Top Gears Clarkson en Hammond zijn hun rijbewijs kwijt

Auteur: , 48 Reacties

Voor drie maanden, en in Frankrijk. Het moest een keer gebeuren...

Clarkson en Hammond (nog) met rijbewijs

Als een hoofdbestanddeel van je werk het voor de camera rijden met auto’s is, dan ben je erg zuinig op je rijbewijs. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje, en zo kan het zijn dat twee van de drie Top Gear-presentatoren, Jeremy Clarkson en Richard Hammond, een rijverbod van 3 maanden hebben in het land van kaas, wijn en baguettes. De reden: hun onvermogen om bordjes te lezen.

De heren waren in Frankrijk voor opnames van hun jaarlijkse Top Gear DVD-schnabbel, en onderweg in een Vantage en 911 GT3. Op de snelweg werden ze geklokt op 141 en 143 km/u, maar ze hadden niet door dat de limiet op dat stuk 90 was. Da’s pech, rijbewijs weg.

Clarkson/Hammond

Het ergste van het verhaal volgens Clarkson: (*vioolmuziekje start*) die gemene Franse agenten plunderden naast hun rijbewijzen de volledige inhoud van hun portemonnee. Ze mochten nog net hun kleren aanhouden, maar daar stonden ze dan, langs de kant van de weg. Geen probleem als je Clarkson heet, en een flinke backup crew met Range Rovers (en stand-in chauffeurs) hebt (en zo niet, dan bel je gewoon een privé-helikopter om je op te komen pikken, geld zat), maar voor wat minder gefortuneerde mensen zou dit een serieus probleem zijn geweest.

Afsluiter van zijn column in The Sun: ‘this explains why in the next series we seem to be doing a lot of stuff in Italy’. (Final Gear Forums, via)

Foto: achter-de-schermen beeld opnames Top Gear DVD48 reacties

Nare mensen, die Fransen! 911 gt3.. Feest!
@solmatje: en in Zwitserland dan? Daar zetten ze je vast …
Fransen kijken dus geen Top Gear?
@Alfarobert: dus dat is een vrijgeleide om wel de regels aan je laars te mogen lappen?
Alsof je je daar iets van aan moet trekken als je elke keer in een andere auto door frankrijk rijd.
@azenomei: Want in Frankrijk zijn rijbewijzen voertuiggebonden? Grapjas!
@benzinehoofd: Nee, maar ze gaan niet standaard iedere auto aanhouden. Wel houden ze je standaard aan in de auto die op jou naam staat. Dumbass -_-
Ik vroeg me altijd al af hoe ze sneller konden/mochten rijden dan de maximumsnelheid. Betalen ze dan gewoon de boete (en zorgen ze dat ze niet boven de 50+ komen)?
@mevipp: Ja, gewoon doen en bekeuringen betalen. Alhoewel ze soms ook wegen hebben laten afsluiten.
De Fransen hebben geld nodig, dus beboeten ze alle buitenlanders.
Dat zal mij dus nooit overkomen.Ik heb een pl**ris hekel aan Frankrijk.
Het is dezelfde ellende in Frankrijk als hier. De regering zit te springen om geld, dus wat is nu gemakkelijker om weggebruikers te pakken te nemen. Stukje 90km/h met onduidelijke bebording neerzetten op een weg van 130 km/h en je loopt hard binnen. Om misselijk van te worden, stelletje struikrovers.
@midasracer:

Fout, een struikrover is veel vriendelijker dan de overheid.

Een struikrover weet dat hij ene crimineel is, die beroofd je en die vetrekt dan weer zo snel als mogelijk. Die duivels in Brussel en Den Haag vinden het nog nodig om je naderhand in te wrijven dat het voor je eigen goed is.
@midasracer:
….”Stukje 90km/h met onduidelijke bebording neerzetten op een weg van 130 km/h”….
In Frankrijk? Onduidelijke bebording, als er ergens afgeweken wordt van de normaal toegestane snelheid van 130 km/h? Nergens in héél Europa wordt zoiets duidelijker aangegeven dan in Frankrijk. Meestal wordt het al vele kilometers van tevoren aangegeven op de matrixborden. Vervolgens wordt het één kilometer voor het begin aangegeven met gele borden met zwarte pijlen, die aangeven welke rijbaan afgesloten is. Dan wordt duidelijk aangegeven, dat er een max. snelheid geldt van 110 km/h, bij herhaling, om vervolgens aan te geven, dat de max. snelheid naar 90 km/h gaat.
Wie dit niet wil zien, zou niet in Frankrijk mogen komen. Maar ja, Top Gear drivers menen overal lak aan te mogen hebben, alsof zij God in Frankrijk zijn. Ik zeg: Gelijke monniken, gelijke kappen, ergo volkomen terecht!
@9000cse: Ze beweerden in hun verhaal in de krant dat ze het niet hadden gezien. Wellicht dat niet overal in Frankrijk dergelijke goede bebording wordt gebruikt?
@midasracer:
Wat zij zouden moeten beweren is, dat hun arrogantie niet toestaat om zich aan de regels te houden.
Ik doorkruis dat land bij regelmaat en ik denk niet, dat er één autoroute is, die ik niet bereden heb. Het gehanteerde systeem is overal hetzelfde en bevordert zo de verkeersveiligheid in grote mate. Ook de radiozender 107.7, die door heel Frankrijk is te ontvangen op de tolwegen, maakt er melding van. Sommige zelfs in het Engels!
Oh cock…
erg misleidende titel weer!!!
maar das juist zo mooi aan autoblog
wel weer typisch dat het alleen clarckson en hammond zijn en niet captain slow
@redneckdarian: waarom wordt hij zo genoemd denk je ;)
ach gut ..

het Britse oma-trio heeft weer publiciteit nodig voor hun infantiele kerst dvdtje ..
arme slachtoffers ..
-edit: nutteloze bijdrage-
@solmatje: quickly hidze ze children!
@lincoln: jou heb ik lang niet gehoord
@lincoln: Goed gezien ja. Alles draait om de knaken. Zo ook dat Top Gear Live….wat een deceptie was dat. Verwachtte er supercars te horen gillen maar het was een Mercedes A1 AMG reclameoptocht. That’s it for tonight on a bombshell, of zoiets
Gewoon wereldwijd het rijbewijs van deze idioten intrekken. Geef ze maar een fiest of beter een rollator. Deze randdebielen promoten niets anders dan aso rijgedrag op de weg. Je ziet ze nooit normaal rijden in een auto.
@autogek123:

Want normaal, nee alleen uiterst fatsoenlijk rijgedrag is natuurlijk géweldig spannend om naar te kijken…
Rijbewijs in een ander land kwijt is toch ook rijbewijs kwijt in eigen land?
@danmar:

Dat vraag ik me ook af. Ik dacht eerlijk gezegd ook dat als je je rijbewijs kwijtraakt in Fr. dat je het dan ook kwijt bent in Be of Nl.

Misschien dat ze aangifte van diefstal (hehe) hebben gedaan in het UK en dan een nieuw hebben gekregen, of zou het zo niet werken.

Sowieso dat er hier mensen weten hoe het ermee zit.
@danmar: Natuurlijk niet, het is een rijverbod in Frankrijk.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/kan-mijn-nederlandse-rijbewijs-in-het-buitenland-worden-ingevorderd.html

Hier staat alles best duidelijk. Overigens hoor ik ook regelmatig dat mensen gewoon in NL aangifte doen en meteen een nieuwe aanvragen, of dat het land je rijbewijs meteen terugstuurt naar je eigen land.
@reistje: Juist. Een vriend van me *kuch* is zijn papiertje eens een maand kwijtgeweest in Duitsland. In dat geval krijg je een dikke stempel op je roze papiertje met Fahrverbot en de duur ervan. Hoe dat zit met pasjes weet ik niet…

Uiteraard heeft dit geen effect op je rijbewijs buiten .de
@sir_smokalot: dat is anno nu toch gewoon een registratie in Flensburg dat gedoe met stempels is zo 18e eeuw.
Nope, moest toch echt een stempel komen halen op het bureau. En dat was in 2009 geloof ik.
Eigen schuld dikke …

Als kan je het moeilijk crimineel noemen wat ze doen. De Fr overheid is duidelijk een tiran in dit verhaal maar een dag alledaagse toerist die genaaid word door de franse blauwbloezen krijgt een stuk minder sympatie dan die 2 clowns en die hebben er waarschijnlijk veel meer last van.
Eigenlijk zijn ze undercoveragenten van een geheime wereldwijd statelijk propagadaorgaan die ons moeten aanzetten tot het kopen van veel te dure en snelle autos waar we dan veel te snel mee willen rijden. Alles opdat er genoeg nationale staatsinkomsten zouden zijn van alle belastingen op onzuinige autos (ter compensatie bijtellers etc) en van alle snelheidsboetes. Daar maakte JC graag persoonlijk misbruik en hij maakte het een beetje te bont, en daarom om zijn geloofwaardigheid en zijn cover te bewaren hebben ze nu een persbericht gemaakt waar staat dat ie zijn rijbewijs kwijt is. Natuurlijk rijdt hij nog gewoon rond in zijn witte helm en overall, hij heeft nooit een rijbewijs gehad. Hamster moet natuurlijk wel thuis blijven, zo klein naast die maser, dat valt teveel op als ie blijft rondrijden…
Aangifte doen voor verlies of diefstal en een nieuwe aanvragen ;)
die onderste foto.. welke 2 auto`s zijn dat? of miss een link naar de desbetreffende aflevering?
@mckroket: “Welke auto’s zijn dat?”

Ben jij die vrouw van de poll die verplicht Autoblog moeten lezen van hun man?
Was een kwestie van tijd, hebben ze nog lang uitgehouden eigenlijk
Wat denk je als dit in Zwitserland was gebeurd??
@schellekens006:
Dat was dan een boete in de 5 cijfers geworden en een rijverbod voor 1 jaar.
Daar zetten ze je als ausländer gewoon vast tot de borg betaald is.
Hard rijden is prima, maar hou het altijd op maximaal 49 km te hard! :-)

@sir_smokalot: het betreft trouwens een trip door Frankrijk met een GT3 en een Vanquish (niet een Vantage!), zie ook laatste paar seconden hier: http://www.topgear.com/uk/car-news/top-gear-perfect-road-trip-behind-the-scenes-2013-11-08
@TT225man: O ja, alsof op de kopfoto nog niet duidelijk een Vanquish(DB9/Virage) stond. Tenzij deze naderhand is aangepast, dan heb ik niets gezegd.
‘bout bloody time.
Hahah “viool muziekje start”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).