Vettel: “Hamilton zat gewoon wat te klooien”

Auteur: , 44 Reacties

De Duitser is even klaar met het lovefest tussen hem en HAM.

VET

Er bestaat een interessante dynamiek tussen Vettel en Hamilton in de Formule 1. De twee veelwinnaars gingen de afgelopen twee seizoenen de strijd met elkaar aan om de wereldtitel en dat zorgt natuurlijk altijd voor de nodige spanning, ondanks dat de twee voor andere teams rijden. Het dieptepunt werd bereikt in Bakoe 2017, toen HAM een braketest leek(!) uit te delen aan VET en VET daarna een kusje uitdeelde aan HAM achter de safetycar. We schrijven ‘leek uit de delen’, want uit de data bleek dat LH44 de rem niet betast had. Maar goed, op beeld zag het er toch uit alsof hij even extra laat op zijn gas ging of iets dergelijks waardoor het niet zo gek was dat Vettel opzet vermoedde. Desalniettemin was het natuurlijk peteroliedom van de Duitser om zich te laten provoceren.

Afgelopen seizoen konden beide coureurs hun vijfde titel pakken en daarmee Juan Manuel Fangio evenaren. Lange tijd leek Vettel de beste kaarten in handen te hebben omdat zijn Fezza de snellere auto was. Naar het einde van het jaar boog Mercedes dat echter volledig om, mede door wat fouten van Vettel en de zijnen. Toch was de Duitser gracieus toen de nederlaag definitief werd in Mexico. Hij wilde naar eigen zeggen graag dat Hamilton hem ook dit jaar weer flink tegengas zou geven.

Careful what you wish for, is na vandaag het eerste wat in ons opkomt wat dat betreft. Oké, Hamilton won de race (verslag) weliswaar niet, maar zijn team lijkt er een stuk beter voor te staan dan dat van Vettel. Gisteren was dat feit eigenlijk ook al duidelijk na de kwalificatie. Dit tot zichtbare ergernis van Vettel, die het nadien had over de ‘bullshit claims’ van Mercedes, dat in de winter Ferrari bombardeerde tot titelfavoriet en stelde dat het allemaal maar moeizaam verliep binnen de eigen gelederen.

Vandaag reed Vettel lange tijd vlak achter Hamilton aan, totdat hij het tempo moest laten varen aan het einde van de race omwille van redenen die nog niet duidelijk zijn. Dat VET echter überhaupt in de buurt kon blijven van HAM moet bemoedigend zijn geweest voor de Duitser, zou je zeggen. Maar Sebastian heeft daar een andere mening over. Volgens hem was Hamilton maar wat aan het aanklooien:

Geen idee wat Hamilton aan het doen was. Ik denk dat hij waarschijnlijk verveeld en ongelukkig was omdat hij de start verloren had. Volgens mij is het niet de eerste keer dat hij maar wat aanklooide. Hij was gewoon een beetje aan het spelen heb ik het idee. Ik werd ook over de radio verteld dat hij klaagde over zijn banden, maar uiteindelijk haalde hij het makkelijk tot de finish. Misschien had hij er vanaf dat moment gewoon geen trek meer in.

Dit verhaal zou in ieder geval wel verklaren waarom Bottas zo’n enorm gat sloeg naar Lewis. Tevens weten we dat Lewis een ontzettende dramakoning is, dus dat spreekt niet in zijn voordeel. Het zou echter ook betekenen dat LH44 bewust een potentieel puntje heeft laten liggen voor de snelste ronde. Zijn persoonlijk snelste ronde was maar liefst een halve seconde langzamer dan die van Bottas. Dat terwijl de Brit toch als geen ander weet hoe belangrijk een extra puntje kan zijn, gezien zijn ervaringen in 2007 en 2008. Wat denken we ervan, weet Lewis dat de titel al binnen is en maakt hij er een showtje van, of had hij het vandaag gewoon niet?

UPDATE: Mercedes heeft inmiddels aangegeven dat een probleempje met de vloer van Hamiltons W10 de oorzaak kan zijn geweest van zijn mindere snelheid ten opzichte van Bottas. Of dat Sebbie ook overtuigt…44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kindurs… huillie huillie boe..
Zuurpruim…
De hamiltons, vettels en verstappens uit deze wereld laten hun teamgenoot geen duizendste verder uitlopen dan nodig, 25 seconden expres is complete onzin.
@gwnbmw: Hulde
@gwnbmw: Mercedes gaf zelf het antwoord al, pay back! Bottas moest Hamilton vorig jaar in gewonnen positie voor laten gaan om het kampioenschap veilig te stellen. Nu mocht Bottas winnen en kon Hamilton het rustig aan doen.
HAM de dramaqueen
Ik snap waar vettel vandaan komt. Als het HAM even niet mee zit begint hij over alles te klagen en VET is gewoon gefrustreerd dat zijn ferrari dit weekend niet snel genoeg was
@amgisthebest: ik graaf het anglicisme ‘ik snap waar Vettel vandaan komt’ wel.
@jaapiyo: Ik zie wel wat je daar deed.
@jaapiyo: O nee, je deed niet !
Altijd naar anderen kijken Vettel, maar nooit zelf verantwoording nemen.
Ronde 43, Vettel op de boordradio “Why are WE so slow?”
@iphonistvongates: Hij geeft daar dus niet alleen de auto de schuld.
Een vijfvoudig kampioen loopt echt niet zomaar wat te klooien. Briljant ook hoe hij de pole wist te pakken na die superronde van BOT.
Als jullie een onderzoek over het motief dat Ham niet mee kon doen was het omdat zijn vloer beschadigd was. Aangezien hier altijd vam die Ham haters zijn kun je dat zeggen. Maar ja komt ook een beetje in de buurt van Vettel zoals jullie zeuren. Beter naar Sky sports f1 kijken dan Olaf Bluff.
@jasg: mee eens
@jasg: de lol van een blog dat in de reacties aanvullende info gegeven wordt!
Top jouw aanvulling! 👍 dank!!
(Jammer die negatieve insteek)
Hier de artikel research is alles. https://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-floor-damage-hamilton-australia/4354516/
@jasg: ik denk eerder dat dit een excuus zoeken is dan de werkelijke reden. Waar heeft hij die schade aan die bodem opgelopen vraag ik me dan af. Een bodem is een belangrijk onderdeel van de aërodynamica van de auto ja, maar als die zo beschadigd is dat hij dik 20 seconden inlevert ten opzichte van zijn teamgenoot dan is dat bijna een halve seconde per ronde. En natuurlijk gaan ze bij Mercedes niet openlijk toegeven dat Hamilton een beetje aan het freewheelen was maar van dit verhaal geloof ik niet heel veel.
@rhellema: Vindt ik ook. Het is altijd wat met die Hamilton…als er iemand sneller aankomt begint ie al te klagen op de radio, of als z’n teamgenoot hem eens verslaat, idem. Hij kan er niet op verliezen: Als ie ingehaald wordt heeft ie een excuus, blijft ie ervoor liggen dan is het zo een briljante coureur gelijk. Z’n fans geloven toch elk woord wat eruit komt.

Ik geloof het wederom niet dat hij vandaag een beschadigde vloer had.
@rhellema: als de bodem beschadigd is aan de achterzijde vóór de banden dan heb je een probleem met onder andere de temperatuur van de banden en de algehele airodynamica aan de achterzijde. Waarom zou Hamilton gas geven als hij toch niet bij Bottas kan komen, laat staan er voorbij gaan. Kun je beter managen en de buffer uithangen voor Bottas tegen Ferrari en RB.
@erik2907: Dat van die bodem is dezelfde bullshit als wat Hamilton riep in rondje 15 op zijn tweede set banden; dat ie de race niet op dit setje banden uit kon rijden en de achterbanden al begonnen te glijden…
@erik2907: maar waar heeft Hamilton zijn bodem beschadigd dan? Volgens mij is hij nergens over heen gegaan waarvan de bodem dermate beschadigd van kan raken dat hem dat in de race zoveel tijd kost om banden eventueel te koelen (hoewel dit volgens mij meer geregeld wordt door de bargeboards maar dat even terzijde). Nogmaals, ik denk dat ons een verhaaltje op de mauw gespeld wordt!
@rhellema: Exact. Herinneren we ons 2014 nog? Vrijwel elke keer als Vettel op z’n broek kreeg van Ricciardo kwam er een berichtje vanuit het Red Bull kamp dat Vettel met probleem X of Y te kampen had. Het zou mij niks verbazen als Mercedes nu even hetzelfde doet om Lewis een beetje opgepept te houden
@Edge: precies, dit is gewoon het beschermen van het imago van de absolute vedette in het team. Het is natuurlijk niet goed voor Hamilton om gewoon eens te zeggen dat hij zijn dag niet had.
Booo fucking hooo wat een zeurpiet is dit toch
Degene die aan het klooien was,waren renault en ricciardo .was een afgang zeg.max zal wel stiekem gniffelen.tevens laat hij meteen het klasseverschil tussen hem en gasly zien
@cthijs: hoezo zal max gniffelen? Lijkt mij niet nodig. Ik denk dat red Bull liever ricardo erbij had gehad. Het gaat ze punten kosten dit jaar. Red Bull had het beste duo.
@rolov: zou me niet verbazen als ze kvyat dit seizoen weer wissellen voor gasly,wat een zoutzak is dat zeg
Is Kubica ondertussen al eens gefinisht?
Hij gaf over de boardradio toch echt aan dat hij die snelste ronde ook wilde.
En dat lukte hem niet, dus denk dat de Update in dit bericht inderdaad de beste uitleg is voor de voorsprong van Bottas.
@reactief: He he, die gaat gewoon weer kampioen worden!
…’ik werd ook over de radio verteld’…vertalen vanuit ‘t Engels blijft een dingetje hè.
En Seb jonguh, wat was jij aan het doen, de kaaskop blaast je zomaar voorbij en de vissende ij- en puppiekoming wint de race. Die hadden we met z’n allen toch maar even vergeten voor het gemak ….
@autodrome: ij=ijs
Gaat behoorlijk hard met de kaalheid van de Heer Vettel 🤣
@cpp1: Dat is inderdaad heel erg belangrijk.
Wat ik hier mis is het verschil in afstelling. Bottas reed een hele snelle ronde in Q1, Hamilton moest een halve seconde goedmaken! Hij heeft 0.8 seconden goed gemaakt! Ik denk dat hij zijn afstelling gewijzigd heeft om dat te kunnen doen, en dat hij daardoor minder snel was in de race. Bij de start ging het niet 100%, bij Bottas wel, en gelijke auto, vergeet het, die kan je niet inhalen. Bottas heeft een uitstekende race gereden, bij Mercedes doen ze niet aan undercut strategieën op teamgenoten. Die vloer zal wel waar zijn, maar had niets uitgemaakt. Wat niet hielp is die extreem vroege pitstop om Vettel te coveren, onnodig achteraf.
@realhustler: die vroege stop was toch een undercut, anders hadden ze Bottas eerst moeten doen. Het probleem was nu dat ze op de nieuwe band nauwelijks sneller waren, anders had hij echt voor Bottas gezeten.
Vettel, koningin van de drama!
Aan het klooien? Ferrari was aan het klooien. De gok om zo vroeg naar binnen te gaan was veel te risicovol. Ja, misschien ben je sneller op je 2e setje banden en loop je lekker in op je voorgangers; maar je bent wel aan het knijpen aan het eind.
Nu was het zelfs zo dat Hamilton er op reageerde (konden ze van te voren bedenken) en iemand dus niet: Verstappen. En ja hoor, die haalt ze dan nog in ook.
Verloren strategie dus.
Het zou natuurlijk kunnen dat underbody problemen het gevoel geven van versleten banden…
UPDATE: Mercedes heeft inmiddels aangegeven dat een probleempje met de vloer van Hamiltons W10 de oorzaak kan zijn geweest van zijn mindere snelheid ten opzichte van Bottas. Of dat Sebbie ook overtuigt…

UPDATE: Vettel startte de race in engine mode 1 (snelste) na de eerste pitstop gans de race in engine mode 5 gereden. Beetje DD doen als “journalist” zou helpen.
Aan alle klagers, zeikerds, bluffers, liefhebbers, beterweters, geinponems en serieuzen die hierboven hun reactie hebben gegeven: Dank jullie wel. Is het niet heerlijk dat het seizoen weer begonnen is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).