Verstappen valt stil tijdens training Bahrein

Auteur: , 16 Reacties

De eerste vrije training van de GP van Bahrein is voor Max Verstappen zeer slecht begonnen.

Max

Tijdens de training klaagde de Nederlandse coureur over problemen met zijn Renault-motor, hij verloor al het vermogen. Zonder een tijd te noteren moest Max zijn auto langs de kant zetten. Hij haalde de pitstraat net niet, maar duwde samen met de marshalls zijn bolide terug naar de pits van Red Bull.

“I’m running out of speed, the car is not accelerating”, zo meldde de Nederlander over de boordradio.

De kans dat we Max nog in actie gaan zien tijdens de eerste vrije training is zeer klein. Red Bull spreekt van een elektronisch probleem en zou hard er hard aan werken om de auto van Verstappen toch nog de baan op te krijgen:

Max back in the garage during FP1 as the Team investigate an electrical issue with his #RB14. Team hard at work in the hope he’ll be back out for the session.

Om 17u staart de tweede vrije training (tot 18:30). Morgen is van 14:00-15:00 de derde vrije training, vervolgens start om 17u de kwalificatie. De race is zondag om 17:10. De uitslag van vorig jaar lees je hier.16 reacties

Paniek PANIEK!!!!
@mikje90: peeuw peeuw peeuw!
@henk_he: In dit soort situaties blijf je altijd; koelbloedig!
Honda heeft haar Turbo moeten redesignen naar aanleiding van vorige week en dus heeft Torro Rosso nog maar 1 reserve Turbo voor het hele seizoen. Daar wordt de F1 echt niet leuker voor de toeschouwer en goedkoper voor de teams door.

Nu iedereen weer in de stress door brakke Franse electronica (zijn dat soms 10 jaar oude Megane onderdelen ?), terwijl het seizoen amper begonnen is. Wat een ontiegelijk geneuzel is dat F1 de afgelopen jaren geworden zeg, beetje hypermilen ala endurance racing, niet kunnen inhalen, saaie betaal-circuits, onnodige elektronisch meuk, veel te veel regels, zeer beperkte hardware limieten, waardoor innovatie en competitie juist gehinderd wordt (want je kan bijna geen upgrades introduceren zonder flinke straf). Waar is de tijd gebleven dat je verheugde op een race wegens de te verwachten acties en gevechten i.p.v. politiek correcte optocht met geknepen billen wegens de betrouwbaarheid naar de finish toe ?
@dawwg: niet echt een nieuw probleem
@dawwg: en zelfs met al die beperkingen wint gewoon het team met het meeste geld. Je kunt dus ook stellen dat de beperkingen nog niet ver genoeg gaan. Als je minder beperkingen gaan doen profiteren daar alleen de rijke teams van en wordt het nog voorspelbaarder.
En al de rest? Of reed die alleen? #maxblog
@dromedaris: was de azijn lekker?
En mag Mercedes kennelijk doodleuk een nieuwe schoorsteen plaatsen bovenop het bodywork of hebben ze dat nu allemaal in Bahrein vanwege de hitte? Zag net even de eerste beelden van de vrije training.
Here we go again…
De enige manier om de f1 weer leuk te krijgen is overal een regeninstallatie aanleggen.
Electronic Francais c’est la Merde!
Hoorde ook dat de waterkoker stil gevallen was. En dat Max z’n nagelknipper kwijt was. Gaat een lekker weekend worden zo.
@marklevinson: het is geen Libelle hier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).