Verliest Red Bull zijn hoofdsponsor aan Racing Point?

Auteur: , 51 Reacties

Lawrence Stroll heeft zijn begerige blik laten vallen op Aston Martin.

Lawrence Stroll

De beurswaarde van Aston Martin bevindt zich momenteel niet op een hoogtepunt. Stroll ziet daarom zijn kans schoon: AutoCar meldt namelijk dat de miljardair van plan is flink belang in het Britse merk te nemen.

Stroll senior leidt een consortium van beleggers om zich in te kopen in Aston Martin. De Canadese zakenman kennen we natuurlijk als de eigenaar van Racing Point en als de vader van Lance Stroll. In zijn vrije tijd is hij een fervent Ferrari-verzamelaar. Zijn vermogen bedraagt zo’n 2,34 miljard euro.

Als Stroll en consorten een vinger in de pap krijgen bij Aston Martin kan dit nog wel eens grote gevolgen hebben voor zowel Racing Point als Red Bull. Aston Martin is momenteel namelijk de hoofdsponsor van Red Bull. Ook werkten ze samen aan de Valkyrie. Met Stroll als (groot)aandeelhouder zou het zomaar snel afgelopen kunnen zijn met deze samenwerking. Volgens een bron van Racefans.net worden de Racing Point-wagens straks in het British Racing Green van Aston Martin gehuld als het aan de steenrijke Canadees ligt.

Momenteel is er nog niets officieel bevestigd door Stroll dan wel Aston Martin. Aangezien het nieuws echter uit betrouwbare bron komt is het te verwachten dat we hier binnenkort meer over horen. Als het allemaal doorgaat zijn we zeer benieuwd wat de Canadese miljardair voor Aston Martin in petto heeft.

Bronnen: Autocar & Racefans.net51 reacties

Voor mij een raadsel waarom een klein verliesgevend sportwagenmerk een Formule 1 team sponsort. Er zit niet eens een Aston Martin motor in.
@karaya: Ze willen er net zo succesvol mee worden als Spyker.
@donvincenzo: Die Muller blijkt een trendsetter.
@karaya: Het gaat om de chassis, net zoals de auto’s.
@bassx: Het chassis is van Red Bull.
via iPhone app
@karaya: Nope, het is een Aston Martin Red Bull Racing chassis met een Honda krachtbron. Daarnaast ligt het volledig in lijn met de huidige strategie van het merk.
@bassx: Geef het een naam, de technische inbreng van Aston Martin is nul.
@karaya: dat zit in een deel van hun eigen auto’s ook niet, want AMG
@jochen: Je dacht dat ik dat niet wist? Dat maakt het alleen maar merkwaardiger. Ze gebruiken zelf Mercedes motoren en sponsoren een team die Honda motoren gebruikt.

En ze draaien zwaar verlies.
Waarom koopt hij niet gewoon de hele FIA en alle teams.. dan kan zijn zoontje tenminste wereldkampioen worden..
@hans75: 😂🤣😂🤣
@hans75: Zo heft hij het in de F2 gedaan en zie het resultaat.
@dees: Formule 3*
Lijkt me eigenlijk wel logisch. Dan kan Red Bull Racing zonder gezichtverlies Honda als titelsponsor nemen, en zitten er dezelfde motoren in de straatauto en raceauto van Aston Martin. En een British racing green auto op de grid, yes please.
@tvklarenbosch: Aston Martin motor ligt al in de Racing Point. Aston Martins rijden met Mercedes motoren tegenwoordig.
@fork5: Dat is toch precies wat @tvklarenbosch ook zegt?
@gewoondirk: oeps compleet verkeerd gelezen haha
@gewoondirk: @fork5 niet bepaald! De Valkyrie heeft een Cosworth motor
@kjeld: en Aston Martin bouwt zelf een V12. Maar het grootste deel van de motoren komen wel gewoon bij Mercedes vandaan
@tvklarenbosch: Inderdaad! Snel weg met die lelijke roze hokken!
@dutchdriftking: Mijn dochter van 4 vindt ze prachtig. Goed voor de acceptatie onder een breder publiek?
@metalmike: Haha oke, dat is een goede reden om ze te houden.
Waarom is dit artikel geënt op de “hoofdsponsor” van het F1 team van Red Bull? Die zouden in Honda een veel logischer titel sponsor hebben en hebben met energiedrankjesfabrikant Red Bull gewoon altijd al een echte hoofdsponsor. Maar voor Aston Martin als autofabrikant is dit fantastisch nieuws.
@mashell: AM is alleen maar naamsponsor toch? En het is niet dat (afgezien van het geld) er veel verloren gaat bij RB als ze vertrekken. Wellicht alleen de promofilmpjes met DB11’s die nu met een Honda Civic moeten worden opgenomen.
@gulli: inderdaad naamsponsor, ik noemde dat titelsponsor. Maar ik ben zo’n koffiezwart vermoeden dat de hoofdsponsor van Red Bull Racing toevallig ook Red Bull heet. Dat zijn immers de grootste letters op de auto. Aston Martin zou geen groot verlies zijn, zou ook ruimte bieden aan Honda die als beloning voor hun enorme stijging in prestaties in 2019 wel een prominentere plek verdiend hebben.
@mashell: Honda doet dus gewoon z’n werk…
@gulli: wat dacht je van in een Honda NSX
@auto62: jonge, een ‘95 1.6 met chippie, downpipe, snelle nokken en een 2” uitlaat blaast die NSX zo het circuit af!
Mooi om te zien.. het nieuws wordt verspreid en direct schiet de koers van Aston Martin met 18% omhoog in een paar uur. British racing green op de grid, yes!!
Afgezien ik tegen paydrivers in de F1 ben, lijkt dit me een win-win… zolang Honda het ook prima vindt.
RB met Honda is logischer.
Die Racing-points hebben sinds 2005 al geen sponsor gehad waarmee je je als F1 geloofwaardig maakt: eerst hadden we Jordan: een echte F1 held die zijn team opricht: logisch.
Midland? Investeeronzin.
Spyker F1? Luchtkastelen.
Force India? Speeltje van een gepakte fraude Indier-Miljardair (meeste Miljardairs in India zijn te linken met fraude, niet allen worden aangepakt). .
Racing Point: overgekocht speeltje zodat zoonlief kan racen.

En daarnaast kan ook dat achterlijke roze-blauwe gedoe van BWT eraf.
En ach, Aston Martin hoeft niet op een winnende auto te staan; Aston Martin staat niet bekend omdat ze de beste auto’s hebben.
@gregorius: BWT is wel een serieuze sponsor. Dat vaalroze is mss niet fraai, maar ze betalen netjes en zijn actief in veel verschillende klasses. Ik zou ze er niet uitmieteren als Stroll zijnde, zeker niet voor zo’n kansloze vestzak-broekzak constructie.
@jaapiyo: Dat roze is juist geweldig. Er zijn al genoeg teams in de autosport die dertien-in-een-dozijn kleurenschema’s hebben. Dat roze met blauwe letters BWT springt er goed uit. Maar als Stroll de Formule 1 wagens nou in dat AMR-fluorgeel uitvoert ben ik ook tevreden, dat is ook lekker anders.
@jaapiyo: Perez jr. : “Mijn papa was F1 coureur”
Ander verwend jochie op het plein: “bluf, laat eens een foto zien dan!”
Perez jr. druipt af; Papa in zn roze pakkie gaat ie niet laten zien.
Ik was heel even bang dat papa Stroll zoonlief in de Red Bull wilde gaan zetten, gelukkig is dat ons bespaard.
@spacemoon24: jup, inb4 Lance is de teammaat van Max
A$troll Martin RaCiNg. Wat een trieste bende.
Ik ben wel oprecht benieuwd naar wat dit zou betekenen voor de samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin. Valkyrie, Valkyrie AMR Pro, de Valkyrie Le Mans wagen, de Valhalla, ze hebben nogal wat projectjes samen lopen. En dan gingen er ook nog geruchten dat Red Bull zich als hoofdsponsor zou verbinden aan het Le Mans team, en dat Red Bull Racing mee zou helpen met het runnen van dat raceteam.
@edge: Nog een proefballonnetje:
Red Bull stapt er samen met Stroll in. Red Bull Honda, Alpha Tauri Honda en Toro Rosso Aston Martin AMG.
@Edge: dit allemaal inderdaad. Het is dik aan tussen die twee op dit moment.
Nou, als er één merk is dat deep pockets heeft, dan is het Red Bull wel. Genoeg om er zelfs 4 racewagens op na te houden. Ik vond het feit dat Aston ook een graantje mee wilde pikken in de F1 een zo mogelijk nog mindere effort dan dat Vic Muller een echt eigen F1 team er op na hield.
Als dat betekent dat BWT met hun lelijke kleuren verdwijnt, graag. Roze met blauwe bubbels, dat wil je toch niet op een racewagen.
@berlinetta: tsja, je kunt bijna geen raceklasse meer vinden waar ze géén team sponsoren. Goude handel, dat water.
Dan ben ik wel benieuwd hoe ze zich gaan inkopen. Leuk als ze een groot pak aandelen kopen, maar dan nog hebben ze geen directe invloed op de bedrijfsvoering. Daar is het bestuur voor.
Overigens: Als je vanochtend zelf aandelen Aston Martin hebt gekocht, kun je nu een mooie plus van 16% noteren. Wat een beetje gerucht al niet kan doen.
Zou wel gaaf zijn als AM echt een team zou worden ipv het nietszeggende Racing Point.

Red Bull overleeft het wel. Komt toch een budget cap.
Bizar als je 2,34 miljard vermogen hebt. Kan me niet eens voorstellen als ik 1 miljard zou hebben…😂
Meneer Stroll is blijkbaar niet bekend met een algemene wijsheid:

Hoe vergaar je een klein fortuin met een klein Brits sportwagenmerk?
Door met een groot fortuin te beginnen.
@sabrerator: dat noemen we nu “spend it wisely”
@sabrerator: Aangezien hij nog ruim 2 miljard waard is kent hij ook nog niet: “Hoe word je snel multimiljonair?” –> “Als miljardair beginnen, en dan de Formule 1 in gaan”.
@vaakbenjetebang: Precies. De topteams hebben een budget van bijna een half miljard.

Zelfs een multi-miljardair gaat binnen de kortste keren leeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).