Vettel over Verstappen: “Ik ben te oud voor deze ongein”

Auteur: , 63 Reacties

You ghave much ztill tzoo learn, young Padawan.

VET

Jazeker, het gaat uiteraard over het gebbetje van Max Verstappen in de persconferentie van gisteren na de F1-race in Frankrijk (verslag). Velen, inclusief ondergetekende, hadden stiekem opnieuw een grafsaaie race verwacht op het circuit van Paul Ricard. Pirelli had de bandjes meegenomen die Mercedes erg tof vindt en daar de layout van de baan op papier ook niet geweldig uitdagend oogt, was een eenvoudige Mercedes 1-2 on the cards.

Het liep een beetje anders, mede dankzij de goede werken van Sebastian Vettel. De Duitser had een puike start met zijn zachte rubber, maar kwam vervolgens klem te zitten tussen de twee Mercs. In een ultieme poging toch op zijn minst Bottas te pakken nam SV5 te veel risico in bocht één en stond de race opeens op zijn kop. Later bleek ook nog dat je (met wat hulp van DRS) wel degelijk kan inhalen op de baan in een moderne F1-auto, wat twee vermakelijke inhaalraces van VET en BOT opleverde.

Enfin, na afloop werd Max Verstappen gevraagd naar zijn visie op het incident en de Nederlander besloot daar met een kwinkslag op te reageren. Met een knipoog raadde hij het aanwezige journaille aan Vettel te bestoken met verzoeken om zijn rijstijl te veranderen, omdat deze ‘honestly’ simpelweg niet acceptabel is (video). Max voegde er tenslotte aan toe dat Vettel (als in: hijzelf) zich uiteindelijk ook niet veel van potentiële kritiek aan moet trekken.

Maar toen de schavuiten van de media Vettel confronteerden met Max’ uitspraken, zeiden ze dat laatste er uiteraard niet bij in de hoop een smeuïge quote te ontlokken aan de Duitser. De Heppenheimer hapte helaas slechts een beetje, door te claimen dat hij ‘te oud is voor dit soort grappen’ (volgens Reuters):

I’m too old for this stuff.

Na deze ontboezeming ging hij direct door met het herhalen van zijn lezing van de start, waarbij hij zichzelf overigens vrijpleit van blaam.

My start was very good but then I had no place to go. I tried to get out of it but in turn one it got very tight. I was very close to Lewis in front and Valtteri tried obviously to get his position back. He was under pressure from Max as far as I saw as well. And then I had no grip and lost the car. There wasn’t that much that I could have done differently.

Behalve voor de (koddige) kogels van Max moest Sebbie overigens ook nog duiken voor schoten van Lewis en ‘Nando. De Brit vond het onacceptabel dat Vettel vóór Bottas over de meet kwam. De Spanjaard riep na de crash over de boordradio ‘ik hoop dat hij schade heeft!’. Kortom, de emoties liepen weer hoog op in Frankrijk gisteren.63 reacties

Op Twitter geeft Vettel aan, dat het zijn fout is:
@sebvettelnews
🗣 “It was my fault, but now let’s move on and think about the next weekend.”
🔗 https://sebvettelnews.com/2018/06/24/vettel-lets-move-on-and-think-about-the-next-weekend/
@lacker: dat is een interessante. Volgens mij is dat account namelijk officieel niet van hem. Sebbie moet eigenlijk niks hebben van sociale media.
@jaapiyo: Ga ‘m zo nog bijna sympathiek vinden …sociale media is het afvalputje van de huidige maatschappij …
@jaapiyo: ja, hij bevestigde zelf dat hij daar te oud voor is
@lacker: Dat is dus hoe het gewoonlijk gaat met echte winnaars als Vettel, maar ook Verstappen, als ze zijn afgekoeld volgt vaak gewoon een realistische mea culpa.
Dan gaat ie toch lekker met pensioen? Kan hij ook eens plaats maken voor een betere coureur. Ik vind dat Vettel echt wel goed kan rijden, maar hij is net zo wisselvallig als mijn vriendin wanneer ze weer eens ongesteld is.
@berlinetta: laat haar aan de prikpil gaan, nergens meer last van!
@berlinetta: Zal wel komen door man’s wispelturige karakter.
Het gaat in deze nog om wat Vettel deed maar om hoe de sportcommisarissen ermee om zijn gegaan. Duidelijk was dat het om een raceincident ging. Waar Max daarvoor een zware penalty aan z’n broek kreeg, kreeg Seb er een milde straf voor. Heeft dus niets met Vettel persoonlijk te maken maar met de willekeur mbt straffen van de FIA/stewards.
@str8six: * “NIET over wat Vettel” deed moet dat zijn natuurlijk
Ik ben wel klaar nu met dat gezeur van Verstappen over ” de media”, het lijkt af en toe wel of ik naar een soort mini-Trump aan het kijken en luisteren ben. Er was geen enkele aanleiding om dit ter sprake te brengen. Als het je echt geen bal kan schelen dan doe je dat niet.

Verstappen blijft in zijn media optreden vaker wat ongelukkig. Dat wordt door zijn fans dan ‘eindelijk iemand die geen politiek correcte antwoorden geeft’ genoemd. Maar wat is er in godsnaam politiek correct aan de formule 1? Toch helemaal niets? Hij praat met de media zoals je van een jongen van 20 kan verwachten. Laten we het niet echt gladjes noemen.

Hij heeft natuurlijk ook de pech dat hij in een team zit met de meest mediageniek coureur van het hele veld. Ricciardo weet zelfs als hij onder presteert een positieve indruk achter te laten.

Wat is het probleem om, vanuit het team, even tegen Verstappen te zeggen dat hij misschien eens moet ophouden met dat gemauw en gewoon moet doen waar hij goed in is, remmen sturen en gas geven?
@pomoek: verstappen wordt al een half jaar lang door elke reporter behalve jack compleet de grond in geboort, zijn uitspraken worden verdraaid, coureurs halen hem neer waar het maar kan. hij maakt simpelweg een grapje.

kijk de video, het is overduidelijk sarcastisch (zelfs bij kimi is er een glimlach te spotten). m
@gwnbmw: dat eerste is niet waar, dat is echt totaal uit de lucht gegrepen.

Met “Jack” bedoel je die tandarts met een bruine neus die van zichzelf zegt dat hij een fan is en geen verslaggever?
Iedereen mag de “Verstappen humor” dijenkletsend leuk of, zoals ik, het gewoon flauwe opmerkingen van een jongen van 20 vinden. Als dit jouw humor is, prima, geniet ervan, maar waarom moet ik het dan opeens leuk vinden?
@pomoek: ik zeg niet dat je het leuk moet vinden, maar het was een sarcastische opmerking gericht op de media, in de stijl die bijvoorbeeld ricciardo ook vaak gebruikt.

jack is een fan van max, net als vele kijkers van ziggo. ik vindt nog altijd dat jack en olav samen hele leuke programma’s neer zetten, en dat hun engels toch verdomd goed is vergeleken met de halve paddock. hun interviews en commentaar zijn over het algemeen onzijdig, alhoewel ze extra aandacht besteden aan max, omdat vele kijkers daarvoor komen.
@gwnbmw: Ik vind Ricciardo vee leuker dan Verstappen. Gebruik ik deze nog maar een keertje: https://youtu.be/gAHMDVLggh8. Maar goed. Dat is maar mijn mening, jij mag van mij Verstappen een dijenkletser vinden. Verder zijn we het blijkbaar eens over Plooij. Het is geen verslaggever.
@pomoek: HaHaHa omg funny!!!11 :’)
@lekkaah: Ieder zijn meug.
@pomoek: maar wat is hier niet flauw aan dan? Hij vergelijkt zijn auto met een vrouw! Ricciardo zal met deze humor ook geen volle zalen trekken.
@rhellema: ieder zijn meug.
@pomoek: dan vind ik die opmerking van Verstappen nog redelijk doordacht naar de pers toe, dit is een beetje Ab Normaal humor in mijn ogen.
@rhellema: ok, waarom ik dit leuk vind: Ricciardo werd de vraag gesteld in hoeverre hij zijn auto anders behandeld dan Verstappen (als ik mij het goed herinner). Hij begint zijn antwoord serieus, maar maakt er al snel iets suggestief van. Hij heeft het niet letterlijk over sex, hij heeft het ook nergens over een vrouw, maar de suggestie is duidelijk. Zijn opmerking dat zijn stijl verschilt met die van Verstappen omdat Verstappen een jonge ongeduldige man is die ‘m er graag in ramt, wederom suggestief, is de kers op de taart. Hierbij maakt hij het verhaal rond. De suggestieve wereld die hij heeft gecreëerd gaat over in de werkelijkheid. Door er een grap van te maken geeft hij een echt antwoord zonder zijn teamgenoot voor zijn hoofd te stoten.

De grap die Verstappen maakt valt meer in de categorie uit de lucht gegrepen jij-bakken. Ik vermoed dat Ricciardo ter plekke de grap verzon heeft, terwijl Verstappen dit heeft voorbereid. Net als dat hij “de kopstoot” opmerking al had geoefend op zijn grote fan Jack. Hij zat te wachten op een vraag waarbij hij geforceerd dit zijpad koos, terwijl Ricciardo uiteindelijk antwoord op de vraag gaf.

Maat al was dat niet zo. Het Calimero gehalte is groot in de grap van Verstappen. Het ” ik is klein en zij zijn groot en dat is niet eerluk”. Dat vind ik gewoon kinderachtig. Maar nu zijn er een hoop mensen, in Nederland, die alles wat Verstappen er uit spuugt ‘geweldig’, ‘gewoon met zijn voeten in de klei’, ‘hij is zo gewoon gebleven’, en ‘lekker niet politiek correct’ vinden. Wat hij ook zegt. Ik niet. Soms zegt Verstappen ronduit stomme dingen. Opmerkingen als de kopstoot, ik ram iedereen van de baan, dat willen jullie toch zien want dat is mooie televisie, ik blijk toch nog te kunnen rijden en deze laatste opmerking vind ik gewoon niet snugger en zeker niet grappig.

Maar dat geeft verder niets. Ik vind Verstappen een geweldig coureur. Die fantastische dingen laat zien. Op de baan. Zijn weekend in Canada zal ik mij altijd herinneren. Maximaal onder druk staan en dan toch zo’n geweldige prestatie neerzetten. Dan ben je van de buiten categorie. Zolang ie maar geen cabaretier wordt.
@pomoek: om even een mooi voorbeeld aan te halen over hoe iets uit zijn verband getrokken wordt, je opmerking dat Verstappen zegt ik ram iedereen van de baan. Hij heeft dat helemaal nooit zo gezegd, hij heeft toen (volgens mij België 2016) gezegd dat hij niet zomaar voor die Ferrari’s opzij zou gaan, dan zou hij ze nog liever van de baan af rijden. Hij zegt daarmee niet dat hij zomaar mensen van de baan ramt, hij zegt dat de Ferrari’s niet hoeven te verwachten dat hij aan de kant gaat omdat er Ferrari’s aankomen, dan zou hij ze nog liever van de baan rijden en laat er nou niet één coureur op de baan zijn die zomaar anderen van de baan rijd omdat daar zijn eigen veiligheid ook mee in het gevaar komt. Ik heb een beetje het vermoeden dat wat Verstappen ook zegt het bij jou bij voorbaat al geen goedkeuring krijgt maar zodra het uit de mond van Ricciardo komt je er volledig in mee gaat. Dat is niet erg maar het valt een beetje op.
@rhellema: Ik vond mijn reactie al wat lang vandaar mijn wat zwart witte opsomming, maar je nuancering klopt, dat heeft hij gezegd. Ik blijf het een domme opmerking vinden.

Ik vind het totaal niet interessant om het over mijn persoontje te hebben maar je hebt, denk ik, geen gelijk. Ik vind het geweldig om Verstappen te horen praten over wegligging, hoe de verschillende banden zich tot elkaar verhouden, hoe hij iemand inhaalt enz. Hij wet waar hij het over heeft als het om racen gaat. Ik zal het nog mooier voor je maken: Hij heeft, volgens mij, er veel meer verstand van dan Ricciardo die gisteren en bijvoorbeeld ook in Spanje niet tot de juiste setup voor de race wist te komen. Maar een komiek is Verstappen, nogmaals wat mij betreft, niet.
@pomoek: weinig te doen vandaag?
@hplh: 😁
@pomoek: Kan je ook omdraaien; waarom moet iemand die een grapje maakt, zich druk maken of ene pomoek, een reageerder op een blog, het grapje wel leuk zal vinden?
@notsobig: Precies! Natuurlijkt hoeft Verstappen zich geen reed van mij aan te trekken! Alsjeblieft zeg, wat zou er van de wereld komen? Maar mag ik gewoopn wel zijn grap n iet leuk vinden of moet ik me wel iets van Verstappen aan gaan trekken?
@pomoek: Niemand beweert dat jij de grap leuk moet vinden toch?
@notsobig: zelfs ik beweer niet dat ik de grap van Verstappen leuk moet vinden.
@pomoek: Deze vind ik dan wel weer leuk.
@pomoek: niemand heeft gezegd dat jij het leuk moest vinden, en nu doorlopen
@raceface: Grappig, ik dacht dat ik zelf mocht beslissen wat ik van dit onderwerp vindt. Maar blijkbaar ben jij van de autoblog politie? Anders blijf ik hier nog ff lekker hangen!
@pomoek: Zodat de media ongestoord verder kan gaan met jou en mij een vals beeld van de werkelijkheid te geven…
@spylegion: Hij sneed zelf het onderwerp aan, er werd helemaal niet gesproken over de crashes uit de eerdere races.
@pomoek: toch is het leuk dat die ouwe jankende duitser nu ook weet wat het is om door twee coureurs uit hetzelfde team van de baan gereden te worden.
@spylegion: daar hebben Max Vertappen fan Jack Plooij wel voor. Maar een beetje kritische vragen stellen dat mag een journalist best wel doen. Dat een Verstappen daarover geïrriteerd raakt mag ook. Dat hij dit met een kwinkslag aan de pers duidelijk maakt, vind ik eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Hij tilt zo het journalistieke spel naar een hoger niveau, had ik niet van Max verwacht.
@pomoek: nee, lekker met z’n alle als Bottas of Kimi pr zinnetjes opdraven, top man, leuk! Lekker sensatie, olie op het vuur! De Senna’s, Schumachers, Montoya’s dat is wat we willen zien! Weet niet waar jij blij van wordt, maar hier smul ik in ieder geval van.
@piquet1986: Natuurlijk mag je van flauwe grappen op persconferenties houden, als dat je ding is. Ik kijk liever naar een race.
@pomoek: en ik naar allebei;-)
@pomoek: De meeste kijken liever alleen de race omdat de persconferentie zo tering saai is. Als er dan iemand een grap maakt, komen mensen als jij meteen om de hoek janken dat het niet jou humor is. En dan doen alsof de mensen die wel lachen hier mis zitten.
@duckmefaddy: Heb de persconferentie integraal gezien en die was veel leuker dan verwacht. Kimi houdt een monoloog van 3 minuten; Lewis brabbelt wat sentimenteels over Schumacher nadat ie weer een record verbroken heeft (wist ie zelf ook niet) en een Max die net zo makkelijk in Nederlands als Duits als Engels antwoord en de pers terecht van repliek dient, waar Lewis het helemaal mee eens is.

En Vettels’ 5s penalty was een lachertje, Max kreeg vorig jaar in soortgelijke situatie (‘remfout’) 10s terwijl het nog wel z’n teamgenoot was en gisteren kreeg een coureur ook 5s voor het te langzaam rijden achter de safety-car; dus met 250+ in iemand crashen in de eerste bocht is net zo gevaarlijk als 10km/u te langzaam achter een safety-car rijden ???

Moraal van het verhaal: niet consistent en mogelijk corrupt. Want toen Vettel vorig jaar onder de safety-car Lewis expres beukte, kreeg ie geen zwarte vlag omdat de FIA zich niet met de WK-stand wilde bemoeien. Wordt echt tijd dat de FIA een keer transparent wordt, het is al 40 jaar een corrupt wespennest en niemand die er wat aan doet …
@duckmefaddy: Dat eerste geldt ook voor mij, ik kijk ook liever een race dan een persconferentie. Ik ken eigenlijk niemand die dat andersom heeft. Als ik een persconferentie kijk doe ik dat omdat ik het leuk vind om te horen hoe de coureurs de race hebben beleefd. Wat ging goed, wat ging fout enzovoort. Een fijne grap tussendoor mag best. Dit vind ik leuk: https://youtu.be/gAHMDVLggh8. Maar als jij daar niet om kan lachen: Prima. Ik ga zeker niet tegen jou zeggen dat je iets wel leuk moet vinden. Ik zeg ook niet dat je iets niet leuk mag vinden. Dus wat mij betreft: Geniet van Max zijn humor. Ik hoop dat hij nog veel persconferenties gaat geven!
@pomoek:
Zeurpiet!
@desjonnies: is het al 5 december?
Volgens mij was het gewoon een grap met een sneer naar journalisten, Vettel werd daarvoor gebruikt maar daar ging het max volgens mij niet om. Wat een kleine kinderen, ze kunnen toch wel tussen de regels door lezen!
@maferick74: Klopt, het was een sneer naar de journalisten. Maar deze kunnen niet tussen de regels doorlezen. Bijna alles dat gezegd wordt, wordt uit context gehaald om maar een verhaaltje te kunnen schrijven. En kritiek kunnen ze al helemaal niet verdragen.
@maferick74: Het was ook een sneer naar die zuigende sensatiezuchtige journalisten, maar die vinden het leuk om de persoon in kwestie dan weer een hak te zetten door een geheel uit de context geschreven stukje. Daarom moet Max wel op tijd stoppen, want de media kan je namelijk maken of breken!
Ach, iedereen kan veel zeggen maar het was voor de toeschouwers een ‘leuke’ race. Drama en spektakel, helemaal prima. Als mensen met halve vleugels gaan rondrijden begint het echte werk.
Vettel kan moeilijk Max gelijk geven. Dan is zijn kritiek richting Max niet meer geloofwaardig. Verder kan Seb moeilijk anders dan toegeven dat hij fout zit. Max aanvallen zou echter ook onzinnig zijn. Het was een geslaagde media stunt met een serieuze ondertoon. Lekker laten gaan.
Zo’n domme actie uithalen en dan ook nog driver of the day worden…..ze hadden beter Leclerre kunnen kiezen gezien zijn prestaties dit hele weekend
@cabrioot: Helemaal mee eens! Daar stond ik ook wel even van te kijken. Ik vermoed dat het onverwachte doelpunt van Kroos de Duitsers een beetje naar het hoofd is gestegen en ze massaal op onze vriend uit Heppenheim zijn gaan stemmen…
Leuke photoshop, Jaap, maar ik had eigenlijk toch gehoopt op eentje waarbij je Sebs hoofd op Danny Glover in Lethal Weapon had geplakt.
Toch belachelijk dat iemand die een ander er af duwd en er straf voor krijgt en meerdere keren tegen een ander aan rijd, maar daar geen straf voor krijgt alsnog Driver of the Day kan worden
@juniorclk: Kun je nagaan hoeveel lompe F1 “fans” er zijn.
Och, ik vond het wel leuk, gewoon het meest ondeugende jongetje uit de klas en het beste jongetje van de klas moest er heimelijk om lachen. Zelfs bij het licht autistische jongetje uit de klas kwam een lichte grimas op het gelaat.
Plaagstootje, soort van wie de bal kaatst lekker pûh en heel lekker eindelijk niet politiek correct.
Nu nog de baan drastisch smaller maken zodat ze niet met 645 F1 wagens naast elkaar kunnen rijden en ze zullen als bij toverslag voorzichtiger worden en dit soort acties wel laten.
En het is waar: Duitsers hebben geen humor.
Als ik ooit de macht overneem in dit land (eigenlijk gewoon heel de wereld, waarom stoppen bij Nederland) zorg ik er eerst voor dat de media niet meer zulke onzin verspreiden. De roddelpers wordt als eerste tegen de muur gezet, en daarna wordt het de normale media verboden om te liegen om daarmee meer krantjes te verkopen.

Als ik het echt goed speel zorg ik natuurlijk dat Autoblog de enige is die overblijft en dat ze alleen nog maar nieuws over Volkswagen Diesels mogen plaatsen.
Natuurlijk was de straf van Vettel te laag en had Max een grappig punt, naar de media over hun reactie naar Max in het verleden, welke nu ook op Vettel van toepassing kon zijn, niets meer, niets minder.
Vettel liet gisteren zien hoe het niet moet, Verstappen liet zien hoe het wel moet. Soms zijn de rollen in één seizoen omgedraaid.
De stappen die Vettel verkeerd zet, worden met zachte hand en milde straffen bestraft, niet zoals het hoort, bij een geloofwaardige en eerlijke sport. Maar de F1-wedstrijdleiding moet ook maar eens vervangen worden, door een jongere en onafhankelijk lichting, misschien wordt er dan ook eerlijk geoordeeld over alle situaties.
@orichy: maar Verstappen wordt toch ook met zachte hand en milde straffen bestraft? Net als alle andere coureurs eigenlijk. Misschien wel fijn ook dat het “keihard aanpakken syndroom” de F1 nog niet heeft bereikt en een “foei” van de wedstrijdleiding en wat geklaag van de pers het enige is wat je als coureur te vrezen hebt.
Max is de troll. En als hij gewoon even alle Ali G en Borat afleveringen gaat bekijken kan hij daar ook erg goed in worden.
Ik dacht idd dat Max zijn comment gericht was op de media.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).