Video: Alonso rost LaFerrari over het testcircuit

Auteur: , 20 Reacties

Na de officiele onthulling van LaFerrari zijn er nog een aantal onbeantwoorde vragen over de wagen. Hoe zit het met de topsnelheid, koppel, gewicht en -- niet geheel onbelangrijk bij een supercar -- de 0 naar 100 km/u sprint?

Twee blije gezichten.

Ferrari is druk bezig met het testen van hun speeltje op het Fiorano circuit. Omdat Fernando Alonso wel een lekker stukje kan sturen, werd hij uitgenodigd om tussen de Formule 1 races door tijd vrij te maken om een handje te helpen. Good guy Alonso doet dat natuurlijk wel even.

“I am always happy to spend a few days in Maranello. Apart from working on the car and being in close contact with the team. Sometimes I’m able to see some of the production departments which are the heart of the company. This time I met up with people who are never in the limelight, but they have an incredible love for their work.”

De coureur heeft advies gegeven over het verbeteren van de zitpositie, waar de knoppen moeten komen en de algehele prestaties van de auto op het circuit. Over dit laatste kunnen we helaas nog niets nieuws vertellen. De hybride V12 levert nog steeds 963 pk en 895 Nm, doet 0 – 100 km/u binnen 3 seconden en de topsnelheid ligt rond de 350 km/u. De precieze specificaties laten nog even op zich wachten.

Maar als je Alonso vraagt om het rustig aan te doen, wordt daar natuurlijk niet naar geluisterd. Met GT coureur Andrea Bertolini op de bijrijdersstoel jaagt hij LaFerrari over het testcircuit. Bekijk de video’s van zijn avonturen HIER en DAAR.20 reacties

T kan aan mij liggen maar het beeld van het tweede filmpje lijkt met een factor 2 versneld… Jammer…
@CBR600rr: hoe kan je anders twee rondjes Fiorano in een minuut doen?
Tering die Alonso temt hem wel.
Gelukzak toch…
Goh, hij straalt echt bij het uitdelen van de handjes aan het personeel wat zijn boterham op tafel werkt….
@jpoers: zijn boterham op tafel werkt? Even los van dat het krom Nederlands is, dragen zij niets bij aan zijn boterham noch aan zijn beleg. Daarvoor zijn er sponsoren.

Ik vind het idd wel knap dat ie het na de 462e-x nog steeds zo leuk vindt om iedereen in de fabriek een handje te geven. Je maakt mij niet wijs dat hij er nog nooit eerder binnen is geweest. En als wel, dan heeft ie de betrokkenheid van een baksteen.
@ropbp: afgezien van helemaal correct Nederlands, ik ben geen letterterrorist.

Maar zonder die mannen kwam er geen 1 Ferrari uit de fabriek rollen. Had het budget van Ferrari ook niet zo astromomisch hoog geweest voor de ontwikkelingen van hun F1 bolide. En hebben sponsoren geen zin om zoveel geld stuk te slaan..Indirect niet helemaal het cirkeltje maar ze liggen wel aan de basis.

Dit soort promoties doet Weber bijvoorbeeld met wat meer enthousiamse.
Wat een rotleven
@norge: ja kut zeg… Weet wat je bedoelt hoor elke x handtekeningen uitdelen om vervolgens als een van de eersten in de laferrari te rijden.. ik zou liever als eerst de hyundai i20 willen testen die is zoveel gaver
Ahww, zo’n klein menneke in zo’n grote auto. ^_^
Wat loopt dat menneke arrogant door die fabriek zeg….
Niet arrogant wat denk je heel de dag op de foto en handjes schudden met paar honderd man.. Je bent coureur geen marketing machine. Niets mis met hem.
Jammer dat er vaak muziek bij dit soort filmpjes over is gezet. Snappen de makers niet dat autoliefhebbers liever het geluid willen horen?
Irritante kutmuziek. Ik wil het geluid van de auto horen.
Mensen die LaFerrari maar een ruk-naam vinden, zoals ik, mogen hem gewoon LF noemen. En vooruit dan maar, doe mij maar zo’n LF. Maar dan wel met een hyper coole skibox!
Ben benieuwd hoe snel een rondje ging, toch wel een benchmark voor wat de auto kan ten opzichte van de vorige auto’s.
Waarom kiezen de heren Ferrari voor zo’n stijlvol achtergrondmuziekje…., of hebben we hier zoals de naam doet uitdragen echt te maken met de ultimate GAYCAR
Jammer van de muziek inderdaad! Ik vind Alonso niet arrogant overkomen, eerder een beetje schuchter of verlegen. Daarnaast kan een video een heel verkeerd beeld geven en was er misschien tijdsdruk.
De reacties van Bertolini spreken boekdelen… nieuw laprecord voor de F70 in handen van Alonso denk ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).