Video: daarom moet je nooit stoppen op de snelweg

Auteur: , 36 Reacties

Are you fucking nuts?!!

Daarom moet je nooit stoppen op de snelweg

In Groot-Brittannië ligt de fastlane op de snelweg aan de rechterkant. Dat wil dus niet zeggen dat de rechterbaan zich leent om eens rustig te stoppen en van de omgeving te genieten.

De Engelse knul die achter deze bloody moron reed, kan het niet geloven als zijn voorganger ineens op de rem trapt. Niet veel later maken beide weggebruikers kennis met de verwoestende werking van massatraagheid. In dit geval waarschijnlijk in de vorm van een vrachtwagen.

Maar waarom stopt de Peugeot zo plotseling? Blijkbaar zijn we hier getuige van een crash for cash-scam. De voorste auto stopt, de achterste auto knalt er achterop en die bestuurder draait uiteindelijk voor de kosten op. Gelukkig heeft het slachtoffer deze video als tegenbewijs.

Laten we hopen dat dit soort ongein in ieder geval geen trend wordt op de Nederlandse snelwegen. Bekijk de crash op Autojunk!36 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@fernie: Yep, urenlang kun je daar vertoeven tot je de bordjes ziet…
Ongelofelijk dat er zulke rare mensen bestaan.
Rijbewijs afpakken, levenslang rijverbod geven en alle schade uit eigen zak vergoeden lijkt mij wel op zijn plaats!
@v12powerr: oh nu is de persoon in kwestie wel verantwoordelijk? Ik had verwacht dat je zou zeggen dat iemand hem er op had moeten attenderen dat hij daar niet mag stoppen.
@stihl: Jij wil het niet echt begrijpen hè? Als het hier daadwerkelijk een crash for cash-scam betreft is het pure opzet, het moedwillig toebrengen van schade, gewonden en misschien wel doden.

De meneer met de vrachtwagen is ook verantwoordelijk voor zijn schade, maar bracht niemand moedwillig in gevaar (het was een ongeluk, misschien wel eens van gehoord…). Maar daar had het voorkomen kunnen worden door een simpele ingreep van een medeweggebruiker.
@motoragent: Oh ja joh? Je neemt aan dat wat AB schrijft klopt. Hahah. Het is een blog, geen nieuws site. Ik hecht dus ook geen waarde aan het feit dat AB dat verkondigd.
@stihl:
En jij hebt ook een rijvaardigheidsbewijs?????
@desjonnies:
Laten we bidden van niet, zoveel stupiditeit in een persoon met een rijbewijs lijkt mij een levensgevaarlijke combi..
@v12powerr: Lijkt mij een prima straf.
@v12powerr: Beetje makkelijk om meteen al zo te oordelen.. Misschien had diegene in de Peugot wel een goede reden om te stoppen (auto stuk, hartaanval o.i.d.) uitwijken naar de vluchtstrook kon niet echt zo te zien.
@drime: Auto stuk? Dan rem je niet zo, dan zet je je noodverlichting aan en laat je de auto uitrollen en probeer je hoe dan ook veilig tot stilstand te komen (liefst op de vluchtstrook).
Bij een eventuele hartaanval verwacht ik eerder dat de persoon in kwestie niet meer in staat is de auto te stoppen.
– is inmiddels gefixt –

On topic, wat een nutter! Gelijk rijbewijs afpakken.
@sketcher:
ps wat zal hem/haar bezield hebben? Was het een soort bumperkleef rempoging die niet helemaal goed ging? (of is het helemaal niet goed ging)
Rijbewijs en het openbare leven afpakken van deze debiel.
Ik vind het sowieso raar dat de tweede die stopt de kosten moet betalen.
@bedirhan: als dat niet zo was dan zouden we gewoon random tegen iedereen aan kunnen rijden..
Fuuuuuuckk..
Idioterie…
“When the accident was reported the driver of the blue Peugeot reported the driver as being at fault for the accident but using the video footage the system was able to exonerate the driver. The total cost saving for the claim was estimated at £45k.” bron: Dumpert.nl
@huupe: Dus als ik het goed begrijp gaf die Peugeot rijder ook nog eens de schuld aan de bestuurder achter hem (dashcam guy)?
Dan heb je een heel zooitje kwaad in je flikker..
@lekkaah & @huupe yep, dat schrijven we ook. Het is een crash for cash-scam.
Ik hoop voor de onschuldige slachtoffers dat ze niks hebben, voor de bestuurder van de Peugeot heb ik iets minder sympathie.

Wat zou er nou achterop rijden? Een andere vrachtwagen? Die knalde er erg hard op gezien het effect op de truck met de dashcam.
Probeerde vast een #carfie te maken.
Peugeot in fout, maar videowagen verdient wel een stevige boete voor geen afstand houden, hij zat echt op de peugeot zijn bumper, erg aggresief met een hogere zwaardere voertuig zo op 3-4m ipv een correcte 50-60m(!) afstand aan autosnelwegsnelheden (breedhoek camera vertekent).
@Onehp: De bestuurder van de Peugeot trapt midden op de snelweg zonder enige aanleiding op de rem tot ie helemaal stilstaat. De bestuurder van de dashcamauto kom gewoon zonder botsing met de Peugeot tot stilstand. Dus als je zelfs in deze situatie geen botsing krijgt, is een beschuldiging van ‘onvoldoende afstand’ echt klinkklare onzin.
@SJ: Dat zie ik ook wel, maar te weinig afstand houden is een vorm van verkeersagressie en wie weet hoe lang hij al ligt te drukken. Ik zie geen andere reden waarom de Peugeot, met veel te kort lontje uiteraard, anders zo een drastisch en gevaarlijk manoever uitvoerde.

Overigens, indien de Peugeot een legitieme reden had om te remmen (wie weet) en had de camera auto wél afstand gehouden dan had ie helemaal niet zo hard moeten remmen voor de Peugeot en daarmee was de kans veel groter dat de auto dáárachter wel op tijd kunnen stoppen. Zo zie je maar…
@Onehp:
” Te weinig afstand houden ” = Als je de dode insecten kunt tellen die op de neus van het opdrukkend voertuig zijn gesneuveld.
Bijzonder filmpje, maar er zijn te weinig feiten. Allereerst is het geen snelweg, maar een 4-baans secundaire weg. De borden geven aan dat de limiet ter plaatse 50mph/80kmu is. Verder lijkt een fatsoenlijke vluchtstrook afwezig.

Het zou alleen wel triest zijn als de Peugeot slechts is gestopt om een “punt te maken” naar het klevende busje. Dan zijn er alleen maar verliezers in het spel.
Ik moet echt een car-cam kopen. Tis alleen zo lelijk op je dashboard, draadjes overal…
@gregorius: beetje handig steek je die kabels makkelijk weg hoor…
@Onehp: ik hoor t graag als je weet hoe. Ik heb nog steeds geen AUX kabeltje in mijn 2005 A6: omdat iedereen zegt dat het hele dashboard eruit moet om dat te doen… en dat gaat me al snel 400 eur kosten.
@gregorius: Wat loop je nou over Aux te praten?? Ik heb in m’n 300C ook een Dashcam ingebouwd, je moet alleen toegang tot een sigaretten aansteker hebben (heb er gelukkig 3 in de auto) Die (oplader) kabels steek je makkelijk tussen je voorruit en de hemelbekleding en trek je langs je A-stijl naar beneden. Vervolgens via je dashboardkastje en dan in je sigaretten aansteker pluggen voor stroom.

Als je een beetje handig bent is het loshalen van je dash geen probleem, het is onzin dat je hele dash eruit moet, die dingen zijn in componenten los te schroeven. Kijk maar: https://www.youtube.com/results?search_query=audi+a6+dash+removal

En no offence voor Autoblog, maar er zijn kwalitatief betere cams te krijgen voor minder geld. Kijk maar op Bol.com onder dashcams, zie je ook vaak een link naar een YT video zodat je meteen kan zien wat voor beeldkwaliteit je hebt.
Wat een mens al niet bereid is te doen om een beetje voordelig van een Peugeot af te komen zeg…
Ik ben normaal geen agressief persoon, maar ik denk dat ik me hier toch niet had kunnen inhouden. Wat de reden ook is, dit is gewoon moedwillig mensen proberen te verwonden.
Te gek voor woorden dit. En dan doodleuk op dashcamguy de schuld proberen te leggen… This world…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).