Video: agent schiet op minivan tjokvol kids

Auteur: , 52 Reacties

Eenmaal aangehouden is een vluchtactie nooit echt een topidee, maar om als agent nou meteen het vuur te openen op een minivan vol kleine kinderen?

agent schiet op minivan tjokvol kids

Aan de wet dien je je te houden. Ook als je Jeremy Clarkson of Richard Hammond heet. En als je politieagent bent trouwens ook. Maar om de Pistolen Paultje uit te gaan hangen voor de ogen van een stel kinderen, om iemand te dwingen de regeltjes na te leven…

Oom agent en de bestuurster van deze voetbalmoedermobiel met zes kinderen bakkeleien over een bekeuring, als de moeder op de vlucht slaat. Nadat deze karige vluchtpoging is verijdeld, is de politieagent in kwestie flink over de zeik en gebiedt hij de vrouw als de sodemieter haar auto uit te klimmen. Als haar 14-jarige zoon het voor haar op wil nemen, richt de agent een taser op z’n voorhoofd.

De bestuurster stapt heel even uit, maar de boel loopt alsnog uit de klauwen en als de broodnodige (?) backup ook aangekomen is, geeft moeders wederom gas. Daarop trekt de sterke arm der wet zijn pistool en opent het vuur op de wegrijdende auto.

Gevalletje police brutality of juist mom stupidity? Wat denken jullie? Filmpje!52 reacties

Beter kijken. Hij probeert de banden kapot te schieten.
@d15b2: Als je weet hoe een kogel werkt dan maakt dit het niet veel beter. Een kogel die ergens tegenaan komt veranderd meteen van richting. Dus je weet totaal niet waar die heen gaat.
@d15b2: Ow dus jij schiet op de baan altijd tienen op een bewegend doel. Knap staaltje.
Ik geef hem groot gelijk.. Hoeveel overvallen en schietpartijen gebeuren er niet door 14 jarige “kinderen”.
Sowieso heeft ze al een steek los om met haar auto door te rijden met zoveel kinderen erin, tijdens de aanhouding
@fj272: Toch is het wel slordig, hoor. Een 6-jarige hemelen sturen als je een overigens erg irritante vrouw een boete wilt geven.
@fj272: kinderen van 14 hebben geen vuurwapen en plegen geen overvallen, ja in GTA V misschien.
@casperfcb: Doe niet zo naief. Er zijn tientallen individuele voorbeelden te vinden van minderjarige (13-14 jarigen) die een gewapende overval pleegden.
@stihl: niet in nederland..
@casperfcb: Ook in nederland.
@azenomei: Noem er es één.
@casperfcb: jawel hoor.
@thomcarspotter: nou, niemand van mijn vrienden heeft een wapen?
@casperfcb: dat betekent dat je goede vrienden heb ;)
@thomcarspotter: Hij heeft geen vrienden.
@faalhaas: beetje laag niveau vind je niet? Dat zei ik toen ik 14 was…
@fj272: lol.. en mensen gaan discussiëren over het feit of een 14-jarige kan overvallen… niet over het feit dat jouw reactie laat zien dat je over geen logica beschikt
Als moeders gewoon had gedaan wat de agent had gevraagd was er niets aan de hand geweest, ze brengt nu zichzelf en haar kinderen in gevaar.

Aan de andere kant had de agent ook heel simpel de sleutels uit het contact kunnen trekken…
@motoragent: Als die k*ttekop nu gewoon was gestopt, was er inderdaad niets gebeurd. Lekker voorbeeld voor die kinderen. Je hoeft je niets aan te trekken van wat een agent je vraagt/gebiedt. Veeg maar lekker aan je laars.


Waar ik natuurlijk niet goedpraat dat die flik op een soccermombusje vol met soccermomkids schiet. Nummerbord opschrijven en thuis oppakken en dan in de bak flikkeren zal ook wel gaan.
@Vincegail: Daarom gewoon altijd doen wat meneer agent je vraagt, door er tegen in te gaan breng je jezelf alleen maar dieper in de problemen. Vinden doen ze je toch wel.
@motoragent: nooit luisteren en niets zeggen!
@motoragent: Ik denk dat die andere agent ook net aankwam voor “backup” en hun nog net zag vechten en vervolgens in de autospringen. En het gaat nou eenmaal anders met geweren en politie in Amerika.

Maar ik ben het er volledig mee eens dat de moeder de schuldige is, zonder de schoten bracht ze zelf haar kinderen ook goed in gevaar. Zij is sowieso de oorzak van de hele situatie….
Tja, waar blijven dan die hulppieten
Ik vraag me af wat er gebeurd was als deze mevrouw blank was geweest. Ik vind dit overdreven politiegeweld. Hij had haar kenteken, hij had haar op de dashcam en hij had haar gewoon kunnen volgen.
@dafmaf: Waarschijnlijk gewoon hetzelfde, waarom zou hier anders op gereageerd worden als mevrouw blank was geweest? Dat hele racisme-gedoe komt echt mijn neus uit…
@motoragent: Ik hoop het.
als die domme kut nou gewoon geluisterd had.. en meneer agent schiet gewoon op de banden, het is de moeder de het hele zootje in gevaar brengt.
@motoragent:

Dat klinkt alsof jij dus gaat bepalen wanneer er iets racisme is? Dan kunnen we lang wachten, denk ik…
Nog niet zo raar, je ziet ook gelijk dat ze nadat ze weg rijdt met hoge snelheid tegen het verkeer in door het dorp scheurt, de kans dat daar onschuldige slachtoffers bij vallen is ook aanzienlijk. Het enige wat ik me afvraag is wat hij dacht te gaan raken.
Een agent mag niet schieten wanneer de identiteit van de voortvluchtige bekend is of eenvoudig te achterhalen is en een uitgestelde aanhouding niet tot onmiddellijk groot gevaar leidt.

In dit geval zou ik dus oordelen dat de agent onnodig gebruik maakt van een geweldsmiddel. Ze richt immers geen vuurwapen op de agent of omstanders en zet haar voertuig ook niet doelbewust in als dodelijk wapen.

Een paar weekjes bureauwerk lijkt mij op zijn minst op zijn plaats.
Laat ik voorop stellen dat ik moeders de vrouw ontiegelijk irritant vind en nogal dom maar dat gezegd hebbende vind ik die agenten nog dommer.

Hebben die agenten nooit gehoord van de-escalerend werken? Waar gaat het hier om? Het gaat over een fucking bekeuring….
Dat ze wegrijdt terwijl hij haar sommeert de auto uit te doen is stom, maar op het moment dat ie met veel bombarie die vrouw uit de auto wilt trekken laat je de situatie escaleren. Het moment dat ze buiten de auto het gesprek aangaan is het perfecte moment om je punt te maken, de bekeuring af te geven en over je hart strijken dat ze is weggereden. Nee, meneer zal en moet haar arresteren. Vervolgens wilt ie een 14-jarig jochie die zijn moeder wilt beschermen ook nog taseren, Vervolgens met geweld de ruit breken en dan ook nog z’n collega die begint te schieten! En voor wat? Voor een bekeuring die mevrouw niet wilt accepteren….What the fuck….

Kijk als het een grote crimineel geweest zou zijn zou ik er alle begrip voor hebben maar we hebben het hier over een moeder met gezin die geen bekeuring in ontvangst wilt nemen. Nogmaals stom van haar en waarom doet ze zo moeilijk maar feit blijft dat je van een agent mag verwachten dat hij controle over de situatie houdt en kalm blijft maar vooral niet de situatie laat escaleren naar dit soort taferelen.
@Rick-dos:

Ik kan je alleen maar gelijk geven. Hetzelfde met die meid wiens ruit kapot werd getrokken door de campus-politie.
Die kan zun badge waarschijnlijk wel inleveren.
Knap staaltje onkunde van de agenten als je het mij vraagt. Totaal geen controle over de situatie waardoor de moeder uiteindelijk in paniek raakt. Werkelijk een stel amateurs.
Kogel in zijn bips schieten en een paar weekjes op de strafbank met dat petje.
Wat is er toch veel veranderd in de VS sinds in de jaren zestig voorzichtig een einde kwam aan de rassenscheiding… Wat hier gebeurd is te triest voor woorden.
Ik geef meneer de agent groot gelijk. Mevrouw had gewoon moeten gehoorzamen, dan was er niets aan de hand.
@towi1989: indoctrinatie lukt goed zie ik..
Triggerhappy cops…toch wel één van Amerika’s specialiteiten.Wat wil je, in een land geobsedeerd door vuurwapens.
Mevrouw had gewoon moeten stoppen inderdaad, maar dat de agent schiet op een auto vol kinderen is toch ook helemaal fout. Gewoon helemaal fout hoe die agenten handelen in deze situatie!
Het is hier de moeder die haar kinderen in gevaar brengt. Ze rijdt weg tereijl ze staande is gehouden. Dus voor luchtig geworden. Kan leuk weer de politie de schuld gaan geven. Maar hij doet zijn werk.
Ongelofelijk dat er mensen zijn die het voor de agent opnemen… 1984 is een goede film voor iedereen die het niet met me eens is
ik ben zelf Amerikaans en ben eigenlijk verrast dat vele mensen met mij eens zijn dat dit eigenlijk (nagenoeg) terecht is.
Overigens als het een auto vol volwassenen was was er waarschijnlijk niet eens aandacht aan besteedt wat raar is want een kind is net zo waardevol als een volwassenen of bejaarde. Geen speciale behandeling nodig dus…
@redneckdarian: Dat je als Amerikaan het terecht vind om te unloaden op een auto vol kinderen is niet raar, nee.
@bozewolf: Het feit dat het kinderen zijn hoeft toch niet uit te maken? Het leven van een kind is toch net zo waardevol als die van iemand van een ander leeftijd.

Dat en wow, wat ben jij bevooroordeeld, denk je nou echt dat alle 300miljoen mensen hetzelfde zijn en denken?

Dat en waarom kan die vrouw niet gewoon rustig meewerken en haar puber in bedwang houden.
@bozewolf: En nog 2 opmerkingen. Hij had er al laten gaan en dit is de 2e keer dat ze aan de kant wordt gezet. En de agent schiet echt niet op de mensen maar op de banden…
Amerikaanse agenten zijn echt te dom om te poepen heb ik het idee. Gewoon die snol weg laten rijden, er rustig achteraan rijden en verderop je collega’s een roadblock op laten zetten en verder kan je ze eventueel met beanbag/rubberkogel shotguns of tazers uitrusten voor als het echt uit de hand loopt, maar ook dat is niet aan te raden, een 6 jarige knapt niet op van een beanbag in het gezicht. Maar ze zijn nog te stom om te zien dat alles dat ze daar doen verkeerd is.
Kom op.

Stelletje dombo’s geef een bekeuring op kenteken. Wat liggen schieten waar kinderen bij zijn. Arme kinderen krijgen een trauma.

Als ze niet weten om te gaan met bepaalde situaties moeten ze ander werk zoeken. Was zeker geen dreigende situatie.
En dit bericht heeft niet de titel “Dwaas persoon aast op politie-chase met kinderen op de achterbank” omdat …. ?
1 woord: Muricah!
Ziek land. Wilde er ooit naar toe emigreren.

Kijk maar goed, dit is onze toekomst …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).