Verrassing! Hamilton vindt F1 saai, wil vernieuwing.

Auteur: , 46 Reacties

Logisch, als je je teammaatje al zes keer op rij op het hoogste treetje hebt zien staan.

Verrassing! Hamilton vindt F1 saai, wil vernieuwing.

Hoewel Hamilton in het algemeen wordt beschouwd als de snellere/betere van de twee Mercedes-coureurs, komt LH44 er al een poosje niet echt meer aan te pas. Motivatieprobleempjes? Teveel pizza’s Swaggeroni tussen de races door? Geen mens weet het, maar Lewis pleit voor verandering. De weekenden zijn te saai en eentonig.

Lewis meent dat de F1 meer moet experimenteren om de raceweekends boeiender te maken. Het kwalificatie afvalsysteem (op meerdere manieren te interpreteren, allemaal correct) was een raar proefballonnetje en mislukte faliekant. Hamilton wil echter meer van dergelijke kleine aanpassingen die vaste patronen moeten doorbreken.

Afkijken bij de GP2

Wellicht, zo stelt de coureur, moet de F1 zich meer focussen op het format dat de GP2 gebruikt. Met andere woorden: meerdere races in één weekend, om zo weer wat sjeu aan de F1 te geven. Geen gek idee, ware het niet dat de kosten dan waarschijnlijk helemaal niet meer te overzien zijn. Voor een interessant inkijkje in de financiële mallemolen die Formule 1 heet, klikt u overigens DAAR.

Ook lijkt het Lewis wel een strak plan om het format per raceweekend te laten variëren. Daar hebben we dan weer iets meer moeite mee, aangezien het voor de niet-diehard fan nu al een redelijke opgave is om te volgen wat er allemaal gebeurt. Aan de andere kant: verandering van spijs, doet racen. (via Autosport.com)

Foto: Hamilton viert feest op Barbados. Wie wil weten wat Rihanna voor guitig pakje aan had, moet HIER even klikken. Maar dat doet natuurlijk niemand, want niet autogerelateerd.46 reacties

Ik vind Hamilton saai, ik wil ook vernieuwing.
@screamgt: Oja Rosberg is een feestnummer.
@screamgt: Hahaha wat zou het een sensatie zijn als Max zijn stoeltje krijgt
@pluiske666: Als showbal Hamilton meer uitdaging wil moeten ze juist het stoeltje van Rosberg aan Max geven 😆
@venividivici: of juist van stoeltje ruilen met Max.. Hamilton in de Torro Rosso
@pluiske666: Nee joh, geen sensatie dan wordt MB weer nummer1.
Ik hoopte de roze “binnenband” van Rihanna te zien, helaas…
Misschien moet Hamilton gaan voetballen
@lekkaah: hij heeft iig de looks voor een Balr
Qualificatie in identieke, teamonafhankelijke wagens. Bv Dallara chassis en Ford motor.
Quali als sprintrace van pakweg 20-25 ronden en punten voor het rijderskampioenschap
@tweetyv6: Wie gaat voor die kosten opdraaien? De topteams zullen niet voor de kosten willen opdraaien als zij geen input hebben, en de kleinere teams kunnen het niet betalen.

En het is ook niet alleen de aanschaf. Je zit met onderhoud, gereedschap, banden, transportkosten etc. Dat gaat aardig in de papieren lopen.
@Edge: De FIA & FOCA. Daar komt geld genoeg binnen. Andere optie: de coureurs zelf. Als je mee doet heb je meer kans op punten. De top 10 moet verplicht mee doen.
Dan is het geleuter over wie is de snelste coureur ook verleden tijd.
@tweetyv6: iedereen die de woorden “identiek” of “standaard” in de mond neemt als het over formule 1 gaat heeft geen idee waar hij het over heeft. Ga lekker die 36 andere klasses kijken waar ze met gelijk materiaal rondrijden.
-edit: kalm aan :)-
Een looping in het rechte stuk van Monza lijkt mij wel een leuke vernieuwing.
@opgooier: Ze moeten inderdaad niet kijken naar de GP2, maar naar Mariokart. Voeg wat lava toe langs de baan, laat coureurs bananen en schilden gooien naar elkaar en hang wat ballonnen boven de auto’s. Succes gegarandeerd!
@berlinetta: ik zou spontaan gaan stoppen met streamen en werkelijk betalen om te kijken!
Lewis is en blijft een pauper, elke vorm van enige klasse ontbreekt.
@bofkont: Wat is klasse volgens jou?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch op die link naar het pakje van Rihanna heb geklikt.
@berlinetta: tetten
@berlinetta: En toch he, die Rihanna heeft zich in de loop der jaren aardig laten verkloten met lelijke tattoos en piercings. Pak ‘m beet een jaar of 5 terug was ze veel mooier. Toen nog een schoonheid, nu een ordinair geil wijf. Als ik moest kiezen, ga ik voor schoonheid..
@viezefreddyw: Wat is er met vieze Freddy gebeurd?!
@lekkaah: Ook ik heb zo mijn grenzen.
@viezefreddyw: Klopt. Er was een tijd dat ik haar echt een mooie vrouw vond. Nu is het iemand waarmee je misschien 1x je meest smerige fantasie wil waarmaken om vervolgens onder de douche alle vieze schuldigheid van je af wil spoelen.
Je schildert met woorden, chapeau!
@MauritsH: Veel dank!
Gaat ‘ie toch iets anders doen, een rap carrière ofzo. Kan Max mooi zijn stoeltje overnemen.
Dat doet inderdaad niemand want zij is ècht lelijk.
@purepet9229: nee man
@purepet9229: ik vond haar toch wat leuker toen ze nog niet met een gigantische tattoo tussen/onder haar borsten rondliep.
Waarom als kwalificatie geen race, zeg maar een ronde of 20. De startopstelling is het omgedraaide eindresultaat van de laatste race. Kan leuk worden met veel inhaalacties
@jordip: Gefeliciteerd kerel, je hebt de race gewonnen! Ga nou maar snel achteraan staan! Dat werkt toch niet? Het hele punt van de kwalificatie is dat je goede prestatie beloond wordt met een goede startpositie.
V10 terug?
Misschien wat pikant gekleedde swagridboys inzetten
Spinners, airride en dikke subwoofers.
Alle coureurs vervangen door mooie meiden in bikini..Succes gegarandeerd…En nee, Mevrouw norge leest nog steeds geen Nederlands…
Banden door de coureurs zelf laten wisselen tijdens de race en één bandenwissel verplichten.
@erwh: En een ouderwetse Le Mans start
Toepasselijk haha, dat sfeertje op de foto boven het artikel
Een sport die zo klinisch is, gecastreerd is en gereguleerd is kun je niet spannend maken.

Ik vraag mij af of F1 of autosport überhaupt nog een toekomst heeft.
@Rick-dos: WEC is the way to go, en DTM
What else is new? Zolang ze winnen of goed presteren prijzen ze alles te hemel in, maar wanneer het even wat minder gaat worden het vervelende mannetjes en moet alles anders. Dat hebben we in het recente verleden ook al gezien met Rosberg, Alonso, Vettel en ook Hamilton. Het is gewoon een typisch karaktertrekje van F1 coureurs.
Ach ja, we willen verandering, maar ook alles bij het oude houden. Zo weten we eigenlijk nooit wat we willen.
“Hoewel Hamilton in het algemeen wordt beschouwd als de snellere/betere van de twee Mercedes-coureurs, komt LH44 er al een poosje niet echt meer aan te pas. Motivatieprobleempjes? ”

Wat dacht je van pure pech? Prestaties in China waren bijzonder goed gezien de auto dusdanig beschadigd was door Valtteri na de eerste bocht dat het één seconde langzamer was per ronde (aldus: Toto). De keren dat Lewis wél kon kwalificeren was hij ook sneller dan Nico. Eerste race van dit seizoen lag het ook niet aan de rijkwaliteiten en de laatste race hebben ze een verkeerde strategie genomen (gezien het feit hoe hard Max inliep op Lewis de laatste ronde), al was de race alleen maar om punten te pakken.
Wat nou als we even raar gaan doen en diesel motoren ontwikkelen voor de F1 het zou een hele aparte draai geven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).