Video: beste Ken Block actie in tijden met een Sierra

Auteur: , 39 Reacties

Hoe vergaat het donutmeister Block buiten zijn comfort zone? Laat dat maar aan een stel Hongaren in een afgetrapte Ford Sierra V6 Station over om uit te zoeken.

Ford Sierra Fun

Wat begon met een flink uitgebouwde Subaru Impreza eindigde bij Ford. Een Focus, Fiesta en zelfs een traditioneel Brits Escort rallykanon. Totaal verschillende auto’s maar één ding hebben ze gemeen: met een prehistorische Sierra station hebben ze niks te maken. Roestige lompe familiehokken zijn het. Toch heeft Ford indertijd iets heel goed begrepen. Voorin stopten ze een hele zware V6 en aandrijving ging tot 1993 gewoon naar de achterwielen.

Veel gewicht op de vooras, genoeg stuuruitslag en achterwiel aandrijving? Dan rest het trio Hongaarse knutselaars alleen nog het dichtlassen van het differentieel. Dat deden zij, ze zette Ken Block achter het stuur en maakte onderstaand videootje. Met oldschool glimlach achter het stuur.39 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat heeft Ken Block ineens een coole baard!
Ha, lachen.

Die ene Hongaar is Sacha over 15 jaar.
Ken Block is ook zwaar overrated
@brabantia: Lijkt me niet. Als je zo rond de tiende klassering weet te scoren in WRC events, dan ben je echt wel een bovengemiddelde autorijdert.
@lemans96: ik zeg niet dat hij slecht is, ik zeg dat hij overschat wordt. Bij de X-Games werd hij ongelofelijk hoog ingeschat, maar hij werd finaal ingemaakt door Loeb.
@brabantia: Hij werd daar terecht zeer hoog ingeschat omdat hij daar doorgaans de beste is van alle deelnemers. Als je dan uiteindelijk verliest van een NEGENvoudig wereldkampioen rally, dan is dat geen schande en word je echt niet ‘te hoog ingeschat’.
@lemans96: kan wel zijn, maar hij behoort zeker niet tot de top van heel de rally wereld. Die Gymkhana filmpjes zien er erg gelikt uit, maar in echte rally’s bakt hij er niks van.
@brabantia: Onzin. In het WRC kampioenschap zit ie meestal zo rond de tiende plek. Tiende dus, tussen de grootste rallyjongens van de wereld. Dan zit je gewoon heel hoog met je kunnen.
Overigens zal Ken Block de laatste zijn om te zeggen dat ie ‘zo ontzettend goed’ is. De man is hartstikke bescheiden en realiseerd zich terdege dat er nog een hoop te leren is alovorens hij om de topposities in het WRC kan mee doen.
gedwongenleaser
@lemans96: hij is bescheiden? Je bedoelt net als C Ronaldo bescheiden? Grapjurk…
@gedwongenleaser: Waar hèb jij ’t over? Deze man loopt beslist niet naast z’n schoenen.
Is gewoon een down to earth entertainer zonder sterallures of kapsones.
@lemans96: het kan best een sympathieke kerel zijn, maar dat is Loeb ook. En je zegt dat hij in de top 10 staat? Sinds dit jaar is hem gelukt om op een 13de plek (van de 20) te raken, met een verschil van bijna 70 punten ten opzichte van de koploper (74 tegenover 6). In de voorgaande jaren zweefde hij continu rond de 27ste plek (2012 niet meetellende).
@brabantia: Ik zeg nergens ‘dat ie in de top tien staat’. Ik zeg, dat als hij mee doet, hij meestal zo rond de tiende plek in het klassement eindigt.
@lemans96: waar haal je dat nou weer vandaan? Ik zeg net dat het pas één keer is gelukt om in de buurt te komen van de top 10. Met een verschil van 70 punten, dus zeg alsjeblieft niet dat hij meestal in de top 10 van het klassement eindigt, want dat doet ie niet. Om jezelf te overtuigen: http://www.wrc.com/results/
@brabantia: Zoals je ziet in die link die je zelf post heeft hij alleen in Mexico meegedaan en daar een 7e plaats gehaald. Neemt niet weg dat hij zijn rallyauto vaker heeft afgeschreven dan dat hij er punten mee heeft gehaald!
@brabantia: Nog zo’n triesteling. Nogmaals, ik zeg nergens ‘dat ie tiende in het overall WRC klassement staat’. LEZEN vent !
Ik zeg, dat ALS hij mee rijdt, wat zeker niet op regelmatige basis is, dan zit hij MEESTAL zo rond de tiende plaats aan het einde van ’t weekend. That’s all.
Ga verder lekker door met het beoordelen van een rijder aan de hand van één WRC ronde…
@lemans96: Wat ik imponerend vind is dat het rallyrijden voor Block gewoon een nevenfunctie / hobby is naast zijn werk als Chief Brand Officer van DC Shoes, het merk wat hij zelf heeft opgezet. Wie weet hoe goed Block het zou doen als hij zich primair op het rallyrijden zou richten.
@brabantia:
Back to basics. Gaat hem niet zo gemakkelijk af inderdaad.
@lowbird: Probeer ’t zelf, eventjes perfecte drifts in een oud en lubberig hok als zo’n Sierra station. Prima dat ie de uitdaging aanneemt en er ook lol in heeft.

Ken Block is een hartstikke coole en zeer sympathieke gast. Ik ben een groot fan.
@lemans96: dat blijkt, ondanks dat je feiten niet kloppen;)
@mightymike: Nee? Waar niet dan ?
@lemans96: als je leest wat je hierboven beweert dan probeer je je steeds onderuit te praten maar het tegendeel word steeds bewezen. Als je echt een fan ben dan durf je je ook neer te leggen bij zijn falen.
@mightymike: Bullshit. Jij zegt dat ‘mijn feiten niet kloppen’ terwijl ik nergens feiten poneer.
Als er dan iemand met de resultaten van één WRC-ronde aan komt kakken, dan is dat voldoende? Lijkt me niet.
Overigens zie ik in de man echt niet de nieuwe McRae of zo, hij is alleen wel beter dan wat veel azijnpissers hier denken te weten, that’s all.
Ik denk dat niemand zonder serieus oefenen een strakke drift zal leggen in dat barrel, ik vind dat hij leuk meedoet. Met zijn normale supergetunede bakken vraag ik me toch altijd af hoe moeilijk het daarmee nog echt is.
@Mairsil: Nog steeds best moeilijk, want de prestaties liggen heel hoog, alles gaat verdomd snel en uiteindelijk zit je maar binnen een kleinige marge te klooien. Als je ooit een oud BMWtje rond een natte rotonde hebt gegleden heb je nul garantie dat je zo maar even ontzettend dwars gaat met 100kph in een WRC-achtige contraptie.
@lemans96:
Zit toch niet zo te bitchen. Ik zeg ook niet dat ik het beter kan. Waarom moeten mensen altijd zo gepikeerd reageren op het moment dat iemand gewoon kritisch is. Dat mag natuurlijk hoor, maar zo geniaal is deze Ken Block nou ook weer niet. Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die gevoel voor driften hebben. Alleen zij hebben het budget niet. Wel mooi dat ie dit doet en er lol in heeft. Dat ben ik met je eens.
Niks bitchen, simpelweg een kort door de bocht opmerking recht zetten. ;-)
@lemans96
Je mag best een fan zijn maar dan hoef je je nog niet zo uit te sloven en zo agressief reageren.
@alem-m5: Ik maak gewoon m’n punt, niks agressief. Niet zo huilie huilie doen als iemand je op je plek zet. ;-)
@lemans96:
Goh, ik dacht toch echt dat jij degene was die huilie deed toen ik wat over ‘jouw’ Ken Block zei.
Hier is dus echt niks speciaals aan. Elke jan lul kan met die ondergrond en zoveel ruimte ook wel dit soort stunts uithalen. Soit, misschien zo’n drift om die Ford heen moet je een ochtendje op oefenen maar dan lukt het je ook wel.

Ik zou veel meer onder de indruk zijn als hij zoveel stuurmanskunsten kon tonen met dit ding als dat hij met z’n aangepaste Fordjes doet.
@Rick-dos: “Ik zou veel meer onder de indruk zijn als hij zoveel stuurmanskunsten kon tonen met dit ding als dat hij met z’n aangepaste Fordjes doet.”

Aah, dus hij zou, met een aan alle kanten rammelende sloopauto met misschien nog maar 100pk op de achteras, waarvan ook nog ‘ns het diff is vastgelast, wel eventjes zijn naam in rubber op ’t asfalt moeten kunnen schrijven? In de eerste keer dat ie ooit achter het stuur kruipt van dat barrel?
Je verwacht dus het onmogelijke. Daar heb je een handje van hè? ;-)
@lemans96: Ja, hij is toch de grote Ken Blok waar fanboys zoals jij op geilen? Hij is toch de man die al die filmpjes online gooit waarin hij met cm’s ruimte tussen de auto en object langs drift in slowmotion? Hij doet toch of hij het wereldwonder in de rallysport is?

Of moeten we eigenlijk concluderen dat hij de Harlem Globetrotter van de rallysport is? Denk het wel, hè? Valt niet te ontkennen dat hij stuurmanskunsten heeft maar zo goed als hij zelf en jij wilt doen geloven is hij niet.
@lemans96: je hebt het er maar druk mee, ben je PR Manager van Block ofzo?
@rodger: Ach, ik verdedig graag een goede coureur tegenover de immer zeikende azijnpissers op dit blog. Ik weet ’t deze mensen zijn met het afzeikgen geboren en hebben dat ook hun gehele leventje gecultiveerd gezien maar ik hoop ze dan toch nog wat nuance bij te kunnen brengen.
Daarbij, een echte fan verdedigt zijn idool natuurlijk fel hè. ;-)
Geeft dit barrel maar eens aan de Jasper Spaan’s, Dex Heine’s en Frits Hendrickx’ van deze wereld, die laten wel eens even zien hoe je drift met een Sierra…
http://www.youtube.com/watch?v=bwKuUvm6HLo
De combinatie is wel geslaagd: een lang bebaarde persoon in een oude ford siërra. In de buurt van de oude mijncités kom je ze wel vaker tegen. Meestal dragen ze dan nog een lang wit kleed.
@lemans96 nu ga je te ver met je wannabe einstein “puntjes”.
@alem-m5: (plat a’dams accent): Bepaal jij dat?!
@lemans96: wat poep jij nou weer plat a’dams accent. Wie denk je wel niet dat je bent?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).