Er zijn veel te weinig verkeersregelaars in Nederland

Auteur: , 53 Reacties

En daar moet spoedig verandering in gaan komen.

Er zijn veel te weinig verkeersregelaars in Nederland

Er zijn van die beroepen die een belangrijke functie hebben in de maatschappij, maar waar je eigenlijk weinig tot niets over hoort. Een verkeersregelaar is zo’n functie. Noem jij maar eens een vriend, vriendin of familielid die verkeersregelaar van beroep is. Het overgrote meerendeel zal de schouders ophalen en nee schudden.

Daar ligt nu ook het probleem. Er is in ons land een tekort aan verkeersregelaars. Om nieuwe mensen te werven voor deze job is Traffic Support in samenwerking met het UWV en andere bedrijven een nieuwe campagne gestart. Doel is om meer verkeersregelaars te werven.

Een job als verkeersregelaar kan soms pittig zijn. Helaas zijn er altijd automobilisten met weinig begrip die je de vinger geven of erger. Je moet dus stevig in je schoenen staan. De werkzaamheden verschillen. In de basis moet het verkeer natuurlijk worden geholpen, maar de locatie is telkens anders. Er komt meer kijken op een druk kruispunt waar werkzaamheden worden gedaan dan op een parkeerterrein van een evenement.

Tegenover de NOS zegt Mark Ponne van Traffic Support dat zijn bedrijf momenteel honderden verkeersregelaars tekort komt. Er is de laatste tijd een groeiende vraag naar verkeersregelaars in ons land. Niet alleen particuliere organisaties, maar ook overheden huren ze steeds vaker in. Bijvoorbeeld ter ondersteuning als een weg tijdelijk wordt afgesloten.

Op dit moment is niet precies duidelijk hoeveel verkeersregelaars werkzaam zijn in Nederland. Voor 2017 spreekt men over 77.000 verkeersregelaars die werkzaam waren op een evenement en 2.600 verkeersregelaars die de job als actief beroep uitoefenen.

Foto: 350Z via @kuifje op Autojunk53 reacties

Verkeersregelaars die aan de kant staan te roken met gele jasjes aan.
@eirmakk: owwww…ik kom ze wel eens tegen onderweg maar nu weet ik eindelijk waar ze voor dienen. Bedankt voor de heldere info!
@eirmakk:

Stond er laatst 1 hier in de buurt met een dikke joint in zijn getatoeëerde smoelwerk .. deed zijn werk prima ..
Geen probleem mee ..
Maar die paar die er zijn staan wel altijd op mijn route, je weet dat ze er staan door de giga file’s die ze veroorzaken. Nog nooit gebeurd dat de auto’s op mijn rijstrook meteen door mochten rijden.
Zolang ze niet de Gandalf* instelling hebben vind ik het prima.*you shall not pass
Verkeersregelaars op parkeerterreinen/bedrijven kan je best door jongeren laten doen. Heb zelf afgelopen zomer met 2 vrienden geholpen bij een bedrijfsfeest voor 7 euro per uur. Kwam ongeveer 800 man op af.
Maar kruispunten heb je wel wat beters voor nodig gok ik😅
@banaan7: Voor evenementen wordt veelal uitzendburo auto-reset ingeschakeld. Auto-reset werkt alleen met studenten en 65+ers, vanwege hun voordelige O.V. abonnementen.
Ik zou ook eerder koezen voor plantsoenendienst… om voor minimumloon in de regen te worden uitgescholden door gefrustreerde huisvaders die wellicht 3 minuten te laat in hun kantoortuin arriveren? Dan ga ik toch echt liever schoffelen!
@cloverleaf: heb me laten vertellen door een verkeersregelaar dat hij tussen de 2300 en 2500 verdient vanwege de onregelmatigheidstoeslag. Dus het is een saai baantje, maar het verdient niet slecht..
Leuk baantje voor in het weekend…
Oh ja die hondenbaan, ik snap best met de mentaliteit anno 2018 dat niemand dat wil doen. Vul de rest zelf maar in.
Tis ook veel te koud joh.
Zijn toch zat militairen die geen reet te doen hebben ..
@lincoln: met een maximale vulling van 90% van de functies en van deze 90% nog eens 3.500 vacatures werken de andere militairen zich de naad uit de broek over de hele wereld om hun leven in te zetten voor jouw veiligheid.

Moraal: verdiep je eens in de materie.
@erik2907:

Fijn dat het verkeer in Afghanistan wel goed geregeld is dan ..
@lincoln: is dat het enige land dat je kent buiten NL?

Nederlandse militairen zijn aanwezig in meer dan 120 landen ..
@Lincoln: gezien de snelheid en hoeveelheid van jouw reacties heb jij geen reet te doen. Of ben je een verkeersregelaar met een snel en voordelig 4g abonnement?
@cloverleaf:

Lijkt me best grappig werk ..
Lekker buiten een beetje verontwaardigd kneuzen te woord staan ..

Net autoblog.nl ..
Helaas zijn het toch vaak licht gefrustreerde mannetjes die er plezier in hebben om even wat macht over andere mensen te hebben. Laatst werd ik in het spitsuur ’s ochtends tegengehouden bij een kruising met een fietspad terwijl er geen enkele fietser te bekennen was. Ik snap dat er een verkeersregelaar staat die drommen fietsers af en toe doorlaat zodat er in beide richtingen doorstroming is. Maar dan verwacht ik ook dat hij z’n ene hersencel laat werken en de auto’s weer doorlaat zodra er geen fietsers meer zijn. Op mijn vraag waarom ik moest wachten wist hij niets beters te bedenken dan “Voor uw en onze veiligheid”. Tja dan is mijn sympathie ver te zoeken.
@frederik: de frustratie spat er van af
@frederik:

Gewoon effe wachten ..
niet zeiken ..

Anders lijk je net een gefrustreerd mannetje ..
@lincoln: Ok ik moest er om lachen. Well done.
@frederik: hallo gefrustreerde huisvader. De kantoortuin loopt niet weg
@frederik: door kereltjes zoals jij is er zo weinig belangstelling voor dit werk!
@frederik: lijkt me dan uitstekend bij jou passen!
Dit zijn typisch van die berichten die mij doen beseffen dat het uitkeringsbeleid voor werkelozen en arbeidsongeschikten (ik ken alleen al twee afgekeurde 50+ers die dit echt kunnen doen) in nederland veel te uitgebreid is. 90% van de bevolking kan dit werk doen. Van hoger opgeleiden snap ik dat dit te min is maar heel veel mensen geschikt voor dit werk zitten nu thuis. Beetje jammer. Vooral jammer omdat dat thuis zitten waarschijnlijk meer oplevert.
@lekbak:

“Hoger opgeleiden” voelen zich niet te min om hun handje op te houden bij het uwv ..
@lekbak: gewoon met je ballen aan het werk, ook met Hbo kun je een geel hesje aan
@lekbak: Dus als je hoger opgeleid bent en werkloos mag je thuis blijven zitten. Maar als je niet ‘hoger opgeleid’ bent dan mag je met een hesje langs de kant gaan staan. Man wat ben ik blij met dat uitgebreide sociale systeem. In plaats van een klasse systeem zoals jij dat hier benoemd.
@vreddy_b: Als je hoger opgeleid bent dan zijn er betere manieren om je nuttig te maken voor de maatschappij. Het is gewoon niet verstandig om een hbo-er voor minimumloon aan de weg te zetten. Niet alleen betekent dat voor die mensen dat ze ècht niet meer rond kunnen komen (ze raken dan die 70% kwijt die ze vaak in het begin van de werkeloosheids periode hebben) met als gevolg geldproblemen die de maatschappij nog meer kost. Je zet ze ook in een omgeving waar geen toekomst is voor hun niveau. Er is ook best vrijwilligerswerk te vinden wat veel geschikter is. Zolang ze nog niet in de bijstand zitten lijkt me dat beter passen.
@lekbak:

Tis idd rendabeler om bedelaar te blijven ..
@lekbak: Gek. Ze vragen mij in de supermarkt nooit naar een diploma. De prijs van een brood is voor iedereen gelijk. Eneco lijkt ook geen onderscheid te maken. Gelukkig maar, anders zou ik als ‘hoger opgeleide’ inderdaad niet rond komen, aangezien ik in een MBO omgeving werkzaam ben, beneden mijn ‘niveau’. Probleem is dat mensen denken dat ze niet terug kunnen. Maar helaas, een (dikke) auto is geen recht, een fraai eigen huis ook niet.
@baardmijt: Als je daar iets langer over nagedacht had dan had je wellicht in de gaten gehad dat je een hele kortzichtige reactie hebt geschreven.

Een brood is voor iedereen even duur maar een woning zeker niet. En dat is heel vaak ook niet een eigen keuze. En vind jij echt dat geen enkele hoogopgeleide (eigenlijk iemand met een wat beter betaalde baan) nlhun leven naar het inkomen in moet richten? Niemand die nog een groter huis koop, abonnementen afsluit of andere lasten op zich neemt omdat het kan. Stel je toch eens voor dat je werkeloos raakt en vervolgens door instanties gedwongen word voor minimum loon te gaan werken. Dan ben je gelijk failliet mocht je je baan kwijt raken. En die kosten dragen we ook allemaal.
@lekbak: hoger opgeleiden kunnen toch ook goed rekenen?…dan kunnen ze dus ook wel omgaan met minder inkomsten of waren ze misschien niet slim genoeg om in te zien dat de markt waarvoor zij studeerden al behoorlijk verzadigd was waardoor ze nu thuis zitten?!
@rhellema: Zo werkt dat niet en dat weet je ook best. Er kan altijd iets plotseling veranderen waardoor je geen baan meer hebt. En om te voorkomen dat mensen acuut in de problemen komen krijg je eerst 70% om een baan op nveau te kunnen zoeken ipv dat je gelijk voor minimum loon de eerste de beste baan moet pakken.

Denk toch eens eventjes wat verder na mensen, ipv direct vanuit het onderbuikgevoel een mening te verkondigen…
@lekbak: volgens mij moet je eerst zelf eens goed nadenken voordat je iets neer zet. Noem mij 1 valide reden waarom een “hoger opgeleide” dit werk niet hoeft te doen. Als ik werkeloos raak dan is het eerste wat ik doe mijn huis verkopen…back to basics en al het werk pakken wat je pakken kan…het probleem met heel veel mensen is dat ze die stap terug niet meer kunnen maken…het luxe leventje niet meer kwijt willen en dat zit jij nu kei- en keihard te verdedigen. Wie heeft er niet nagedacht over wat hij schrijft???
@rhellema:

Je moet het vanuit het standpunt van het UWV bekijken, niet vanuit de persoon. Het UWV heeft als taak zo veel als mogelijk mensen aan het werk te zetten. Door slim te schuiven tussen de vraag naar arbeid en de arbeiders kun je meer mensen aan het werk zetten.

Stel:
Ik heb een vacature voor een laaggeschoolde en ga deze direct invullen met een hogeropgeleide, dan lijkt dat op korte termijn de juiste beslissing. Echter een week later komt er een laaggeschoolde arbeider op straat te staan waarvoor we nu dus geen werk hebben. Weer wat later komt er een vacature voor bijvoorbeeld arts. Die kan ik nu niet invullen omdat ik de beste man aan het werk heb gezet bij het plantsoen. Nu kunnen we heel simpel stellen dat zij dan “zomaar” even moeten switchen, maar het plantsoenbedrijf heeft zojuist energie gestoken in de persoon om hem de schoffel exact vast te houden. Dat bedrijf zit er niet op te wachten om wéér iemand in te werken, en zegt de volgende keer tegen het UWV dat ze de bomen in kunnen.
Je zit met meerdere factoren waarmee het UWV moet handelen dan alleen die éne persoon ASAP aan de gang te zetten.
@jack_abarth: klopt…maar er zijn ook genoeg “hoger opgeleiden” die al veel langer thuis zitten waarvoor dit soort werk dan best wel zou kunnen werken…

Stel: die hoger opgeleide heeft al lang thuis gezeten, dan is het helemaal niet slecht zijn om gewoon te zeggen “mijnheer de hoger opgeleide…u gaat dit werk nu doen want u teert al veel te lang op andermans centen, een andere keuze heeft u niet op dit moment” pas dan gaat deze persoon werk aannemen wat iets beneden zijn kunnen ligt. Ja…ik ken zulke personen die helaas op deze manier profiteren van dit makkelijke systeem.
@rhellema:

Helaas is het waar wat je zegt, en het is aan het UWV om aan te tonen wie “terecht” baantjes weigert en wie niet. Het meest ridicule wat ik ooit voorbij heb zien komen was een kunstenaar die niet tot nauwelijks verkocht en z’n handje op mocht houden zonder sollicitatieplicht. Want het zou zomaar kunnen dat hij opeens wél inspiratie kreeg.
@jack_abarth:

Halve kaartenbak bij UWV bestaat uit “hoger opgeleiden” ..
Die andere helft hoopt in aanmerking te komen voor een Wajong uitkering ..
@rhellema:

Hebbes, hier het artikel.
Toegegeven, voor mijn gevoel is het pas een paar jaar geleden dat ik dit las maar het blijkt toch al uit 2010 te komen.
Geen flauw idee overigens of dat voorstel ooit door is gegaan.

https://www.nu.nl/werk-en-prive/2404295/sollicitatieplicht-werkloze-kunstenaar.html
@jack_abarth: ik kende het artikel ook ja…en ook voor mij lijkt het veel korter geleden dat ik dat gelezen heb. Wat zegt men ook al weer…hoe ouder je wordt des te sneller alles lijkt te gaan…kut…we worden oud…nee laat ik het er maar op houden dat er steeds meer levenservaring krijgen😁
@rhellema: Leuk joh. Gelijk je huis verkopen!!! En dan staat het een half jaar te koop. En waar wil je vervolgens naartoe dan? Daar al eens over nagedacht? Waarschijnlijk heb je in gedachten om maar ff in een sociale huurwoning te gaan. Een koopwoning kan immers niet want je moet je eigen geld eerst opeten. Oh shit, je kunt helemaal geen sociale huurwoning vinden want die zijn er niet. Een doos onder de brug dan maar. Wel godver, geen adres meer dus je kunt geen baan èn uitkering meer krijgen. Had je wel net een minimaal betaalde baan gevonden voordat je je huis verkocht had dan is nagenoeg elke hypotheek te duur voor je. Je hebt immers dan geen hulpje zoals huursubsidie. Met 80.000 heb je het wel gehad, meer kan je echt niet betalen. Daar koop je op de meeste plekken in nederland helemaal niks voor…

Zit je dan met je goede gedrag. Gelijk je huis verkocht, heeft de maatschappij geen geld gekost. Goedzo! Maar je hebt wel jarenlang dik belasting betaalt om het sociale vangnet in stand te houden. Dan mag je toch ook verwachten dat dat vangnet voor jou ook werkt toch? Dus gewoon een tijdje 70% krijgen van moedertje staat zodat je gewoon je huis kunt houden. En op een normale manier de tijd krijgt om een baan te zoeken die geschikt is voor jou. Duurt dat te lang dan heb je genoeg tijd om de boel daar ordentelijk op aan te passen.

Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je de arbeidsmarkt niet verziekt zoals hier onder door een ander al uitgelegd.

Noem mij nou nog eens een doordachte reden om verplicht iedereen direct elke beschikbare baan aan te laten nemen.
@lekbak: ja…en dan heeft hij een tijdje 70% gekregen en niets gedaan in de hoop van een baan te vinden, maar doordat hij iets mindere banen te veel beneden zijn stand vond heeft hij nog biets gevonden en moet hij alsnog zijn huis gaan verkopen! Maakt dat de situatie ineens heel veel anders dan? Daar heeft hij dus jarenlang zijn belasting voor betaald om er na 2 jaar achter te komen dat hij zijn situatie al eerder om had kunnen draaien…
@lekbak:

Dan doen ze het toch vrijwillig ..

Of is het voor “hoger opgeleiden” te min om dienstbaar te zijn ..
@lincoln: Daar heb je zeker wel een tiende seconde over nagedacht? Helaas was dat net te kort om te bedenken wat dat voor het bedrijfsleven doet…
Er zijn juist veel te veel verkeersregelaars in Nederland…

Honderdduizenden junior kantoorklerken met baby-Volvo’s die de doorstroming regelen door het overige verkeer op te jagen…

Honderden Nederlandsr containercowboys die door hun vrachtwagen op onverwachte momenten op de linkerbaan te gooien regelen dat de junior kantoorklerken met hun baby-Volvo’s de doorstroming niet al te goed regelen…

Duizenden Oostblok-vrachtwagenchauffeurs die hun Nederlandse collega’s daarbij helpen door exact hetzelfde te doen. Alsof het afgesproken is met elkaar in een soort van Warschau-pact….

Dan zijn er honderdduizenden verkeersregelaars die eigenlijk allang met pensioen hadden moeten zijn, maar als ware volkshelden voorkomen dat er te hard gereden wordt in de spits door uitgerekend dan gewapend met camper of caravan ons wegennet veilig te houden…

Dan heb je nog de special forces van de Audi-brigade, die als ware volkshelden voorkomen dat het verkeer over gereguleerd wordt door demonstratief oppositie te voeren…

En mijn persoonlijke favoriet onder de verkeersregelaars, de carrière-Milf… Die met haar Mini Countryman of Range Rover Evoque dag in dag uit in de 30 kilometerzone’s rondom scholen plichtsgetrouw kinderen van de zebrapaden veegt zodat het overige verkeer daar geen hinder van ondervindt…
Waarom kunnen hiervoor geen jongeren en/of werklozen worden ingezet? Moet toch prima kunnen.
@berlinetta:

Yep ..
Zou heel makkelijk zijn ..

Maar schreeuwen blerren en paniek zaaien brengt veeeeeel meer subsidie op ..
Ik heb niet de indruk dat verkeersregelaar een full time baan is met een fatsoenlijk inkomen. Misschien kan Traffic Support daar maatregelen nemen die het aantrekkelijker maken.
Heb en ook verkeersregelaar omdat ik het voor mijn werk wel eens nodig heb. Niet meer niet minder. Om dagelijks te doen..? Nee dank je. Die mannen verdienen echt geen knoop terwijl wij best bereid zijn om meer te betalen. Je krijgt een mooi 0 uren contractje en je kunt op de gekste tijden op komen draven.
Komen ze die tekort ja ? Vind je het gek, die mensen worden vaak gestuurd door de UWV die dan mensen regelt voor bedrijven. Ze krijgen het minimum loon en weer of geen weer, elke dag paraat staan!
Gooi die salarissen maar omhoog dan komen ze vanzelf wel..
Flitsen vanwege verkeersveiligheid met relatief hoge boetes. Maar wanneer het er echt op aankomt om het verkeer in goede en veilige banen te leiden dan geven ze een duppie uit. Vind je het heel gek dat er dan geen hond wilt?

Geld is belangrijker dan veiligheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).