“Verstappen is nu nog beter dan Leclerc”

Auteur: , 39 Reacties

De zin komt ons bekend voor. Ditmaal niet van een 'interviewer' met een oranje microfoon, maar afkomstig van een persoon die er daadwerkelijk verstand van heeft.

Max Verstappen '19

Hoewel Lewis Hamilton alsnog de wereldkampioenschappen aan elkaar rijgt, kunnen we zeer hoopvol zijn over de toekomst. Ondanks het feit dat ze piepjong zijn, barst de nieuwe aanwas in de Formule 1 van het talent.

Twee namen die vooralsnog er bovenuit steken zijn die van Max Verstappen en Charles Leclerc. Nu is dat vrij logisch, ze zijn jong én rijden nu al bij een topteam. Maar wie is er nu eigenlijk beter? Het Italiaanse Autosprint vroeg dat aan Formule 1 Coryfee Gerhard Berger. In het verleden reed Berger voor teams als ATS, Arrows, Benneton, McLaren en Ferrari.

Gerhard Berger

In die 14 jaar stond hij 48 keer op het podium, waarvan 10 keer op de hoogste trede. In zijn carrière behaalde hij 385 punten. Let wel, in die tijd kreeg je pas punten van af P6. De beste man was dus zeker geen Plätzchenbäcker.

Hamilton is een iets ander geval, hij presteert nog een niveautje beter. Maar Verstappen en Leclerc zijn voor nu de toekomst. Ferrari heeft van de beste rijders voor het veld voor de komende jaren.

Verstappen Leclerc

Daarmee steekt hij een klein beetje naar Ferrari en Vettel. Al vroeg in het seizoen had Berger kritiek op zijn oude werkgever, vanwege het feit dat ze Vettel onterecht voorrang gaven ten opzichte van Leclerc. Zeker omdat op de baan Leclerc duidelijk sneller was en is. Op de vraag hoe Leclerc en Verstappen zich tot elkaar verhouden, antwoordt de Oostenrijker als volgt:

Verstappen presteert de laatste tijd op een enorm hoog niveau. Zijn aandeel is enorm. Leclerc heeft Formule 3 én Formule 2 gereden. Verstappen stapte vanuit de Formule 3 over naar Toro Rosso. In de F3 hebben ze beide voor Van Amersfoort Racing gereden.

Op de vraag wie er dan nu toch écht beter is, komt eindelijk het hoge woord eruit:

De verschillen tussen Verstappen en Leclerc zijn niet zo groot. Maar op dit moment is Verstappen beter dan Leclerc.

Om met Kees Jansma te spreken: waarvan akte.39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En geeft hij ook een toelichting? Redenen waarom Verstappen beter is? Of roept hij zomaar even?
@viezefreddyw: ik gok dat de rede ervaring is…
@viezefreddyw:

“Verstappen presteert de laatste tijd op een enorm hoog niveau. Zijn aandeel is enorm.”

Daar is je toelichting ;-).
@willeme: Hmm.. Ok… Sterke toelichting ja…
@viezefreddyw: Als ik Gerhard weer spreek, zal ik ’t tegen ‘m zeggen ;)
@willeme: Haha doe dat Willem. Sorry als ik als een botte boer overkwam.
@viezefreddyw: Maak je geen zorgen! We delen uit, dus dan moeten we ook kunnen incasseren. Zeker als Jack Plooij kritiek heeft ;). Daarbij: het houdt ons alleen maar scherp!
@viezefreddyw: Ik kan niet voor Willem spreken, maar op mij kwam het niet bot over. Hele legitieme vraag naar aanleiding van dit schrijven lijkt me.
@viezefreddyw: Bot? Maakt niet uit want je rijdt Ferrari F430 ..
@viezefreddyw: Verstappen heeft een aantal jaartjes meer ervaring in de F1 dan Leclerc, en ligt op dit moment nog steeds voor in het klassement. Vergeet niet dat Leclerc pas 2 races heeft gewonnen. Het zijn misschien niet de meest doorslaggevende argumenten, maar in een 100% gelijke 1-tegen-1 zou mijn geld op dit moment ook op Max staan.
@jules713: En dan moet er bij die overwinningen ook nog de kanttekening geplaatst worden dat Spa en Monza powercircuits zijn waar Ferrari met hun bizar sneller krachtbron een gigantisch voordeel had ten opzichte van de Mercedessen en Red Bulls. Laat Leclerc eerst maar eens wat races meer uit zijn materiaal halen dan mogelijk werd geacht voordat we de vergelijking met Verstappen gaan maken.
@Edge: Bahrein vergeten? (Auto ging kapot laatste moment) en er was ook nog een race waar hij Vettel voorbij moest laten gaan.. denk dat er misschien nog wel meer teamorders waren. Leclerc is echt een toprijder en ik zelf denk, ondanks dat ik een Max fan ben, hij wel is eerder WK wordt (want Ferrari) dan Verstappen..
@Edge: en vandaag kwalificatie gekeken?
#OntslaJackPlo.. O wacht.
@str8six: daar wacht ik al jaren op ..
Je kunt zien dat Berger bij Kamphues op de kruk van Tom Coronel heeft gezeten vorig seizoen.
in 2020 Verstappen naar Mercedes, Mick Schumacher naar Ferrari en Vettel naar Red Bull. Dan zullen we zien wie de beste is!
@cockbustabob: JAAA!!1!1 En Hamilton dan naar Torro Rosso. Ofzo.🙄 En Norris’ een Ferrari motor geven.
@str8six: Romain Crashjan nog even naar Williams voordat ie de zak krijgt
Verstappen scoort meer punten tot nu toe, met misschien wel minder materiaal (zeker begin seizoen). Leclerc heeft paar keer wat steekjes laten vallen. Maar buiten dat moet je gewoon de juiste auto onder je kont hebben, anders maakt het geen reet uit of je net dat beetje extra hebt.
Ik denk dat dit een terechte conclusie is. Verstappen rijdt het hele jaar al goed, heeft de laatste 2 races wat fouten gemaakt terwijl Leclerc het afgelopen jaar vrij veel fouten heeft gemaakt en de afgelopen 2 races goed heeft gereden. Ik vermoed dat Ferrari in Singapore weer ouderwets het 3e team is. Mijn voorspelling: 1: Hamilton, 2: Bottas, 3: Verstappen, 4: Vettel, 5: Leclerc, 6: Albon.
“Hamilton is een iets ander geval, hij presteert nog een niveautje beter. Maar Verstappen…”

Had je dat mij een jaar geleden gezegd dan had ik het onderschreven, maar tegenwoordig vind ik Verstappen toch echt op het niveau van Hamilton zitten met misschien wat nuanceverschillen.
@Rick-dos: zolang Max zijn verstand niet gebruikt tijdens de races, kan hij totaal aan Hamilton niet tippen. Voorbeeld op er een maar eentje te noemen is de start in Spa dit jaar. Onbezonnen tot en met en gewoon vergeten dat de race niet in de eerste bocht alleen beslist word. Als je dan naar Lewis kijkt in Monza die probeert het een paar keer en berust dan in het feit dat hij toch 18 punten pakt(wat nog altijd beter is dan geen punten). Max reed tot dusver een solide seizoen maar als er na 5 jaar nog steeds zulke foutjes blijven inzitten dan vrees ik -helaas- voor Max dat hij zich nooit gaat kunnen meten met Hamilton…
@chrisvis: appels met peren. Verstappen weet heel goed dat hij niet voor het kampioenschap gaat, en zich dus meer risico kan veroorloven. Bovendien is die actie hem in het verleden (F3) wél gelukt, dus is het helemaal niet zo’n gekke poging. Ik ben er vrij zeker van dat hij als hij serieus om de titel had kunnen strijden, hij wel wat rustiger die bocht in was gegaan en een goede puntenfinish had geconsolideerd. Andersom heeft Hamilton dat ook wel eens aangegeven dat hij harder kan racen, maar dat bewust niet doet omdat puntverlies hem duurder kan komen te staan dan iemand die niet om de titel vecht.
@chrisvis: En als je de 20 voorgaande races bekijkt? Geen enkele fout gemaakt, dan zit hij echt wel op gelijk niveau. Wel eens dat de fouten eruit moeten.
@560pkferrari: 20 races? En wat dan eind vorig seizoen (akkefietjes met Ocon?)
@chrisvis: toen Ocon Verstappen van de baan af roste?
@chrisvis: Precies dit. Als Hamilton niet wint pakt hij bijna altijd consistent punten. En zolang hij tweede is en de winnaars elkaar blijven afwisselen kan hij dat ritme nog erg lang vol blijven houden. Verstappen denk altijd dat heel de wereld op hem zit te wachten en wel voor hem aan de kant gaat. Dat trucje heeft een paar keer gewerkt maar is intussen tegen hem gekeerd. Iedereen laat zijn auto gewoon staan bij Verstappen omdat ze weten dat hij het ook doet.
@chrisvis: je overdrijft wel een beetje.

Hamilton viel in Duitsland ook aardig door de mand met constant presenteren. Dus dat gebeurd hem ook.

De eerste bocht Spa was nou ook niet ontzettend kamikaze, maar duidelijk onverstandig achteraf. Daarvoor heeft Verstappen echter een behoorlijke reeks zeer goed en constant gepresteerd.

Al met al denk ik dat ze zeer gewaagd zijn aan elkaar en zou ik met zeer kleine marge inzetten op Hamilton bij een direct vergelijk.
Zullen we stoppen Red Bull een topteam te noemen? Dat is het duidelijk niet het is minder slecht dan het middenveld, ja dat is waar, maar voor een topteam zijn ze niet consistent en niet snel genoeg. Het budget is het enige waarop dat gezegd mag worden…
@gebruikersnaam3: Red Bull is aanzienlijk beter dan Ferrari en wat minder goed dan Mercedes-Benz. Dus wat mij betreft gewoon een topteam ;)
@willeme: Red Bull is altijd alleen na de zomer een topteam. De eerste helft hobbelen ze altijd achter de feiten aan.
@willeme: aanzienlijk beter dan ferrari maar wel 100 punten minder in de constructeurstitel?
@jonathan1996: Yup. Bij Ferrari hebben ze twee coureurs die voorin meedoen, bij Red Bull waarschijnlijk vanaf dit weekend. Gasly heeft structureel onder niveau gepresteerd, eigenlijk.

Bij Ferrari hebben ze net even lekker extra punten binnengeharkt, omdat hun auto met veel vermogen en weinig downforce goed past bij Spa en Monza. Bij Red Bull zie je iets van groei, bij Ferrari vind ik dat minder het geval. Veel gaat afhangen hoe ze de komende paar races zullen presteren ten opzichte van Red Bull.
Momenteel zal Verstappen beter zijn. Over een jaar of twee zullen de heren op gelijk niveau staan.
@dutchdriftking: Dat zal helemaal aan de auto liggen.
@venividivici: nee. De heren kunnen even goed zijn. De auto bepaald de resultaten.
Zet ze maar in dezelfde auto, de enige manier om te kijken wie t beste is. Op dit moment is bottas het beste, na goddelijke hamilton
Tijd zal leren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).