Video: dragrace tussen Cayenne S E-Hybrid vs Model S

Auteur: , 41 Reacties

Eens een keer geen brullende V8/V12/VXX-motoren en kilo's CO2 die de lucht in worden gepompt, maar wie wint deze groene dragrace?

Een lekker groene dragrace

Porsche’s ‘milieuvriendelijke’ SUV levert een stevige 416 pk, maar valt tóch (nog even) binnen de gunstige 14%-bijtellingscategorie. De sprint naar de 100 km/u is binnen 6 tellen achter de kiezen en tegelijkertijd geeft het merk een normverbruik van 3,4l/100km op. Dat laatste cijfer nemen we uiteraard met een korreltje zout, maar op papier ziet het er in elk geval indrukwekkend uit.

De Tesla Model S combineert een premium (heerlijk woord) uitstraling met een geheel elektrische aandrijving. De 360 geruisloze pk’s stuwen het ding naar de 100 in 5,4 seconden, daarbij ondersteund door de vlakke koppelkromme die maximaal continu 440 Nm aanwijst.

Leuke cijfers, maar welke van de twee wint een ouderwets wedstrijdje verpissen? Check hieronder het voorproefje, maandag volgt de volledige rijtest!

UPDATE: de gehele rijtest/vergelijking staat HIER!41 reacties

Leuk!
via Android app
Aah, de Model S is geen performance. Verklaart waarom de Porsche wint, ik zat al zo raar te kijken. Ben benieuwd naar de video van Maandag, ik heb nog geen video’s op het web gezien waar de Model S met een andere krachtige (semi)elektrische auto vergeleken wordt.
Lol de zeecontainer is sneller, had ik niet verwacht eerlijk gezegd.
Snap niet hoe t kan..
Zo en nu met een B85P, bye bye lelijke zeecontainer..
@tupperware: benzine 85p? :D
utr1984 via Android app
@tupperware: P85D bedoel je?
@utr1984:
Yep, mijn parate kennis over EV meuk liet mij hier in de steek.
Bedankt man..
Valt me een beetje tegen van de Tesla. Zag net op AW (sorry heren) dat het vermogen ook niet gehaald werd (maar de meting was lastig).

Ik heb wel het idee dat je met een 535d net zo snel bent, dan heb ik liever die.

utr1984 via Android app
@gtwillem: omdat het meten inderdaad niet lukte. Trust me, de Tesla (vooral de ‘oude’ P85 en de nu P85D) is echt wel absurt snel hoor. Vanaf elke snelheid.
@utr1984: ik heb met een P85 (niet de P85D) gereden, en ik moet zeggen: acceleratie vauit stilstand is inderdaad bijzonder indrukwekkend. Boven de 170 liep de S5 van mijn moeder overigens behoorlijk uit. En ik kan niet wennen aan dat interieur van die Tesla.
@gtwillem: dit is dan ook de goedkope 85 zonder P. De P85 is stukken sneller
@w0o0dy:
Het gaat ook niet om de p die sneller is maar de 85+, de p is alleen het performance pakket qua uiterlijk
@itest: uhhhh nee?! De heeft sportiever rijgedrag en bredere achterbanden. P is wel van performance.
@amg65:
In de huidige versie ( niet de d) heb je de p85 en de p85+, zoek maar op wat de versxhillen daarvan zijn ;)
utr1984 via Android app
@itest: niet meer. P85/P85+ is vervallen en enkel de P85D is als Performance leverbaar. Prijsverschil was te klein. +je stond overigens alleen voor sportiever onderstel en bredere banden. Dat heeft de P85D nu standaard.
@itest: AMG65 heeft wél gelijk. De P85 (Performance) is veel sneller als de normale 85 (die ik heb) maar heeft exact de zelfde aandrijflijn als de P85+.

De “plus” heeft bredere achterwielen die iets meer naar buiten staan (staggered setup) en stijvere draagarmrubbers en de vering is stugger.

JIJ bent het die niet weet waar je over praat…
via Android app
@gtwillem: autocar heeft ook een poging gewaagd, zij kwamen wel uit op het opgegeven vermogen. Wat ik wel mooi vond van de test bij AW was die opmerking over het omrekenen van het vermogen. Die elektromotor heeft veel minder verliezen, maar het vermogen op de wielen wordt met dezelfde factor naar motorvermogen ingerekend. De elektromotor levert dus geen 422 pk, geen verwijt, wel een interessant puntje.
Zo en leg die stofzuiger maar meteen aan de beademing, batterijtje is weer ver leeg.

Een product voor leipe linkse willie’s.
@kempenaer:
Toch jammer voor je dat het overwegend wel denkende rechtse mensen zijn die zo’n ding kunnen betalen..
Maar evengoed bedankt voor je zinloze bijdrage..
@tupperware:

Onzin. Lees mijn reactie nog maar eens rustig door, laat hem op je inwerken en herhaal dat tot je hem begrijpt. Graag gedaan.
@kempenaer: dom gelul. Een paar keer zo’n sprintje trekken (doe het regelmatig) heeft nauwelijks impact op de batterij. Is echt een druppel op een gloeiende plaat.

Het enige wat je wel gaat merken is als een kanonskogel over de Deutsche Autobahn vliegen. Dat hakt er wel in. Maar zulke sprintjes, pfffft.
@fijnkonijn:

Je bewijst mijn stelling al voor een belangrijk deel, of je links bent weet ik niet, maar een leipe willie ben je in ieder geval!
5.6seconde is het overigens. Toch gek inderdaad. Wij hebben de 85 en heb vorige week de cayenne hybrid gereden en dat reed echt verrassend slecht! Helemaal niet soepel, elektromotor maakt veel lawaai, overgang schokt een beetje etc. Eigenaar had hiervoor diesel cayenne en wilt liever die terug..
Leuk om te zien! Had verwacht dat de model s uit stilstand iets sneller weg zou zijn maar het tegendeel is waar. Bij hogere snelheden loopt de porsche ver vooruit.
@autofanaat: Dit is “slechts” een “eenvoudige” Model S85 (ben je echter ook geen stakker mee overigens).
Een P85 maakt gehakt van de Porsche. Om van een P85D maar te zwijgen.
@autofanaat: Heb even gekeken, vanaf 166km/u als ik het goed heb haha.
@amg65: Inderdaad tot dan is de tesla sneller. De Cayenne was gewoon iets eerder op het gas, waar het lijkt dat hij sneller is.
De accu van de Model S was ook niet vol, dat scheelt ook een flinke berg bij de acceleratie.
@widodh: Uhh, nee.
@pesu: Ik heb zelf een Model S 85 en weet uit ervaring dat het zo is. Je ziet bij de Model S al direct de gele limiter lijn op komen zetten.
@widodh: mja maar wel eerst als de batterij al aardig leeg is hoor. Bij 30% of zo. Eerst dan verschijnt de gele lijn van de begrenzer.
Met de Porsche kan ik op vakantie (wintersport en strandvakantie) zonder er 2 dagen voor nodig te hebben om er te geraken. Tesla is mooi en knappe techniek maar eerder voor rond de kerktoren te rijden.
utr1984 via Android app
@ericc: 350/400km is bijna naar Parijs en voor dagelijkse ritten meer dan voldoende, dus whut? Je moet toch ooit ff pauzeren? Mooie tijd om ff te eten en bij te laden. Of je wisselt die 2 weken per jaar ff de auto met een vriend/buurman.
@ericc: wat een dom gelul. Ik heb een S85 en ben al meerdere malen vanuit Zwitserland naar Nederland gereden (familie bezoek).
Ook ben ik van CH naar NL (familie) naar Hamburg in Duitsland (Musea) en weer terug naar CH gereden. Allemaal via SuperChargers. Geen stress. Werkt allemaal perfect.

In mijn dagelijkse bezigheden heb ik aan 400km meer dan voldoende range om naar al mijn klanten te rijden zonder onderweg op te laden. Van centraal Zwitserland waar ik woon, naar een Klant aan de Bodensee of Basel of Bern of whatever is geen enkel probleem. It just works. S’avonds hang ik em thuis aan de lader en betaal een paar rotcenten om em weer vol te laden.

Bitte, zeg gewoon niets als je overduidelijk geen idee hebt waarover je praat.
@fijnkonijn: kijk, pratische ervaringen, daar hebben we hier tenminste iets aan! Thanks!
Ik blijf een absolute fan van de Tesla… dat is de toekomst denk ik!
@fijnkonijn: Oei, heb ik op de kleine zijn teentjes getrapt. U bent content met uw Tesla, mooi ik ben content met mijn Merc. Aan de commentaar te lezen van al uw bovenstaande reacties ben je iemand die snel de gordijnen in te jagen is….best grappig!
@ericc: mwah zo snel vlieg ik niet op de kast hoor (of in de gordijnen). Ik ben echter wel gevoelig voor mensen die iets als “de waarheid” zitten te verkondigen terwijl ze er geen reet van snappen.

Soms ontstaat bij mij dan een onhoudbare behoefte om er met de verbale vlammenwerper eens ff lekker overheen te gaan. Just like now.
Hier in Zwitserland noemen we dat: “däre Lölie dä eifag kein Plan hät um was es goat, voll abfackle”. Is op zijn tijd best lekker.

Prettige dag nog ;-)
@fijnkonijn: kakkers
Geef mij maar een cayenne hybride wel met sportchrono pakket.
Burmester sound pakket en alle hybride logos eraf,en nu we toch bezig zijn remklauwen gelijk rood spuiten.
Moet meer wiethokken openen ahh sahbe
Tesla, chique ietwat bescheiden verschijning en nog vooruitstrevende techniek ook .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).