Video: de hoogtepunten van Max’ inhaalrace in Brazilië 2016

Auteur: , 11 Reacties

Alle hoogtepunten van zijn indrukwekkende optreden in het regenparadijs.

Terugblik: Max Verstappen's inhaalrace in Brazilië

In aanloop naar de Grand Prix van Brazilië geeft Liberty Media de fans weer eens waar ze zo hartstochtelijk naar verlangen: een waardig aandenken aan de Max Verstappen Masterclass op Interlagos. De door regen overgoten wedstrijd eindigde voor een behoorlijk portie coureurs in tranen, maar gaf anderen juist de kans om hun ware aard te tonen.

Max had dat jaar al eerder bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn, bij zijn overstap naar Red Bull wist hij meteen een overwinning te grijpen door Kimi achter zich te houden. In Brazilië was het echter een compleet ander scenario. Door verschillende ongelukken, rode vlaggen en nog meer safety cars werd het veld geregeld gehusseld. Hoewel Max zich de eerste helft van de race al buitengewoon sterk vertoonde, was het de slotfase waarin zijn talent pas echt naar boven kwam drijven.

Met nog 16 ronden te gaan ontwaakte het beest en won hij maar liefst 11 posities, wat hem uiteindelijk alsnog een podium opleverde. Door lijnen te pakken waar andere coureurs niet eens in de buurt van durfden te komen, reed hij vrijwel iedereen om de oren. Zijn optreden verblufte de media en wordt inmiddels door critici vergeleken met Senna’s legendarische race in Monaco en Schumacher’s dominante winst in Spanje.

Laten we bij deze gezamenlijk bidden tot de regengoden voor een interessant weekend.

NB: aanstaande zaterdag om 17u begint de kwalificatie, de race in Brazilië start zondag op dezelfde tijd!11 reacties

Gewoon nog een keer. Omdat het kan.
Van mij mogen jullie.
Jaren terug, toen Max nog in de karts reed werd er gezegd dat hij de nieuwe Ayrton Senna was.
Senna was mijn jeugdidool en ik had daar sterke twijfels bij, Senna was en is voor mij nog altijd veruit de beste coureur.
Maar Max heeft mij inmiddels wel overtuigt dat hij waarschijnlijk tot dezelfde categorie behoort. Een genie achter het stuur met een talent wat ons nog heel veel moois gaat brengen.

Max zijn race in 2016 in Brazilië deed mij terug denken aan Donington 1993, veranderlijke en verraderlijke omstandigheden waar de echte genieën in schitteren!
@veedubmk1: mij deed het toch het meest terugdenken aan de schepping van de aarde..
@snorrie: dus tijd om terug te gaan naar jou kliniek en snel weer je foutieve pyjama aan
@yipikaye: *jouw
Ik ben toch wel erg blij dat Liberty media de boel heeft overgenomen. Wat een gave filmpjes posten ze de laatste tijd!

2 dagen geleden ook al the directors cut van de race van vorig jaar. Wat eigenlijk ook vooral een Max show was maar desalniettemin een kippenvel filmpje. (Voor de liefhebbers: https://www.youtube.com/watch?v=xHz650v06L0)
Het was ook een geweldige race. Het was een lange zit, maar had het er graag voor over. Als zijn race zondag maar 50% zo goed was als die in 2016, dan gaan we een mooie zondag tegemoet.
Ik hoop dat Max binnenkort de nieuwe NSX mag afstellen op Tsukuba ..

Die magie ontbreekt nog ..

En ik wil een pet van hem ..
Max blijft verbazen, die race in Brazilie. Ik had bijna de tv uitgezet na de zoveelste verkeerde call van het team. In de 51ste ronde achteraan beginnen…. en hij rijdt gewoon naar het podium. Net als toen hij bijna in de muur reed, hoor Mol nog zeggen “maar zijn plek is hij kwijt” , en zelfs die behield hij. Met Kimi laatst dacht ik die pakt hij nooit en hij doet het gewoon ( helaas niet volgens de regels ) maar toch als hij 5 cm naar links had gereden was dit goedgekeurd. Wat een fenomeen nu al, en zo jong ook nog. Die beelden van 2016 blijven leuk voor met engels commentaar
Paar maanden geleden met iemand gesproken wiens zoon samen met Max kartte (is dat Nederlands?).
Mooie anekdote: Zodra er regen op de baan kwam en alle kinderen (dat waren het) de pittstraat in kwamen om de regenbanden te monteren, kwam Jos met Mach 5 naar Max gevlogen, gaf hem een paar tetsen op z’n kop, en zei ‘Gewoon doorrijden op slicks! GAS erop!’

Nadat gehoord te hebben, verklaard de race in Brazilië een hoop :-)
Fantastische video, kippenvel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).