Vet! Dit is eigenlijk een Porsche Boxster

Auteur: , 34 Reacties

Maar dan wel eentje met een bijzonder klassiek uiterlijk.

Wie vorige maand op Zandvoort de Historic Grand Prix heeft bijgewoond, struikelde bijkans over de klassieke en moderne Porsches. Zo waren er ook enkele 356 Speedsters aanwezig en speciaal voor de liefhebbers van dat model heeft Stärke (gevestigd in Scottsdale, Arizona) gave replica’s ontwikkeld.

Deze replica’s worden gebouwd op basis van Boxsters die tussen 1998 en 2012 het levenslicht zagen. De Boxsters worden vrijwel volledig gestript waarna de cabrio’s nieuwe koetspanelen krijgen. Daarnaast worden de Porsches voorzien van een custom interieur om de gelijkenis met het origineel nog groter te maken.

Kost dat? Behoorlijk wat, maar verwacht geen Singer-tarieven. De conversies starten vanaf 59.950 USD, al zul je dan zelf nog een donor-Boxster mee moeten brengen. De Speedster Outlaw voegt daar nog een nieuw uitlaatsysteem en instelbare veerpoten van Bilstein aan toe. Deze conversie doet minimaal 79.950 USD.

Het mag nóg extremer? Neem de Carbon Fiber Outlaw. Deze editie krijgt een 3.7 liter motor met 375 pk en een koetswerk van koolstofvezel, maar daar hangt een stevig prijskaartje van minimaal 149.950 USD aan. En dan moet je zelf nog een Boxster meenemen. Aan de andere kant: een originele 356 Speedster in fatsoenlijke staat kost je al gauw een tonnetje of drie…34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een mislukte proporties. Ben eigenlijk wel benieuwd naar echte foto’s ipv digitale renders.
Die achterkant doet me denken aan de kont van Cartman
@kenner: Ik kan ‘m niet meer kijken zonder in de lach te schieten! De Porsche Cartman is geboren!
Vette bak!


Oh nee, toch niet….

Vrij smakeloos geheel. Veel te groot, en een ander dashboard is geen optie?
Ik moest pas echt lachen bij het zien van de voorkant. Die koplampen maken de auto een karikatuur van zichzelf.
@awesome: en wat rijdt u zelf?
@720s: een 720s. Zonder koplampen, om het mooi te houden. Nou goed? Wat doet dat er toe? Dit ziet er toch gewoon niet uit.
@720s: m’n vriendin
@pindakoning: Lijkt me een beetje gay, maar alles kan natuurlijk dus doe vooral je ding
@720s: Ah daar hebben we er weer een. Je mag blijkbaar geen kritiek hebben als je zelf niets beters rijdt/hebt. Zou toch bijzonder vreemd worden als dat zo zou werken. Dan zouden er alleen filmrecensies mogen worden geschreven door mensen die al een keer een oscar gewonnen hebben? Boekrecensies alleen door Pullitzerprijswinnaars?
@Gulli: @sr20det: @pindakoning: ohh sorry ik dacht dat we met een beetje sarcasme hier wel mee konden dealen. Sorry dat ik op jullie perfectionistische teentjes heb getrapt.
@720s: de deksel op je neus krijgen en het dan snel afdoen als sarcasme. Daarnaast slaat de opmerking over “perfectionistische teentjes” ook kant noch wal.
@kuyl:
https://www.autoblog.nl/nieuws/eerste-italdesign-zerouno-van-15-miljoen-euro-geleverd-102825
Lees eerst even de reacties onder dit artikel. Dan kritiek hebben.
@720s: mijn Nickname is in ieder geval geen afgeleide van wat ik zou willen rijden….
Lijkt op een pissebed. Sorry.
@nicolasr: weer eens wat anders als een poepende hond 😉
Dat dashboard detoneert behoorlijk met het geheel.
Ik krijg hier een heel erg Mitsuoka déjà vu van. Al is het dan wel weer typisch Amerikaans om i.p.v. een Nissan Micra een Porsche Boxter te gebruiken als basis/donor.
Uhh, echte foto’s?
Voorkant lijkt net een verbaasde uil
Fucking heiligschennis. Gelukkig zijn dit maar sjopjes en moeten de matrijzen nog besteld worden. Tip: doe het niet!!
Hahaha die koplampen! Alsof ie schrikt van z’n eigen spiegelbeeld.
Doet mij dan weer denken aan de “Porsche Bugster”

https://static.autoblog.nl/images/wp2016/bugster-porsche-kever-04.jpg

Een Kever op het onderstel van een eerste generatie Boxster.
Ben bang dat die hetzelfde oogt als zo’n PGO. Zo’n replica 356 kan ik wel waarderen, helaas zijn die ook niet meer voor een zachtprijsje beschikbaar
Nee bedankt. Doe het goed of doe het gewoon niet. Dit is een beetje zo’n 360 Modena op Toyota MR2 basis enndan prijzig
100% fan van het idee. 0% voor het resultaat. Het gaat mis op het moment ze er een 356 naast zetten, want dat is het niet.
Er zijn een hoop modellen uit de historie die prima een modern look kunnen hebben. Ik vind die E-type aardig gelukt bijv. Ik kan zelfs die verbouwde 8C waarderen.
Neem nou bijv de impressies die Audi van de ur-quattro liet zien, of BMW die met studiemodellen met inspriatie van de 2002. Doe dat voor de helft, en je komt een heel eind.
Terugkomend op deze; te veel ‘moet lijken op’ en te weinig ‘inspiratie van’ gevoel.
@gregorius: ik geef ze wel wat credits voor de interieurs; dat ziet er best gaaf uit voor een Boxster uit die tijd. Zou sommige uitvoeringen best in een normale Boxster zien zitten!
Ik vind die rode met bumpers en gaas over de koplampen echt heel gaaf. Ze mogen ‘m zo bij mij voor de deur parkeren.
Retro, nooit doen. Als stilstand al achteruitgang is…
Ik heb de 550Spyder altijd al een prachtige auto gevonden. De 356 speedster? Mweh. Niet echt. Te veel een kever. Maar goed. Dat is een mening. De Booster heb ik ook altijd een mooie auto gevonden, dus dit zou ik willen betitelen als een totaal zinloze actie. Niet doen.
Exterieur is wijs, interieur is het niet helemaal.
Ik ging zeggen wat een lomp onding, maar zie dat 20 anderen mij al voor zijn. :)
Er gaat niets boven het origineel!! Zelfs een replica op basis van een kever is nog mooier….
Waar ik dat wat Singer doet verfoei is dit juist heel goed. Evolutie van het origineel, respectvol, het moderne niet verbergen. En ook gewoon mooi. Helemaal goed dus.
Een echte 356 is niet echt meer te betalen en dit is een gaaf alternatief. Vraag mij wel af of je hier op kenteken kunt krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).