Video: deze Volvo 240 heeft zeebenen

Auteur: , 13 Reacties

Maar voor hoe lang?

I'm in a Volvo

Gisteren hadden we een rijdend schip, vandaag een varende oude baksteen van Volvo. Bedoelde Robin Thicke dit nou met ‘blurred lines’?

Sinds jaar en dag heeft de mens een obessie met amfibische voertuigen. Alleen rijden is niet voldoende, de Heilige Koe moet ook kunnen varen (en, als het even kan, vliegen). Eigenlijk blijft het altijd bij wel aardige oefeningen die veel van de voordelen van één type voertuig (te land óf ter zee) tenietdoen, zo ook bij deze Volvo 240. Dit soort projectjes is dan ook vooral voor de leuk, dat weten de makers zelf maar al te goed.

Varende Volvo

In tegenstelling tot de Carpool Deville of deze Duitse 3 Serie is het doel van deze Theonomics Evolvo (een project van Theon Greyjoy Parseghian) om het water niet binnen, maar buiten te houden. En dat lukt, getuige onderstaande video, aardig. Twee dudes flankeren een hippiemeisje in de maiden voyage van het ding.

Gaat dat goed, of is de auto van een vergelijkbare kwaliteit als de Duck Bus en de amfibieën van Top Gear, en dus gedoemd op de bodem van het meer te eindigen? Bekijk het zelf:13 reacties

Ziet er qua aanpak stuk serieuzer uit als die Top Gear dingen; Alle naden buitenzijde (portierranden e.d.) dicht gelast, binnenkant voorzien van -aluminium?- beplating, koeler op de plaats van de achterbank.
Aandrijving aan de achterkant. Dus nog steeds een echte Volvo.
bij topgear zitten er een 10-tal ingenieurs 24 tekstschrijvers en een 5 tal producers 3 designers en een zwik verzekeringslui een jaar lang aan te trekken ..

geen wonder dat daar geen klote van terecht komt ..

moet je dan ook niet vergelijken met een hobby projectje van 1 enkele New Yorker ..
@lincoln:
En niet te vergeten 3 zwakzinnigen die slechts tot doel hebben zoiets met zoveel mogelijk humor op de bodem van het meer te krijgen.
Gefilmd met een viborator?
@Corrado16v: This movie was brought to you by the Michael J. Fox Entertainment Group ;)
Eindelijk een Volvo met een lekker geluidje
Iedereen herkent duidelijk de Volvo.Knap gedaan dit.
De verkeerde auto, DE auto om een waterrat van te maken is een cabrio.

Een mx5je bvb.
@Hupke:
Dat is juist het gave van een 240 station.
Nu lijkt het net een rondvaartboot in de Rotterdamse haven.
(of een container die ergens overboord is geslagen.)
Hiswablog?
Zal een gek gezicht zijn als je dit door de grachten van Amsterdam ziet pruttelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).