terug krijgen maar wel voorwaardelijk. Daarna, geen rijbewijs meer…
@brutaalaapje: en uiteraard een EMG’tje…
Jammer niet elke motorrijder misdraagt zich zo, misschien moeten de verkeersregelaars wel een gopro of iets in die richting dragen. Ze zullen meer dan genoeg meemaken op een dag. Hebben de mannen van rijkswaterstaat ook altijd een camera bij zich of op de auto? Sterkte.
Die verkeersregelaars geven ook hun leven voor hun werk laat zo n motorrijder gewoon gaan nu zie je de gevolgen..
Asociale hufter is het
blijven staan voor een aanstormende motorfiets omdat je hem denkt aan te moeten spreken ..

hoe lomp kan je zijn ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).