Video: Alfa Romeo 4C danst een hillclimb op

Auteur: , 22 Reacties

Met een lengte van 4 meter, een gewicht dat royaal onder de 1.000 kg ligt, en 240 pk uit een kleine viercilinder-middenmotor is de 4C eigenlijk een ideale hillclimbkandidaat, of niet soms?

Op papier is de brede 4C met zijn koolstofvezel chassis een droomwagen, maar dat was de 8C in alle eerlijkheid ook en die auto werd hier en daar aardig afgefakkeld.

Hoog tijd om de proef op de som te nemen, en dan op een terrein waar de kleine Italiaan het best tot zijn recht komt. Want laten we eerlijk zijn: voor snelwegkilometers pak je beter een dikke Duitse achtpitter, maar zo’n obesitasbak wordt op een klein bochtig weggetje helemaal weggeblazen door een kleine stuurmansauto zonder stuurbekrachtiging.

Voormalig toerwagencoureur Anthony Reid neemt plaats in de 4C en deelt zijn ervaringen. De coupé onderstuurt de coureur een tikje te veel, maar verder is de man aardig lyrisch: hij zet op nat terrein een tijd van 61,1 seconden neer, wat sneller is dan de (grotere en zwaardere) F-Type V8S, Aston Martin V12 Vantage S, en Corvette Stingray er onlangs klokten. VIDEO!

Alfa Romeo 4C22 reacties

Een van Alfa”s beste creaties!
Apart dit. Diametraal tegenovergestelde van hetgeen EVO schrijft en twittert. Die vinden dat de 4C ‘niet voldoet’, en dat er ‘alles aan fout is’.

Maar weer wel in lijn met dit http://m.youtube.com/watch?v=f_HBDS6KwoI&feature=c4-feed-u
@heidekonijn: ik lees een toch echt een positief verhaal op EVO http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/290881/alfa_romeo_4c_review_best_of_2013.html
@Capibaro: Eh? Best wel apart dit. Bedankt om te tonen.
– Eerst was er een artikel over de 4C bij hen waar hij 4 op 5 sterren krijgt, maar waar racing pack wordt afgeraden. Artikel is offline gehaald.
– Dan was er dit http://m.youtube.com/watch?v=eT4WXokoAx0 waar de 4C ‘unfit for purpose’ wordt genoemd in het artikel, het woord ‘haat’ wordt gebruikt enz.
Netjes gevolgd door een tweet van de schrijver van het eerste artikel waarin hij stelt dat ‘alles’ fout is aan de auto.
– En nu is hij weer ok, en wordt ook nog eens het race pack aangeprezen.

Allemaal in hetzelfde tijdschrift. Hangt af van…? Wind? Alcohol? Adverteerders van die maand?
@heidekonijn: Ze hebben sowieso een pre-productiemodel gereden en niet het eindproduct. De race uitlaten heb ik meer klachten over gehoord itt de normale. Het stuurgedrag word unaniem geprezen van het productiemodel. Prima review door Chis Harris ook: http://www.youtube.com/watch?v=KnuNv77rB0Q

Goed hij is niet perfect, maar welke Alfa is dat wel? Een Golf/A3 zou je in veel opzichten wel perfect kunnen noemen behalve op het gebied dat je er naar uitkijkt om er in te gaan rijden.
@Capibaro: Al die persautos zijn preseries. De eerste serie niet-LE moet nog gebouwd worden. Dus Harris, EVO en Reid van het filmpje reden met dezelfde (reeks) auto. Best nogal radicale verschillen in opinie denk ik dan. Snap niet helemaal hoe dat nog serieus te nemen valt. Maar voor de duidelijkheid: zelf heb ik meer de neiging Jarris, Reid, Clarkson, Hammond en zowat de hele Europese en Amerikaanse pers te volgen in het idee dat de 4C perfect is voor zijn prijs en bedoeling.
Prachtige auto en een heerlijke geluid!
Het interesseert me niet wat de journalisten erover schrijven, die alfa heeft een hoge ‘hebbe hebbe hebbe’ factor.
Stuurt die niet, zal er wel een tuner komen die dat oplost, is de motor ontoerijkend is er ook wle een fine-tuner die hem weet af te stellen.
Als een wagen er zo uitziet zijn alle problemen wel op te lossen.
@Hupke: Gezonde instelling lijkt me. Ik lees net de nederlandstalige top gear en daar laten ze na eerder laaiend enthousiasme he-le-maal niets heel van de 4C. Het is een vertaling van de tekst uit het UK blad. Het verschil met de voorgaande positieve stukken zou zijn : de sportvering, te grote wielen maken de auto onbestuurbaar buiten circuit. Kan natuurlijk. Behalve dan dat alle perswagens die sportvering en wielen hebben, en zowel het filmpje hier en top gear tv hier geen probleem mee hebben. Wordt een beetje vreemd op deze manier…
@heidekonijn:

Wanneer je de vergelijking met de Exige en Cayman bedoelt: daar verkiezen ze de Alfa boven de andere twee, maar dan zonder sportonderstel en met kleinere velgen.
@topless: Klopt. Dat is de conclusie na ‘De Alfa gaat met jou rijden. Dat is beslist geen feest. Rijden in de Alfa is alsof je een pak slaag krijgt’, dan nog wat tekst over hoe hij onbestuurbaar is en je geheid een ongeval krijgt. En die conclusie / aanbeveling die je aangeeft gaat dus over een uitvoering waar ze NIET mee gereden hebben. Is dat soort reviews nog normaal? Komt bij dat in een voorgaand nummer tijdens een WEGtest met dezelfde ophanging en banden de auto 19/20 kreeg. Moeilijk nog serieus te nemen, toch? Dus dat advies over die ophanging zal volgende maand ook wel weer omgekeerd zijn.
Als je ook maar ooit een stuurmans auto koopt is maar 1 mening relevant: je eigen…..
Twee jaar terug heb ik Alfa Romeo definitief de rug toegekeerd en besloten nooit, maar dan ook nooit meer te zwichten voor een Italiaanse auto, hoe verleidelijk deze ook vormgegeven is, hoe mooi de techniek ook is. Ik voel me opeens niet zo standvastig meer, als ik dit zie lukt het Alfa Romeo toch weer om me helemaal te doen smelten. Wat is dit een gave auto!
Ik vind het een ontzettend gaaf wagentje. Ik hou van de looks, de vloeiende lijnen. Prachtig. Ieder merk zou zo’n auto in haar gamma moeten hebben.
Zoals Almera al opmerkt, het gaat zowel bij Reid als bij Top Gear Magazine om een mening. Je mag voor jezelf uitmaken of je de mening van een schrijvende journalist die een weekje met de auto mag sturen het hoogst inschat, of de mening van een coureur met 31 jaar raceervaring in o.a F3, Le Mans, de Touringcars en GT racers.
@Alex_79: Reid lijkt me zeker meer betrouwbaar. Wou enkel maar aangeven dat het verschil in mening in de geschreven Engelse pers wel heel negatief is, sinds een maand of twee, drie.
Is die net zo groot als de 8 c? Ziet er beetje klein uit.
Maar kan natuurlijk vertekenen. Model is wel heel mooi maar als de auto zo klein is als ik denk( lotus elise) is het toch weer categorie “dameskapper”
@denniz:
Qua maat zit hij tussen de Exige en de Evora in, met dien verstande dat hij veel breder is.
Dameskappers geven trouwens de voorkeur aan een TT. Auto’s als de Exige en de 4C vinden dameskappers dood eng.
Het kan me geen reet schelen hoe dat ding rijdt. Teveel onderstuur is redelijk te verhelpen met een setje andere banden. Geluid is ook wel beter te maken met wat aftermarket onderdelen.
Je moet er gewoon vanuit gaan dat dit een dure auto is en dat je er geld in moet stoppen, net als elke andere Alfa. Maarja dan rijd je wel in een Alfa Romeo 4C. Dat klinkt toch wel erg lekker aan de borreltafel, nietwaar?
Ik ga maar vast sparen: over een jaar of 3 heeft hij waarschijnlijk meer dan 50% afgeschreven ;)
Wat is de 4C toch mooi! Daar zou ik zeker wel een keer in willen rijden later
@denniz: je leest blijkbaar geen fatsoenlijke autobladen of kijkt naar goede autoshows zoals Topgear, daarin wordt alleen de loftrompet geblazen door mannen die van wanten weten en kunnen vergelijken omdat ze regelmatig in spectaculaire auto’s rijden zoals deze. De uitzending vorige week zondag van Topgear was in feite een lange reclame-spot voor de 4C in het bijzonder en Alfa in het algemeen, net zoals afgelopen zondag met de Disco Volante van Touring. Volgens Clarkson mooiste en beste auto ooit gebouwd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).