Verrassing: ‘Bird Box Challenge’ gaat nu al fout

Auteur: , 56 Reacties

Goh, dat zag nou niemand aankomen.

Bird Box ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom moet je altijd alert zijn in het verkeer. En zelfs als je met vijf liter koffie of cola je best doet om te concentreren, gaat het nog wel eens fout. Dan is er gewoon sprake van dikke vette pech. Maar als blijkt dat jij alle vijf zintuigen hebt gebruikt in het verkeer en het gaat toch fout, dan heb je in ieder geval je best gedaan. Ook het beste paard struikelt wel eens.

Bewust één van je zintuigen blokkeren is daarom niet aan te raden in het verkeer. Helemaal niet de belangrijkste: zicht. Als er iets is waar je in een auto juist beter teveel van kunt hebben, is het ogen om je heen. Maar het moet, want er is een nieuwe Netflix-film. Bird Box met Sandra Bullock sloeg eind 2018 in als een bom en is momenteel waarschijnlijk de meest besproken nieuwe film. Ondergetekende is geen filmkenner en heeft hem nog niet gezien, maar het verhaal gaat voor een deel over het blinddoeken van jezelf en je kinderen. Dus dat is de challenge: blinddoek jezelf en doe dingen.

Onder die dingen moet dus níet autorijden vallen. Autorijden zonder zicht is levensgevaarlijk. Maar we leven in een wereld waar soms de internethypes belangrijker zijn dan het behouden van jouw veiligheid, maar nog belangrijker, die van anderen. Dat jij omdat Drake het zegt uit een rijdende auto stapt is je eigen probleem, in Utah gebeurde een ongeluk tussen een Bird Box-kopieerder en een onschuldige burger.

Bird Box ongeluk

Een 17-jarig meisje dat net haar rijbewijs had trok haar muts over haar ogen om de innerlijke Bullock in zich los te maken. Dat ging goed, voor ongeveer 5 seconden. Daarna parkeerde ze haar pickup-truck in de zijkant van een Honda HR-V. De materiële schade is fors, maar niemand is gewond geraakt. Bij een stuk wat The Drive over het incident schrijft, wordt gezegd dat tieners soms denken dat blind autorijden kan, omdat er in de film Bird Box een autoscène zit. Hierbij wordt in een nieuwe Jeep Cherokee met behulp van de rij-assistentiesystemen een smetteloze rit neergezet. Maar welke assistentiesystemen zitten er in een jaren ’90 pickup (wellicht weet @toyotafortuner dit)? Een dergelijke actie is gewoon oliedom.

Netflix reageerde ook door te melden dat je niet moet proberen om Bird Box na te spelen, want het kan zeer gevaarlijk zijn. Dan ga je je toch afvragen hoeveel wetenschappers onderzoek hebben gedaan om tot die schokkende conclusie te komen.56 reacties

Murica!!!. Het zal hier wel meevallen, met dit soort acties
@mikje90:

LOL .. 1 artikeltje geleden was het nog hel en verdoemenis in het NL verkeer ..
@lincoln: lekker roepen dat het gras groener is op een ander en 5 min later klagen dat er teveel onkruid bij de buren staat… welkom in 2019. 🤣
@tjorque:

NL fuck Yeah .. ouwe roodnek ..
@lincoln: Ik heb in dat artikel helemaal geen reactie gezien van @mikje90
@mikje90: ik zeg gevalletje natuurlijke selectie…
@mikje90: de keke challenge had ook in Nederland wat idioten geëist.
@mikje90: Ik wou dat het waar was.. jammer genoeg zijn er overal, inclusief in Nederland te veel idioten. Tuurlijk, er zijn veel meer in America.. en dat zien we in her nieuws… maar er zijn dan ook veel meer inwoners.
Rijden zonder een zak op je hoofd is al gevaarlijk genoeg, laat staan als je in Amerika woont en dit soort idioten het wegdek delen met je.

Deze emoji zegt alles:
🤦🏽‍♂️
@jamesbond007: dergelijke mensen zijn de reden dat er waarschuwingen getoond en geleverd worden bij elke film, video, artikel die je koopt. Hoe achterlijk ben je wel als je zo iets stoms probeert.
Haha, sukkels.

Sowieso was de manier waarop ze in die film zomaar even op de navi met geblindeerde ramen naar de supermarkt reden totaal over the top. Je komt niet eens normaal je afrit af laatstens naar de super 5 blokken verderop…
@jaapies: heb je de film gezien? Het is een jeep die alle rijasistenties heeft. Die de bestuurder op alle vlakken ondersteund. Dan kan je praktisch blind rijden, volgens sommigen. (Sarcasme off)
Manmanman…

Mijn eerste ingeving zegt overigens Dodge D-serie pickup. 100% zeker weten doe ik niet
@toyotafortuner: Ik zat zelf te denken aan een Chevrolet Silverado Extended Cab uit 1990-ish. Maar ik ben ook niet overtuigd.
@toyotafortuner: Chevrolet Silverado.
@crashingduke: oh ja, t model uit de late 80s?
@rondennis @toyotafortuner: Tja, die Dakota lijkt er ook wel op. Maar aan de velgen te zien denk ik toch aan Chevrolet.
@crashingduke: Dat type velg is typisch eind jaren 80 begin jaren 90 Amerikaanse 4×4. Op basis daarvan kan het zelfs een Nissan of een Toyota zijn. De deur is typisch Dodge Dakota. Chevrolet deuren hebben boven of onder nog een knikje.
@robert110: Ik zie wat je bedoelt. Ik ben om. Dodge Dakota.
@toyotafortuner: Lijkt mij een Dodge Dakota uit de vroege jaren 90 zoals deze: http://strongauto.net/wp-content/uploads/images/1992-Dodge-Dakota_22010.jpg
Volgens mij is het een chevrolet silverado
Dhjgfdsfjncdhjgsdghfddgg
@escort77: shit, Mijn bird box challenge is niet geslaagd. Reageren met een blinddoek lukt niet.
🙈🙈🙈
@netflix: “We don’t know how this started,”: serieus? Verrekte mongols…
@enjoypunani: dat is hun manier om de schuld op iemand anders af te schuiven
@jamesbond007: heeft netflix gezegd dat die idioot dat moet doen? Het is een film, iedereen weet dat dat gespeeld is onder gecontroleerde omstandigheden. als je dat dan doet is het natuurlijk je eigen schuld.
Darwin award material!

Ah nee juist een groot deel van Amerika ontkent de evolutietheorie. Misschien hebben ze ergens wel gelijk.
@tjorque: God works in mysterious ways…
@esprit_de_flandre: to quote the Editors: “if there really was a God here, he would have raised a hand by now…”
@enjoypunani: ga je hier serieus Netflix voor afvallen?
Met dit soort domheid kan je als filmmaker ook geen rekening houden. Dit is toch werkelijk te gek voor woorden…
@lekbak: ik hoop al geruime tijd op een sniper-hype in Amerika… komt er onbegrijpelijk genoeg niet 🤔
@tjorque: Ik hoop al geruime tijd dat men weer eens na gaat denken. De think challenge. Lijkt me de meest uitdagende challenge die je de nieuwste generatie kunt geven…
@lekbak: ik hoop dat Netflix de film The Human Centipede online slingert. Kijken of er wat Amerikanen te porren zijn voor die challenge… Bij nader inzien, doe maar niet Netflix. Die Amerikanen zijn er genoeg. 🤭
@lekbak: waarom moeilijke dingen doen als de televisie/bakkesboek/twitter/pseudo-nieuwssites/whatever het allemaal voor je voorkouwen?
Rijden met een zeventienjarige muts op je kop…

Lijkt me niks mis mee.
@moveyourmind: hangt af van de tijd van de maand.
Een motormuis had dit niet overleefd
@w115: motorrijders kunnen dit gewoon veel beter, die doen een blikken emmer over hun kop en dat gaat meestal gewoon goed.
@mashell:
Daar zagen we wel een luikje in zodat we wat zien. Soms wel met een raampje ervoor tegen de beestjes.
Mensen zijn dom wat dst betreft
Bird Brain challenge was een passender naam geweest.
Hoe laag moet je IQ zijn om zoiets daadwerkelijk te gaan doen? Kom op man
En niemand doet deze stunt in een tesla? Autopiloot?
Wat misschien nog wel het domste is dat de bestuurder uit is gestapt en heeft gezegd: ja sorry, ik reed met een muts over mijn hoofd, dus ik kon er niets aan doen. ..
@pomoek: zoals het een echte muts betaamt.
@pomoek:

Zo iemand zou je toch meteen een rotschop verkopen?

Omdat een of ander dom wicht zoiets achterlijks doet zit jij nu met een berg schade.
En van een verzekeringskwestie wordt je nooit beter, eigenlijk altijd slechter.
@timberleek: klopt. Het kan nog wel erger dan dat in de VS. Zag ooit in ee naflevering van het, toegeven sterk gescripte, Gas Monkey’s, dat een net opgeknapte auto in puin werd gereden door iemand zonder verzekering. 50.000 dollar in het putje.
Mensen, doe dit niet op de openbare weg, maar lekker bij de grand canyon of zo…
@335istage1: lijnt me zonde om zo’n mooi stukje mooie natuur te vervuilen met randdebielen
Doe maar naast een verlaten steengroeve ofzo. Kan dan later lekker dichtgegooid worden…
Zand erover.
@tjorque: lijkt me…
Die eerste zin van het artikel.. Briljant!
“Can’t believe I have to say this, but: …”

Ik vraag me af hoe dik je een boek kan maken met statements die beginnen met dat zinnetje…
De een doet dit met een auto, en 2 auto’s total loss. De ander met een boot, hup 280 containers foetsie..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).